Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 862
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,днес излезнаха резултатите от кръвния тест за алергии,всички са отрицателни,но ме подразни,че не можеш да си избираш при него за какви алергени да избереш,а е панел от определени.Например не виждам смисъл за моето дете да изследвам куче,котка,кон,див пелин,картоф,морков,ябълка,и така и това изследване направихме и там дадох 80 лв,утре ще са готови имуноглобулините а,е,м,g ,ще пиша какъв е резултата

# 601
dany13, как стой въпроса с прегледите при Елена Георгиева-Паскалева., само през 3 месеца ли ходите при нея, ако се разболее детенцето може ли да я заведеш при нея? че алерголошката при която ходим сега е все заета и няма часове когато имаме нужда. иначе вече 2 пъти ходим при др Захариева им съм доволна, но искам и да я преместя при др. полмолог да си е диспансирана.

само да споделя че и ние като бяхме в болницата (миналата седмица) и др.Гергиева (тя ни прие и така се запознахме с нея) ме пита дали съм съгласна да отделят кръв за това изследване на нивото на вит Д. каза че е им е трудно много да намерят деца който не страдат от асма за проучването и ако имаме познати който искат да си изследват децата да отидат. иначе струвало около 150лв.
dany13, при вас за колко време станаха готови резултатите?

# 602
Момичета, привет!

Малък ъпдейт от нас: миналата седмица бяхме на ФИД, после при доктор Захариева. Повечето показатели на Владо са по-добри, но има и два, които са по-зле. Като цяло, продължаваме Сингулера, пък от следващата есен ще се пробваме да не го започва...

# 603
  • софия
gergandi  ,пожелавам Владо никога повече да не трябва да пие Сингулер.

# 604

Ей, мерси  Hug Hug

safira, това с педиатърката не го мисли! Тук е същото положението. Изобщо, астмата трудно се диагностицира, тъкмо поради тази уж обичайна симптоматика. Успех!

# 605
  • София,

И аз това Ви ппожелавам, все по здравичък да е и да не отсъства от училище!!! Hug

# 606
kika_86Да ходим при нея през три месеца.Тя преглежда в Медицински център по детски болести в понеделник 9 - 12h и четвъртък от 14  до не помня кога.Принципно звъня, за да си запазя час. Винаги чакам обаче и при нея има доста хора. Не ми се е налагало да ходя извънредно при нея, слава богу спазмите са леки когато се разболее го водя при личната ако е със спазъм то лечението е едно.Бяхме се разбирали с нея ако има нужда да и звъня и тя ми казва кога може да ни види в болницата обаче, така че има възможност.Страшно ме учуди това, че на два пъти когато не успях да се свържа с нея тя ме потърси после. Да и мен ме помоли за децича здрави, но не само без астма, а и без алергии.Питах познавам няколко такива, но не им се занимава на родителите.
Първата част от резултатите станаха след ден но това си беше пълна кръвна картина и Иг А. За втората част и реално за Витамин Д се чака 3 месеца. Вие правихте ли ги? Мъжа ми беше против и каза, че само съм стресирала детето, но аз съм на принципа, че ако мога да помогна с нещо го правя. За повторно иследване на Иг А обаче ще правя след година вероятно не виждам смисъл сега все пак ще говоря и с Елена Георгиева де. Другото хубаво за Елена Георгиева както вече писах е че работи с хомеопатия.Преди година и нещо, когато и казах, че се лекуваме с хомеопатия тя каза, че одобрява и, че тя самата се интересува от нея. Миналия месец докато чаках пред кабинета прочетох, че под името и освен спесиалист детски болести пише и специалист хомеопат.За мен е важно защото се лекуваме и с хомеопатия.Ако мога да съм полезна с още нещо питай.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 13:13 от dany13

# 607
Здр.Ние от днес сме на бейбихалер с фликсотид 2 пъти по 3 впръсквания.Докторката спря антибиотика защото няма съмнение че детето има астма а не пневмония.Каза фликсотида ще се наложи дълго време.В петък най-вероятно ще ни изпишат от болницата.Ох,незнам детето се задъхва при всяко свое движение,дори когато говори усещам че трудно диша.Кажете ми така ли ще си остане или от фликсотида нещата ще се подобрят.Ние днес го почнахме и явно още не е подействал.Да ви кажа сега като се сетя,детето от доста време така се задъхва а аз си мислех че това се дължи на това че е едричка.Поздрави на всички  bouquet

