От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 095
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Супер тема. ОТ доста време насам следя какво купувам и какво има, но старите продукти трябва да се доизразходят. Ще ви пусна един сайт в който подробно е обяснено какво НЕ трябва да има във вашите продукти. Има доста продукти, които могат да се проверят дали са естествени или не. Бе изобщо аз съм много доволна от сайта.   bouquet  bouquet
http://www.ewg.org/skindeep/top-tips-for-safer-products/#your_body

Ако наистина се зачетеш и потърсиш независими източници, потвърждаващи информацията на този сайт, може доста да се изненадаш.  Laughing Аз лично не му се доверявам, защото често съм засичала НЕвярна информация, или  стара такава, оборена с научни изледвания преди години вече . Има рейтинги на продукти, направени на състава от преди 10 г. Междувременно компанията реформулира и осъвременява продукта, но това не се отразява на сайта.... Няма да се впускам в подробности, защото има много примери, ако наистина се интересуваш, сигурна съм ще намериш и сама източници, които се позовават на реални и актуални научни изследвания, а не разказват приказки за лека нощ.

А, това го забелязах отдавна  Laughing Laughing Примерно аз гледам от там вредните съставки на точно посочения линк - т.е какво да няма в продуктите. Иначе някои инфота са много стари примерно за 2-минутен реконструктор на Афоджи.  Laughing Laughing Иначе ще следя темата като цяло. Все пак ако някой има сайт, който може да помогне за вредни съставки и подобни нещица да се отзове.   bouquet

# 121
Но и информацията им какво е вредно и не трябва да е в продуктите  като съставки не е акуратна. В крайна сметка, на какво се доверяваш по-точно в този сайт? За мен всичко е под въпрос.
Мога да препоръчам само pubmed. Maлко повече време отнема, но поне информацията не е изсмукана от пръстите.

# 122
  • София
Аз имам принципен въпрос:

забелязвам, че има кремове, с които всеки път след намазване по повърхността на кожата ми избиват ситни капчици. Това е влага от кожата или от крема? Хубаво или лошо е това? Забелязала съм, че ако се случи веднъж, се случва всеки път с даден крем?

Благодаря предварително!  bouquet

Влага, или мазнина? За т.н. 'лъсване' ли говориш? Кой крем например?
Ако става въпрос за лъсването, то се получава когато крема е прекалено мазен за типа кожа, и обикновено е нежелано от естетическа гледна точка.

Мис Нели, благодаря ти, че обърна внимание и на този въпрос!  bouquet

Не говоря за лъсването, което се получава примерно 2 часа след намазване, а непосредствено избиване по лицето на капчици течност, предполагам влага. Да речем 5 минути след намазване. Подобен ефект съм срещала след крем Аква Експерт на Биофреш, но не само. Намазвам се и след 5 минути по повърхността на кожата ми има видими капчици влага, избили сякаш от порите   Thinking

# 123
Това не е влага, мазнина е.  Peace Но изглежда като капчици влага. Кремчето не пасва значи, идва ти тежко.

# 124
Като заговорихме за вредни съставки и козметика. Може ли някой от личен опит да предложи марки шампоани и балсами за коса, които се водят Био (т.е без вредни вещества). Ще съм много благодарна, защото снощи се зарових и открих само една марка, която за съжаление не се предлага в България.   bouquet

# 125
Като заговорихме за вредни съставки и козметика. Може ли някой от личен опит да предложи марки шампоани и балсами за коса, които се водят Био (т.е без вредни вещества). Ще съм много благодарна, защото снощи се зарових и открих само една марка, която за съжаление не се предлага в България.   bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623999.0

# 126
  • София
Това не е влага, мазнина е.  Peace Но изглежда като капчици влага. Кремчето не пасва значи, идва ти тежко.

Благодаря!  bouquet

# 127
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623999.0
Благодаря, търсих, но нещо не съм мернала точно тази тема.   bouquet

# 128
Vichy Aqualia Thermal UV
Aqua/Water, Dimethicone, Glycerin, Octocrylene, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Drometrizole Trisiloxane, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Sucrose Stearate, Silica, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, CI 77891 / Titanium Dioxide, Stearic Acid, Mica, Triethanolamine, Dimethiconol, Methylparaben, Sodium Polyacrylate, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Cellulose Acetate Butyrate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Tocopherol Acetate, Disodium EDTA, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Propylparaben, Caprylyl glycol, Xanthan Gum, Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butylparaben, Polyphosphorylcholine Glycol Acrylate, Polyvinyl Alcohol, Butylene Glycol, Parfum/Fragrance

Въпросът ми е подходящ ли е за смесена кожа? Действа ли омазняващо?

# 129
  • на терасата
Интересувам се от вашето мнение за консервантите. Прочетох в www.ewg.org за:
PHENOXYETHANOL - пише да не се употребява в продукти за около устата и за устни
DIAZOLIDINYL UREA - формалдехид отделящ
IMIDAZOLIDINYL UREA - формалдехид отделящ
Парабените сме ги разисквали, но за тези консерванти, мисля, че не е ставало въпрос. Изчетох информацията в www.ewg.org , но се интересувам от мнение на хора, специалисти. CI, FDA?

# 130
Много интересна тема Simple Smile

Тук парабените са в процес на забрана.
Но виждам доста кремове без PHENOXYETHANOL.
Интересно ми и вашето мнение.

# 131
Много интересна тема Simple Smile

Тук парабените са в процес на забрана.
Но виждам доста кремове без PHENOXYETHANOL.
Интересно ми и вашето мнение.
Парабените въобще няма да се забранят, нито са в такъв процес въобще, а са в процес на проучване, както и всички останали козметични съставки без изключение. В последната, 16а точка на информационния лист за безопасност (MSDS, Material Safety Data Sheet) го пише навсякъде:
Това изложение служи само за описание на безопасните изисквания на продукта и се базира на нашите най-нови знания.
Феноксиетанолът е мек консервант, разрушава клетъчната обвивка на бактериите, а другите 2 са си формалдехид отделящи. Това съвсем професионално, сори, че малко в разрез с темата Laughing

# 132
За Франция вече има проектозакон, гласуван на първо четене. За забрана в козметиката и лекарствата ето

И не професионално определено изчезнаха от много продукти Peace

# 133
За Франция вече има проектозакон, гласуван на първо четене. За забрана в козметиката и лекарствата ето

И не професионално определено изчезнаха от много продукти Peace
То и в Канада твърдяха, че циклопентасилоксана вреди на природата преди 5-10 години, но вече не го твърдят. А факта, че има с какво да се заменят, и то на същата или малко по-височка цена е съвсем друг въпрос. Лошо няма.
За лекарствата нямам мнение.

# 134
Имам въпрос относно състава на един шампоан. Ето съставките

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM CHLORIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, BIOTIN, HYDROLYZED KERATIN, POLYQUATERNIUM - 7, COCAMIDE DEA, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, DMDM HYDANTOIN, BENZYL ALCOHOL, METHYLCHLOROISOTHAIAZOLINONE, METHYLISOTHAIAZOLINONE

Въпросът ми е подходящ ли е за ежедневна употреба и за каква коса е всъщност - мазна, суха, нормална ? Има ли всъщност възстановяващо действие за увредената коса, както пише на опаковката, или пак е ала- бала ?

Общи условия

Активация на акаунт