Майчинството счетоводно - 45

• 32 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Да ви попитам кога ще получа превод при положение, че счетоводителката ми е подала декларация по чл.50 и чл.51 на 08.12.2011?
Другият ми въпрос е оттук нататък майчинството на всяко първо число ли ще получавам? Иначе датата на отпускане на обезщетението, определена от системата: 13.11.2011 г. Извинявам се предварително, ако това сте коментирали.

# 496
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Да ви попитам кога ще получа превод при положение, че счетоводителката ми е подала декларация по чл.50 и чл.51 на 08.12.2011? - в срок от 15 раб. дни
Другият ми въпрос е оттук нататък майчинството на всяко първо число ли ще получавам? - до 5-6 число ще получаваш обезщетението, защото плащания се правят на конкретни дни, а не еждневно.Иначе датата на отпускане на обезщетението, определена от системата: 13.11.2011 г. - това не ми стана ясно  newsm78Извинявам се предварително, ако това сте коментирали.

# 497
Благодаря за бързия отговор, Lady Brinne! За датата на отпускане го написах, защото мислех, че има общо с изплащането на обезщетението

# 498
Благодаря за бързия отговор, Lady Brinne! За датата на отпускане го написах, защото мислех, че има общо с изплащането на обезщетението

Не виждам как декларация, подадена на 08.12.2011 има статус на отпускане 13.11.2011 - нямая логика. Това е дата за друг предходен документ.

# 499

Не виждам как декларация, подадена на 08.12.2011 има статус на отпускане 13.11.2011 - нямая логика. Това е дата за друг предходен документ.
13.11.2011 г. - това е началната дата на обезщетението по чл. 50,51, определена от системата.

# 500

13.11.2011 г. - това е началната дата на обезщетението по чл. 50,51, определена от системата.

Аха  Grinning  Peace

# 501
  • Добрич
Здравейте,
третият ми болничен за майчинството издаден от педиатърката на детето е до 30.01.12. Въпроса ми е какво става след това? Трябва ли друг болничен от някъде?
Благодаря!

# 502
  • София-Младост
Здравейте,
третият ми болничен за майчинството издаден от педиатърката на детето е до 30.01.12. Въпроса ми е какво става след това? Трябва ли друг болничен от някъде?
Благодаря!

Първи пост!!! Подава се декларация за периодът 135-410 дни Simple Smile Болничен не трябва.

# 503
  • вече Пловдив
Здравейте!
Напуснах доброволно работа малко след края на майчинството ми, защото с мъжа ми се преместихме да живеем в друг град. Този месец ми изтече 4-месечното обезщетение от БТ и трябва да започна да си внасям здравни осигуровки. Всеки месец ли се внасят или мога за няколко месеца да внеса? Как се изчислява размерът им?

# 504
  • София-Младост
Здравейте!
Напуснах доброволно работа малко след края на майчинството ми, защото с мъжа ми се преместихме да живеем в друг град. Този месец ми изтече 4-месечното обезщетение от БТ и трябва да започна да си внасям здравни осигуровки. Всеки месец ли се внасят или мога за няколко месеца да внеса? Как се изчислява размерът им?

За тази година размерът е 16,80 лв. Можеш и на два три месеца дса го правиш, просто се трупат лихви.

# 505
  • вече Пловдив
Ала-Бала, благодаря! А за догодина какъв ще бъде размерът на здравните осигуровки?

# 506
  • София-Младост
Ала-Бала, благодаря! А за догодина какъв ще бъде размерът на здравните осигуровки?
Ами не знам Simple Smile
Само да те подсетя, че трябва да си подадеш декларация 7, до края на месеца следващ месеца на възникване на основанието да се осигуряваш здравно самостоятелно.
http://www.msoft-bg.com/infodocs/Declaracia.obr7.xls

# 507
  • вече Пловдив
Ала-Бала, много ти благодаря!   bouquet

# 508
  • София
Здравейте момичета,
Моля помагайте, как мога да накарам шефа да ми изплати отпуската? В момента съм в отпуск след майчинство. Като ходих да говоря с него  останах с впечатление, че не ми отказва, започна да ми изплаща всяка седмица по малко, но от 2 седмици нищо, писах му майл, няма отговор. Утре мисля с детето при него. Имам доста натрупана почти 4м., до момента ми е платил за 1м.  и явно не му се иска толкова много парички да дава, но на мен пък ми трябват най-вече за отглеждане на детето. Не знам как да се разберем с него, предпочитам с добро без заплахи за инспекции и т.н., а едва ли и ще свърши работа.

# 509
Здравейте момичета,
Моля помагайте, как мога да накарам шефа да ми изплати отпуската? В момента съм в отпуск след майчинство. Като ходих да говоря с него  останах с впечатление, че не ми отказва, започна да ми изплаща всяка седмица по малко, но от 2 седмици нищо, писах му майл, няма отговор. Утре мисля с детето при него. Имам доста натрупана почти 4м., до момента ми е платил за 1м.  и явно не му се иска толкова много парички да дава, но на мен пък ми трябват най-вече за отглеждане на детето. Не знам как да се разберем с него, предпочитам с добро без заплахи за инспекции и т.н., а едва ли и ще свърши работа.

Пробвай да се разбрете, иначе на сила няма как да го "накараш". Евентуално можеш да пуснеш жалба до ИТ, но инспекцията също не може да го принуди да плати, а само ще му напише предписание. Ако в крайна сметка работодателят не ти изплати дължимото възнаграждение можеш да го осъдиш. Друг начин няма.

Общи условия

Активация на акаунт