# 608
dany13, да направихме го и ние изследването. аз не се и замислих , те така или иначе при постъпването в болницата и взеха кръв и не се е наложило да я боцкат допълнително. аз дори не помня всичко което ми каза др Георгиева тогава, че детето плачеше много и аз се бях притеснила. дори не се разбрахме за резултатите как ще получим, но пък говорихме след 3-4 седмици да отидем да я диспансираме при нея и сега като и във форума тук от вас получавам положителни мнения определено ще отидем. знам че не е хубаво човек да ходи все при различни доктори детето си, но нещо ние не уцелваме на подходящия.
др Георгиева каква хомеопатия ви изписва на боарон или класическа?

# 609
  • Варна
Здр.Ние от днес сме на бейбихалер с фликсотид 2 пъти по 3 впръсквания.Докторката спря антибиотика защото няма съмнение че детето има астма а не пневмония.Каза фликсотида ще се наложи дълго време.В петък най-вероятно ще ни изпишат от болницата.Ох,незнам детето се задъхва при всяко свое движение,дори когато говори усещам че трудно диша.Кажете ми така ли ще си остане или от фликсотида нещата ще се подобрят.Ние днес го почнахме и явно още не е подействал.Да ви кажа сега като се сетя,детето от доста време така се задъхва а аз си мислех че това се дължи на това че е едричка.Поздрави на всички  bouquet

Аз съм вземала Флексотид в продължение на година и почти веднага след започването му се видя разликата.

Аз пък съм в чуденка за сина ми. Той е с Фликсоназе от 2 месеца. Пробвах да го спра, но веднага се разболя пак. С него сме здрави, без него не сме. Ама колко време може да се дава това нещо? Зависимост ли ще имаме от него? newsm78

# 610
сафира, предполагам и Вентолин инхалации ви правят? Това задъхване ще се овладее с медикаментите, спокойно. Флексотидът е поддържаща терапия, за да не се случва отново. Наистина се приема доста продължително и дозата се коригира според състоянието.

Ние днес направихме кожните тестове за респираторни алергени. Всичко е отрицателно и мина добре. Направихме и еозинофили от носен секрет - неувеличени (т.е. няма алергичен ринит). Спирометрията - и тя добре.  Докторът предположи, че в такъв случай спазмите при нас са били вирус-индуцирани, въпреки, че вторият беше без грам подобна симптоматика - напротив, с уртикария.

За вит. Д - има доста правени изследвания, които установяват, че при астматици има занижени нива на вит.Д. Обаче! Това не означава, че той е причината. Може самото заболяване да е причина. Явно правят изследването по поръчка на някоя от международните организации, но как ще го тълкуват после и прилагат, не е ясно.

# 611
Дъщеря ми като бебе пиеше много високи дози вит Д, защото беше доста рискова за развитие на рахит.
Момичета пак ще ви попитам, че тези дни вече трябва да решавам за телк. Колко време след установяване на астмата сте подавали документите за телк, т.е. с каква давност трябва да е заболяването<

# 612
kika_86 Елена Георгиева работи с боаронската хомеопатия.Мога да ти дам телефон да и се обадиш, но си мисля, че е по добре да идете при нея и да си говорите лично за изследванията.

# 613
kika_86 Елена Георгиева работи с боаронската хомеопатия.Мога да ти дам телефон да и се обадиш, но си мисля, че е по добре да идете при нея и да си говорите лично за изследванията.
благодаря ти ,определено ще отидем.  Peace

# 614

Аз пък съм в чуденка за сина ми. Той е с Фликсоназе от 2 месеца. Пробвах да го спра, но веднага се разболя пак. С него сме здрави, без него не сме. Ама колко време може да се дава това нещо? Зависимост ли ще имаме от него? newsm78

Не. Зависимост не може. Но по принцип, повече от 2 месеца без прекъсване не е добре. На Владо също много добре му се отразява. Но може да причини кървене от носа, изтънява лигавицата в носа. Също така, може да предизвика алергична реакция. Трябва паузи. По принцип, най-важното е, когато се правят паузите, носът да се държи напълно чист - постоянна промивка с някакъв солен разтвор - този QUIXX спреят е много добър.

Общи условия

Активация на акаунт