Коледата наближава, талисманчето ни Изи на годинка става! (ЯНУАРИ-27)

• 32 439
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Чери, не съм много сигурна, но си мисля, че по-скоро се гледа не датата на термина, а датата на раждане.
Поне аз така разбрах, че първата година от майчиството ми изтича на 13.01.2011 тоест там някъде трябва да подам документи за 2та година
Звънни във ЧР те най-добре ще ти кажат, но мисля, че можеш да подадеш и със задна дата документите. Аз бях закъсняла си спомням и просто в деловодство ми  пуснаха нещата със задна дата
ето това намерих в майчинството счетоводно:
Колко време преди изтичане на първата година от майчинството, трябва да се подадат тези документи и къде? - Документите се подават след изтичане на първата година на детето, попълва се заявление- декларация обр.4+копие от акт за раждане на детето при работодателя, а работодателят после ги представя в НОИ
Ако искам да ползвам част от втората година майчинство, кой документ се подава?- Попълва се заявление- декларация обр. 3 за 100% майчинство.

Тука най-добре може да се вкючи Ноеми, която според мен спокойно може да зареже HR-ството и да се захване с пеене

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 13:16 от look_at_me

# 391
  • София
На справката в НОИ пише,че първата година изтича на датата на термина,в моя случай е посочена дата 20.01. макар че родих на 10.01.

# 392

cherry*
 Чл. 164. (1) След използуване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете.
Виж кога ти изтича, да не се окажеш закъсняла.

нали се гледа датата на термина, а не датата на раждане, понеже като проверявах в нои първата ми година изтича на 17 януари, когато ми е бил термина. За всеки случай другата седмица ще отида до работата да видя какво става.

# 393
Честит рожден ден на Ивка-усмивка  newsm38

cherry, аз знам, че трябва да се върна на работа на 22 януари. Родих на 21, а термина ми беше на 1 февруари.

За обрива - според мен не е от храна, понеже винаги когато му се е появявал не е ял нищо ново предните няколко дни. И аз се чудя дали не е от праха за пране, но не съм сигурна. Сега пера с Тео бебе с лайка, преди използвах Персил сензитив.

# 394
  • Пловдив
офф - виждам питате за майчинство - по късно ще се включа, че нещо не мога да се организирам от вчера  Hug

# 395
  • София
Честит Рожден Ден на малката ИВА!!!!!Да расте здрава, щастлива и с пожелание за едно незабравимо детство изпълнено с много игри и усмивки newsm51 newsm38 newsm59  bigdance2 Tada
Честит празник и на теб Ети много радост да ви носи малката принцеса

За мамите  с проблем с ДК.Моят син също не искаше да яде в началото и след като почнах да я пасирам почна да я яде, също и сухар слагам, като е по рядко и така постепенно спрях да пасирам и си я яде вече.

# 396
чери, луук, гледа се датата на термина. аз родих на 11 януари, но по документи се връщам на работа от 18 януари, когато ми беше терминът.

# 397
Етомира, честит празник! Нека Ивка расте здрава, щастлива, засмяна!  bouquet

# 398
Честит рожден ден на Ива  newsm38!

# 399
 Честит рожден ден на Ива! Да расте здрава, умна, палава, щастлива..., заобиколена от много подкрепа и любов!

# 400
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВА!!!
Да расте здрава и щастлива, да е послушна и мъъъничко палава, да е радост за мама, тати и кака.

Отивам във Фейса да гледам снимки.

# 401
  • София
Някой ще каже ли къде във ФБ могат да се видят снимките? Може и на лични.
Благодаря!

# 402
И ние вече си ядем манджите от кухнята, а в началото не ги харесваше изобщо. Според мен им трябва време да свикнат с новите вкусове.

# 403
  • София
И ние вече си ядем манджите от кухнята, а в началото не ги харесваше изобщо. Според мен им трябва време да свикнат с новите вкусове.

Ох, дано, че днес отново нищо не яде. Още видя пюрето и го омете. Скъса ми нервите направо. На какво ли не се правих, за да пробутам някоя лъжица. Мисля другата седмица да пробвам от друга кухня. То си е един вид нов вкус, а Боби е така като опита нещо ново. Дано отмине. Жал ми е да хвърлям храна като знам колко гладни деца има.

# 404
Камчето, пробва ли да сложиш яденето от ДК в бурканче от пюре?

Общи условия

Активация на акаунт