Къде в Пловдив??? - 28

• 59 635
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета Честита Нова Година на всички много успехи, здраве и сбъднати мечти Ви желая. bouquet

Имам няколко въпроса: Търся мъжки потници на достъни цени от памук? И ако някоя от вас знае къде е фирмения магазин на Чар Пловдив ще съм много благодарна? И последен въпрос от къде мога да си намеря бял памучен плат? Благодаря Ви предварително   Hug

# 496
Моля, препоръчайте ми коректна фирма или човек за изработка на сайт.

# 497
  • Пловдив
от къде мрежи за пране Simple Smile))))) от много време искам, но не съм виждала никъде...

# 498
  • Пловдив
от къде мрежи за пране Simple Smile))))) от много време искам, но не съм виждала никъде...

моята я купих преди години от щанда с домакинските принадлежности в Сани
значи в големите хипермаркети трябва да има

# 499
Хм, като се замисля и аз отдавна не съм виждала. Аз имам една, която беше бонус към някакъв перилен препарат. Но понеже много често я забутвам някъде и все когато ми трябва не я откривам, ползвам калъфка за възглавница с копчета - върши същата работа.

# 500
Здравейте  Simple Smile Искам да направя подарък на приятеля ми за именния му ден и се чудя къде в Пловдив мога да намеря магазин от който да купя плетена кошница. Съвсем обикновена кошница в която да сложа бутилка вино примерно и шоколади. Търсих цял ден в интернет информация обаче намирам само готови такива кошници, които да поръчам с доставка, обаче искам аз сама да си я направя. Благодаря ви предварително  Heart Eyes

# 501
Да знаете къде мога да намеря бамбук на пръчки 2-3см дебели?
Не съм срещала по строителните магазини, а все някъде трябва да ги има  Mr. Green
нещо такова http://www.baronbg.com/main.php?module=product&object=catego … mp;prd_cat_id=130
Бамбукови пръчки имаше в Практикер, поне лятото оттам купих. Имаше и в Бриколаж също, доста дебели, но малък избор, бяха 2-3 бройки не знам дали в момента има.
Благодаря, ще проверя като минавам.
А може ли ориентир къде да ги търся в градински сектор или при дървените профили?
В Практикер бяха в сектора с декорациите, където са разни вази и други стъкларии, а в Бриколажа бяха на много забутано място, аз питах продавачката и тя ме заведе да ги видя. Най-добре на място да питаш.

# 502
  • Пловдив

Със сигурност има в Лекси в Гранд, Карфур, Кауфланд, Метро.

# 503
  • София
Здравейте, момичета Честита Нова Година на всички много успехи, здраве и сбъднати мечти Ви желая. bouquet

Имам няколко въпроса: Търся мъжки потници на достъни цени от памук? И ако някоя от вас знае къде е фирмения магазин на Чар Пловдив ще съм много благодарна? И последен въпрос от къде мога да си намеря бял памучен плат? Благодаря Ви предварително   Hug

Не знам дали е фирмен магазин на Чар, но е с тяхна стока - намира се до клиника Тримонциум, като тръгнеш от кръстовището със светофарите в посока Техническия, веднага първата пресечка вдясно, там се пада и един от входовете на клиниката. Вътре има и мъжки потници.

Плетени кошници съм вземала и от Баумакс, както и от едно магазинче, дето правят плодови букети - намира се на ул. Май, близо е до Верди пицарията на гърба на Общината.

Искам да ви питам къде мога да питам имам ли право да ползвам намаление на таксата за ДГ, тъй като съм редовно студентка, но магистратура? От градината не могат да ми дадат отговор, а аз не знам къде да звънна да питам или да пиша мейл.

# 504
  • Пловдив
Искам да ви питам къде мога да питам имам ли право да ползвам намаление на таксата за ДГ, тъй като съм редовно студентка, но магистратура? От градината не могат да ми дадат отговор, а аз не знам къде да звънна да питам или да пиша мейл.

От градината прекрасно знаят,че имаш право на 50 процента такса.Имат я наредбата.Ама не им изнася.
Това че си магистратура е без значение.Вадиш уверение,в което ще пише редовна форма на обучение и го носиш в ДГ

Н А Р Е Д Б А
                     ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО И АДМИНИСТРИРАНЕТО НА
                       МЕСТНИТЕ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА
                         ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Р а з д е л  III
        Такси за детски ясли, детски градини, специализирани институции
          за предоставяне на социални услуги, лагери и други общински
                                социални услуги

Чл. 23. За ползване на детски ясли и детски градини (ОДЗ) се събират от
        родителите или настойниците месечни такси в размери, съгласно приложение
        № 4 от Наредбата.

