Защо някой няма да иска да работи?

• 27 492
  • 358
  •   1
Отговори
# 150
Не е проблема компютъра. Проблема е причината да стои пред компютъра. Тя трябва да се отстрани, не компютъра Wink Ако няма компютър в къщи, ще ходи по интернет клубове и пак ще влиза, не е решение това. Когато си реши  проблема, компютър няма да и е нужен за да живее Peace

# 151
  • Бургас
Тайна , а детето кой го гледа в буквалния смисъл? Кой го храни, облича, къпе? Ти ли? Ако си ти, то престани. Като се събуди малкото и дойде при теб, го прати при майка му и излез навън на раходка. Нека тя се оправя. Отиди при някоя близка или някъде за няколко часа. После се прибери и виж какво става у дома. Започни така да процедираш. Нека първо поеме отговорност за детето си, ако не финансово, то поне физически. Така поне денят и ще се балансира, може би това ще я извади от летаргията и.  Thinking 

# 152

Аз не зная как би могла да оправи нещата, защото момичето дори не иска да посети психиатър. Но и като родител разбирам колко е невъзможно дапренебрегнеш една заплаха за самоубийство.

Тези пациенти не отиват сами на лекар, водят ги.
Това не е точно така при хората с паническо разстройство и пристъпи на паника. Тайна, не я обвинявай и заплашвай, намери психолог, психиатър, намери начин да убедиш дъщеря си, че има и друг начин да прекара живота си. Хората, които никога не са изпадали в положение да изпитват пристъпи на паника си мислят, че тези, на които се случва се лигавят, манипулират и какво ли още не, но истината е, че на тези хора им е наистина много трудно да преодолеят състоянието, в което са изпаднали. В предния си пост визирах хора, които не работят от мързел, а не такива, които имат реален проблем, с който първо трябва да се преборят, за да започнат да живеят нормално, а защо не и да се реализират и развиват в някакво професионално поприще. Пожелавам ти успех.

# 153
  • София
  Бърди, и аз не знам какво да ти отговоря!Всъщност те продължават да се събират и разделят все още.Уж има воля да ни се налага на нас, а там където наистина трябва воля, не я прилага. То е нещо като омагьосан кръг, той тормози и обижда нея,срива и самочувствието, тя понеже не може да му го върне, си го изкарва на нас.В момента тя е копие на същия оня, когото не понася.

# 154
Yulichka, по-скоро си представям, че дъщерят на Тайна си гледа дето, не го е оставило гладно или мръсно, но просто го прави с нежелание и е вечно изнервена, което със сигурност рефлектира и върху него.
Трудно човек може сам да си помогне в такива ситуации, наистина се изисква много силна воля и трезва преценка.Освен това, родителите/роднините, колкото и да искат да помогнат, вероятно понякога също не предприемат правилните действия, защото гледат по-субективно на ситуацията.
Всичко изборено-да се среща с приятели, да не стои на компютъра, да обръща по-голямо внимание на детето, да си намери нов мъж и т.н. е правилно, но насила никой не може да я накара да го направи.

Тайна, тя вероятно все още е влюбена в него и иска да са заедно.Но както ти го описваш, такъв човек само ще я дърпа надолу.Тя със сигурност съзнава това, но просто не може да се противопостави.Трудно е, особено, когато има и дете.

# 155
  • София
Тайна , а детето кой го гледа в буквалния смисъл? Кой го храни, облича, къпе? Ти ли? Ако си ти, то престани. Като се събуди малкото и дойде при теб, го прати при майка му и излез навън на раходка. Нека тя се оправя. Отиди при някоя близка или някъде за няколко часа. После се прибери и виж какво става у дома. Започни така да процедираш. Нека първо поеме отговорност за детето си, ако не финансово, то поне физически. Така поне денят и ще се балансира, може би това ще я извади от летаргията и.  Thinking 
  Не мога, жал ми е за детето!

# 156
  • София
 Бърди, и аз не знам какво да ти отговоря!Всъщност те продължават да се събират и разделят все още.Уж има воля да ни се налага на нас, а там където наистина трябва воля, не я прилага. То е нещо като омагьосан кръг, той тормози и обижда нея,срива и самочувствието, тя понеже не може да му го върне, си го изкарва на нас.В момента тя е копие на същия оня, когото не понася.

Тогава мога да ти пожелая само много, много търпение  Hug Ще намери начин да се откъсне от него и ще си подреди живота, няма как да е иначе, но явно й трябва повече време за това. Много мъчителен процес е и за нея това, със сигурност.

# 157
  И за мен тя няма проблеми,всичко е от мързел и защото така и е удобно. Ако имаше, щеше да отиде на лекар, да види защо я боли корема.На психолог да разбере, защо я е страх да кара колата и защо не иска да работи. Но на нея и дай само да се оплаква и да си играе игри на компютъра.И най-важното, да обвинява всеки друг за всичко, но никога себе си. Просто така и е удобно.Но ние няма да сме вечни с баща и.

Ти виждаш мързел, което споделяш и във форума само можем да гадаем какво е

# 158
  • София
muneca de porcelana имала съм пристъпи на паника, на третия пристъп отидох на психиатър.Пристъпите ги няма отдавна, излекувах се шоково от тях.Неволята учи. Човек, който има панически пристъпи, не би търпял с години това мъчение, а ще се постарае да вземе веднага мерки да се оттърве от това.

# 159
Тайне,
съчувствам ти още откакто преди време беше писала за паническите атаки на дъщеря ти. Не знам какво да те посъветвам, вероятно наистина има някакъв проблем, пък бил той и обикновено ниско самочувствие. За осем години със сигурност е изгубила трудови навици и е нормално да гледа със страх на всяка идея за работа и връщане сред хора. Ако има вариант за психолог, мисля, че няма да навреди.

# 160
  • I want it all and I want it now.
Според мен трябва да си поднови приятелствата и да почне да излиза.  PeaceТака ,ще види че живота продължава.Поканете,някоя от приятелките и на гости.
Спрете да плащате интернета с обяснението ,че имате временно затруднение.  Peace

# 161
  • София
Цитат
Тайна, тя вероятно все още е влюбена в него и иска да са заедно

Тогава щом го обича и е влюбена, защо не отиде да живее с него?Защо я свива корема само  щом се звънне  на телефона или на вратата?  Защо се откачат звънци и изключват телефони, от много любов ли?Той доказа за 8 години,че няма да се промени, защо продължава да го търпи, а и нас принуждава да търпим нея и всичко това?Е това не разбирам.

# 162
Да, отидете на психолог.Може в началото да сте заедно, за да се съгласи въобще.
После самата тя ще поиска да споделя по-лични неща без твоето присъствие..Много разтоварващо действа подобно действие, дори в някаква степен приятно.
Просто нагласата на доста българи, все още е, че да посетиш псохолог, означава да си не си в ред.А това въобще не е така, има толкова хора, които го правят системно, именно с цел разтоварване и различната гледна точка.

# 163
Това е някакъв Стокхолмски синдром.
И аз съм за психолог.

# 164
  • София
Тайне,
съчувствам ти още откакто преди време беше писала за паническите атаки на дъщеря ти. Не знам какво да те посъветвам, вероятно наистина има някакъв проблем, пък бил той и обикновено ниско самочувствие. За осем години със сигурност е изгубила трудови навици и е нормално да гледа със страх на всяка идея за работа и връщане сред хора. Ако има вариант за психолог, мисля, че няма да навреди.
 Има вариант за психолог, дори се свърза и говори с него, но не отиде.Оправдава се с парите, но ако реши да отиде, за това пари ще се намерят.Но тя не иска, защото така и е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт