Да преправим старите мебели - 11

• 126 836
  • 738
  •   2
Отговори
# 495
  • София и там където не се пуши
Отзад, на ъглите се слагат метални планки, които обхващат не малка част от фурнира и талашита да речем по 15 см. Но това си е отговорна работа, не трябва да ги закачате над легло например, не бива да се пълнят с книги или други тежести.

# 496
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Отзад, на ъглите се слагат метални планки, които обхващат не малка част от фурнира и талашита да речем по 15 см. Но това си е отговорна работа, не трябва да ги закачате над легло например, не бива да се пълнят с книги или други тежести.

благодаря!
  bouquet

# 497
  • Варна
Dorothy огледалото прилича на тези, които си показала но е в овална форма. Не е пластмасово защото си е доста тежичко. Аз мислех, че е дървено, но може да има нещо гипсово вътре както казваш. Ако не измисля друго ще го намацам с латекс, пък каквото стане, със сигурност ще е по-добре от сегашното му състояние  Laughing.
кали 08 - твоето огледало изглежда много добре.

# 498
Привет пак Simple Smile

Аз днес се сдобих с две съкровища - 2 щайги Simple Smile

Мисля да станат етажерки, НО въпросът е как да ги обработвам. Малко са мръсни, на цвят са перфектни - едната е почти посивяла (по-хубавата), другата е по-свежа. Страх ме е ако ги намажа с каквото и да било да не станат много "лъскави") и да се загуби остарелия им вид. По същата причина стои и въпроса със шкуренето. Какво ще ме посъветвате да ги правя?

# 499
Шанта, не ги пипай! Някои неща наистина са придобили от времето перфектен вид, ама ние, нали сме майсторици, понякога не го оценяваме и започваме да влагаме творчество. И така прецакваме прекрасната автентична патина.
Ползвай ги известно време в оригиналния им вариант, а ако се наложи, тогава действай.
Аз така сдобих преди няколко месеца една закачалка за антре и голямо огледало. Постояха няколко месеца у дома, дори не знаех къде да ги сложа. Ама да ви се похваля, много сговорчиви мебели имам - веднага се посместиха, поразместиха и - ето че се намери място за новите придобивки. Огледалото /по-точно рамката му/ разнебитих тотално. Претърпя, така да се каже "пълна промяна". Но закачалката си остана така, както я купих.
Но преди да взема окончателно решение, тия неща престояха в различни ъгли в хола около шест месеца.
Мисълта ми е, че понякога не се налага човек да "подобрява" онова, което времето е свършило по много по-прецизен начин.
Ако използваш шкурка, със сигурност сивото ще падне и ще направиш една нова щайга. Изчакай, помисли и прецени преди да правиш нещо с тях.

# 500
Шанта, не ги пипай! Някои неща наистина са придобили от времето перфектен вид, ама ние, нали сме майсторици, понякога не го оценяваме и започваме да влагаме творчество. И така прецакваме прекрасната автентична патина.
Ползвай ги известно време в оригиналния им вариант, а ако се наложи, тогава действай.
Аз така сдобих преди няколко месеца една закачалка за антре и голямо огледало. Постояха няколко месеца у дома, дори не знаех къде да ги сложа. Ама да ви се похваля, много сговорчиви мебели имам - веднага се посместиха, поразместиха и - ето че се намери място за новите придобивки. Огледалото /по-точно рамката му/ разнебитих тотално. Претърпя, така да се каже "пълна промяна". Но закачалката си остана така, както я купих.
Но преди да взема окончателно решение, тия неща престояха в различни ъгли в хола около шест месеца.
Мисълта ми е, че понякога не се налага човек да "подобрява" онова, което времето е свършило по много по-прецизен начин.
Ако използваш шкурка, със сигурност сивото ще падне и ще направиш една нова щайга. Изчакай, помисли и прецени преди да правиш нещо с тях.

Уф  Simple Smile Ама нали ще драскат... Иначе да права си!
Ще ги мисля...

ПП Най-обичам baibibi да обяснява   bouquet

# 501
Привет майсторки Simple Smile
Пиша да покажа до къде го докарах с леглото и с един въпрос.
Вече 3 ръце го минах и продължава да прозира тъмното Sad аз ли не правя нещо като хората?  newsm78 Притеснявам се, че ако продължа да го боядисвам ще стане много дебела боята и ще започне да се лющи.
Нарочно с четка реших да боядисам, за да се виждат мазки, не искам да е съвсем гладко, но пък не ми се иска и да прозира.
Помощ!   bouquet

Ето снимки:

# 502
Хитра Лиса ,с боя на водна основа ли боядисваш? При мен така ми се получава - и при 5 ръце пак прозира.Но аз боядисвах с валяк. Peace
Иначе леглото става много хубаво Peace

# 503
Да, на водна. А да го мина ли още 1-2 или не? Да не започне да се отлюпва...

Благодаря ти!  Hug

# 504
Ако основата ти е здрава,не би трябвало да се олюпи.При условие,че е засъхнала добре предишната ръка,нанасяй пак  Peace
Сега като си гледам вратите как ми прозират при 3-4 ръце,направо ми идва пак да ги повтарям  Tired Явно при водните бои е така,те затова са водни - както вкъщи се шегуваме,детски боички Laughing  Но поне не миришат и са много приятни за работа Wink

# 505
Момичета, проблемът не е в това, че боите са на водна основа, а че са некачествени.
Аз боядисах две ръце цвят шампанско на Бенджамин Мур върху черна стена и няма следа от прозиране.
Вратите ми са боядисване също две ръце с латекс и няма прозиране.
Някъде беше споменато кои са качествените бои, които могат да се намерят по магазините.

# 506
Аз взех на Сократес. До колкото разбрах са хубави.  Rolling Eyes

# 507
За Сократес не ставаше ли въпрос за лаковете им? newsm78

# 508
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

днес имам нова придобивка, която не смятам да преправям, ама искам да се похваля  Crazy

този стол е вече мой Mr. Green
смятам да го сложа до библиотеката ми, идеален е за четене.
някой да знае как да го почистя?
естествен велур е дамаската? newsm78

# 509
  • София и там където не се пуши
привет,

днес имам нова придобивка, която не смятам да преправям, ама искам да се похваля  Crazy

този стол е вече мой Mr. Green
смятам да го сложа до библиотеката ми, идеален е за четене.
някой да знае как да го почистя?
естествен велур е дамаската? newsm78

Аз имам само желязото на такъв  стол. Идея си нямам как да го оправя  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт