Какво ви е мението за името Самуил?

• 11 353
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря

# 31
Лично на мен не ми харесва особено,не ми е ужасно,но не ми е и сред любимите...въпрос на вкус

# 32
  • Канада
Харесва ми.......вече Simple Smile Когато преди три години се роди малкия, стоя два дена без име, докато няколко месечното оспорване завърши в полза на мъжа ми! И от тогава си имаме Самуил. И мога да кажа, че детето прави името......имаме си един страхотен палавник Сами Simple Smile) Късмет с бебеправенето Simple Smile

# 33
  • София
Самуил ми е едно таково - никакво. Нито го харесвам, нито пък е лошо.

# 34
Страхотно име! Аз бих кръстила детето си така!

# 35
  • Бургас
Много ми харесва и на мен името Самуил.Звучи ми царствено.

# 36
  • София
Не ми харесва.
Свързвам го с печален момент от историята ни.

Toва е и моето мнение. Името обаче е много популярно в момента.

# 37
  • на последния етаж
Не е сред любимите ми имена, но не е лошо.. Confused Напоследък става все по-популярно.

# 38
Хубаво е името, но дечицата не си ли идват с имената? Живот и здраве като го родиш ще видиш дали е Самуил  Grinning Hug

# 39
И на мен не ми е супер любимо, но пък ми звучи някак достойно. В никакъв случай не ми звучи демоде. Не е никак лошо даже. Успех и от мен!

# 40
Естествено, че ми харесва. Детето ми се казва така  Laughing Беше единственото име за момче, което допадна и на двама ни. Лично аз държах името да е българско и на да бъде на цар ( колкото и да е странно).  Но за съжаление, вече това име попада и  в групата на Александър, Кристиян...

# 41
Самуил не ми харесва. Някакво меко и безлично ми е.

# 42
  • София
Това е името на моя син, явно съм го избрала преди "модните тенденции", иначе сигурно нямаше да взема такова решение. Харесваше ми много отдавна, макар че не познавах никой с това име. Като мислехме имена с мъжа ми, се заинтересувах и прочетох библейската история. Самуил означава "измолен от бога", майка му се е казвала Ана (като мен) и много го е чакала и желала. Мъжът ми не беше много съгласен, заради мрачния спомен от българската история. На 20 авуст, в третия месец получих кръвоизлив и беше чудо, че запазих детето. От случайно купен вестник, рабрах, че тогава е ден на св. пророк Самуил. По прицнип въобще не съм суеверна, но тогава окончателно реших, че ако е момче, така ще се казва  Simple Smile.

# 43
И нашето момче се казва така. Искахме да е Симеон, но по ред причини не можахме така да го кръстим, за което сега много се радвам. Всеки като чуе как се казва малкия и веднага казва: "Цар Самуил" . Няма опции за  много галени имена, но пък е хубаво достойно българско име!

# 44
  • Бургас
"За" Самуил.

Общи условия

Активация на акаунт