Отговори
# 60
  • София
Ismena, във форума на Bookcrossing.com пускаме всеки месец тема, където записваме прочетените страници. Ето например темата за записване и темата за януари. Wink Отделно си водя статистика на прочетените книги в Goodreads.

# 61
Много приятна тема  Heart Eyes

А през 2011 открих Харуки Мураками. Прочетох само "Норвежка гора", но ми хареса! Определено ще чета още от него.
Точно така Peace

"Норвежка гора" я изчетох и аз бързичко. Затова пък "Кафка на плажа" ми се "опря" Simple Smile. Не успях да я преполовя дори.
Една прекрасна книга през 2011 г. за мен беше "Крадецът на книги". Вълшебна! На един дъх се чете.  Peace

# 62
За мен 2011 година мина под знака на Елизабет Гилбърт. Буквално се пристрастих към нея.
Започнах 2012 с Ъруин Шоу " Богат, беден" - нещо отдавна започнато, но недовършено. Нямам някакви конкретни планове как ще продължа. Смятам да действам импулсивно.

# 63
buttinsky, не хареса ли "Богат, беден"? И сподели моля впечатления за „Яж, моли се и обичай“, ако си я чела, че ме очаква, а пък аз не знам какво да очаквам от нея.  Laughing

# 64
"Богат, беден" като цяло ми харесва. Но героите не са ми симпатични. И тримата адски ме дразнят. Трудно ми е да обясня защо. Особено този Рудолф. Но той явно така си е замислен и не съм единствената подразнена.
"Яж, моли се и обичай" я препоръчвам със всички ръце и крака. На 3 приятелки им подарих по едно издание за миналата Коледа. И на 1 за рождения ден. А на още три им заех моята да я прочетат. Филмът го гледах 2 пъти. За мен да гледам два пъти един филм е наистина голямо изключение. Но не ме разбирай погрешно. Сюжетът изобщо не е кой знае какво. За мен тази книга е като приятен разговор на разходка в гората с близък приятел. Точно така я чувствам.

# 65
Благодаря за изчерпателния отговор, buttinsky    Hug

# 66
  • Между гори и планини
Аз четох разказите на Елин Пелин тази седмица. Много го обичам, а от години не го бях разгръщала. Обаче ми остана горчив и тежък привкус след като го изчетох. Сега се разсмивам с "Бай Ганьо". Набелязала съм си "Мамино детенце" и Й.Йовков за десерт. Февруари - месецът на българските класици  Laughing

# 67
Аз четох разказите на Елин Пелин тази седмица. Много го обичам, а от години не го бях разгръщала. Обаче ми остана горчив и тежък привкус след като го изчетох. Сега се разсмивам с "Бай Ганьо". Набелязала съм си "Мамино детенце" и Й.Йовков за десерт. Февруари - месецът на българските класици  Laughing
newsm10 smile3501

# 68
Колко различни са хората- за мен "Яж, моли се и обичай" беше разочарованието на 2010 г. Толкова мрънкане за нищо, просто не е истина. Книгата би могла да е много добра, ако имаше някаква реална причина за "страданията" на авторката- доколкото си спомням, тя заряза съпруга си, а не той нея, но през цялото време го раздаваше с разбито сърце.. Никак, никак не ми хареса, а бях с толкова големи очаквания.. Tired

# 69
За теб е било "мрънкане за нищо", а за други "търсене на себе си".

# 70
И аз това казвам- различните хора имат различен вкус. Радвам се, че на теб ти е харесала, много ми се искаше и на мен да ми допадне, но уви. Simple Smile

# 71

Класика!
А аз се мъча, дори много се старя да ми е смешно с "Английският съсед" на М. Вешим, но не се получава.

# 72

Класика!
А аз се мъча, дори много се старя да ми е смешно с "Английският съсед" на М. Вешим, но не се получава.
Аз пък много се смях на "Английският съсед" Simple Smile
За мен 2011 г. беше годината на Рей Клуун. Прочетох "Отива една жена при лекаря", "Без нея" и "Помощ, забремених жена си!". Първите две страшно много ми допаднаха. Поплаках си както си му е реда. Последната е по-скоро леко и разтоварващо четиво. Взех си и "Бог е лудост", но все още не съм я започнала. 
Сега чета "Всичко започва от детството" на Стела Даскалова. Препоръчвам я с 2 ръце!  Peace

# 73

Класика!
И на мен никак не ми беше смешна....

# 74
За теб е било "мрънкане за нищо", а за други "търсене на себе си".

Само мога да си мечтая (и то само в сънищата ми) така да търся себе си  Joy

Общи условия

Активация на акаунт