Чл. 24. (1) За ползване на детски ясли и детски градини (ОДЗ) не се
        заплащат такси по чл. 23 за:
         а)(Изм. и доп. с Р. № 506, Пр. № 29 от 15.12.2011г.) деца на родители,
         единият или двамата, от които са загубили 71 и над 71 на сто от
         работоспособността си;
         б) деца пълни сираци, деца на неизвестни родители, децата на загинали
         при производствени аварии и природни бедствия, децата на загинали в
         изпълнение на служебния си дълг;
         в) децата с тежки хронични заболявания, посочени в списък, утвърден от
         министъра на здравеопазването, когато посещават масово или
         специализирано детско заведение;
         г) третото и следващите деца на многодетни родители, когато са
         отглеждани в едно и също семейство;
         е)(Отменена с Р. № 506, Пр. № 29 от 15.12.2011г.);
         д)(Отменена буква „д“ и преименувана буква „ж“ с Р. № 506, Пр. № 29 от
         15.12.2011г.) деца, настанени в социалните домове на територията на
         Община Пловдив.
        (2) Таксата по чл. 23 се заплаща с 50 на сто намаление за:
         а)(Изм. и доп. с Р. № 506, Пр. № 29 от 15.12.2011г.) деца на родители,
         един или двамата, от които са студенти в редовна форма на обучение или
         докторант/и;

б)(Изм. и доп. с Р. № 506, Пр. № 29 от 15.12.2011г.) деца с един
         родител - дете с починал родител или родител с отнети родителски права,
         дете с неизвестен баща, дете със самотна майка - осиновителка или дете
         със самотен баща - осиновител;
        (3) Когато две деца от едно семейство са приети в едно или различни
        детски заведения се заплаща следната такса:
         а) за първото дете - 100% от размера на таксата по чл. 23;
         б) за второто дете - 50% от размера на таксата по чл. 23;
        (4) Когато три и повече деца от едно семейство са приети в едно или
        различни детски заведения се заплаща следната такса:
         а) за първото дете - 50% от размера на таксата по чл. 23;
         б) за второто - 25% от размера на таксата таксата по чл. 23;
         в) за третото и следващи деца - не се заплаща
        (5)(Нова с Р. № 506, Пр. № 29 от 15.12.2011г.) Не се заплаща такса при
        отсъствие на детето от детската ясла или детска градина (ОДЗ) поради
        заболяване, удостоверено с медицински документ.
        (6)(Нова с Р. № 506, Пр. № 29 от 15.12.2011г.) Не се заплаща такса и за
        времето, в което детските заведения или отделна група от тях не работят
        поради аварии, ремонти, карантини или други обективни причини.
        (7)(Нова с Р. № 506, Пр. № 29 от 15.12.2011г.) Посещението на децата в
        детската ясла или детската градина (ОДЗ) може да бъде прекъсвано и
        подновявано, с предварително писмено уведомяване от родителите или
        настойниците, в рамките на общо 30 (тридесет) работни дни, за времето от
        15 септември на текущата година до 14 септември на следващата година,
        като за този период не се заплаща такса. В случай, че детето отсъства за
        срок по-дълъг от указания, за него месечно се заплаща 50 % от размера на
        таксата по чл.23, като същата има характер на абонамент.

# 505
  • София

От градината прекрасно знаят,че имаш право на 50 процента такса.Имат я наредбата.Ама не им изнася.
Това че си магистратура е без значение.Вадиш уверение,в което ще пише редовна форма на обучение и го носиш в ДГ

Много благодаря за отговора! Мен ме съмнява това, че в университета нямам право на стипендия тъй като магистратурата е редовна, но се води платено обучение. Но в заповедта на кмета пише само редовно обучение. Ще опитам с уверение, благодаря още веднъж!

# 506
  • Пловдив
Много благодаря за отговора! Мен ме съмнява това, че в университета нямам право на стипендия тъй като магистратурата е редовна, но се води платено обучение. Но в заповедта на кмета пише само редовно обучение. Ще опитам с уверение, благодаря още веднъж!

различно е
в наредбата не е уточнено-платено ли,бакалавър ли,магистър ли
задължително се пробвай

# 507
  • Пловдив
Здравейте  Simple Smile Искам да направя подарък на приятеля ми за именния му ден и се чудя къде в Пловдив мога да намеря магазин от който да купя плетена кошница. Съвсем обикновена кошница в която да сложа бутилка вино примерно и шоколади. Търсих цял ден в интернет информация обаче намирам само готови такива кошници, които да поръчам с доставка, обаче искам аз сама да си я направя. Благодаря ви предварително  Heart Eyes

Страхотни плетени кошници, различни модели и големини има в магазин Молдавия. На етажа, на които се продават пътеки и килими. Аз скоро купих плетен кош за куче.

# 508

Плетени кошници съм вземала и от Баумакс, както и от едно магазинче, дето правят плодови букети - намира се на ул. Май, близо е до Верди пицарията на гърба на Общината.

Това магазинче работи ли пак, през пролетта исках да поръчам и не работеше?

# 509
  • Пловдив
Да знаете къде мога да намеря бамбук на пръчки 2-3см дебели?
Не съм срещала по строителните магазини, а все някъде трябва да ги има  Mr. Green
нещо такова http://www.baronbg.com/main.php?module=product&object=catego … mp;prd_cat_id=130
Бамбукови пръчки имаше в Практикер, поне лятото оттам купих. Имаше и в Бриколаж също, доста дебели, но малък избор, бяха 2-3 бройки не знам дали в момента има.
Благодаря, ще проверя като минавам.
А може ли ориентир къде да ги търся в градински сектор или при дървените профили?
В Практикер бяха в сектора с декорациите, където са разни вази и други стъкларии, а в Бриколажа бяха на много забутано място, аз питах продавачката и тя ме заведе да ги видя. Най-добре на място да питаш.
Hug Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт