84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 041
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • в морето до колене
Ами да си кажа сега и аз какво мисля.
За пръв път тази година опитах да предвидя и аз как „мислят академиците” – което в нашите (и моите в частност) условия не е никак лесно. Като не си гледал някои от най-вероятните кандидати, ти остава да се опираш само на прочетеното. И на „вътрешното си чувство”. Защото всички тук имаме различни пристрастия, но сме съгласни в общо линии за едно – филмите са си филми, а Оскарите доста често не отразяват реалното състояние на нещата... Има тенденции, които се базират на „закостеняло мислене”, „възрастов фактор”, „предразсъдъци”, „любимци”, „тематика”, „политическа коректност”, „агресивна разпространителка кампания”... и още много фактори.
Затова и моите прогнози за номинациите не отразяваха изцяло собствените ми предпочитания. И в местата, където съм си позволила да проявя такива – явно сбърках  hahaha
Както и номинациите не могат да угодят на всички настроения на широката публика и на по-тесния кръг киномани, които въобще си правят труда да се замислят върху тях.
Несъгласни и възмутени е имало винаги, и винаги ще има.

Сега по ред.

Първо за The Girl with the Dragon Tattoo – всъщност има доста радостни възгласи по повод номинацията на Р. Мара + още повече възмутени, че не е именно той деветият филм / че даже и осмият; както и че не е дадено нужното признание на Финчър и на музиката на филма. Много малко са потребителите из сайтовете (а аз хвърлям по едно око на няколко), които смятат, че оригиналът е по-добър... Аз нямам мнение – не съм гледала нито единия, нито другия; чакат ред.

Второ за Фасбендер – възмущението е голямо, но мисля, че ако си сложат ръка на сърцето, доста хора ще си признаят, че не са очаквали друго. Иначе на въпроса – кой кого „заместил”... Мисля, че Гари Олдман е на мястото на Фасбендер всъщност. Което е и хубаво, и лошо. От една страна на Олдман отдавна „му е ред и му се пада”. От друга страна, дадена по този начин номинацията му ще се запомни по-скоро като „утешителна награда”... А той заслужава по-добро. Деймиън Башир заема по-скоро мястото на Лео. Колкото до Гослинг – множество коментатори признават, че това е била “the year of the Gosling”  Mr. Green , но номинациите и наградите не са „кумулативни”. Затова чакам с нетърпение Shame – да видя какво е направил Фасбендер, та да бие „кумулативното” представяне на Гослинг тази година.

Трето за Тилда – аз не съм гледала филма, но съдейки по прочетеното тук във форума и на други места, липсата на номинация за Тилда явно е един от най-големите грехове  на академиците тази година. От друга страна – като си затворя очите и си представя Тилда, хич не ми е трудно да я видя в такава роля... но това е нещо, което не бива да казвам, преди да съм гледала.

Пето за The Tree of Life – каквото и да приказвате за „претенциозността” на филма, аз съм доволна!  Grinning Три големи номинации – при това точно тези, които трябваше. Е, още една за визуални ефекти нямаше да навреди, ама нейсе... Продължавам да твърдя, че без този филм списъкът с номинантите нямаше да бъде достатъчно представителен за 2011.

Шестото щеше да е за Клуни, но ще се въздържа... засега  Wink

Общото ми впечатление е, че досега надпреварата се очертаваше да е между The Artist и The Descendants. Сега вече тя става между The Artist[ и Hugo. Което най-после я прави интересна за мен.  Whistling
Два филма, които са правени с идеята „да отдадат почит на киното”. Всеки по свой начин явно. И надали е възможно абсолютно да бъдат сравнявани... но все пак няма да е като Crash срещу Brokeback Mountain.  Crazy

# 151
Не ѝ пука според мен. Както и на Лео.

Ако ще си говорим за недоразумения, аз е дразня от номинации като този за кончето.. не съм гледала филма, трейлъра ми е достатъчен за филми тип Ласи.

# 152
Гледах оригинала на The Girl with the Dragon Tattoo, хареса ми много (цялата трилогия)  Peace Любопитно ми е да видя и римейка (изтеглих го с ужасно качество  ooooh! и го изтрих немедленно  Mr. Green ). Тъй като това не са просто два филма  с еднакъв сюжет, а екранизации по роман, то в преценката за качество би трябвало да влезе и критерият- кой отразява по-добре замисъла на писателя  Simple Smile (Аз не съм чела романа и не мога да направя това  Blush, ще си ги сравня просто като два филма с 'еднакъв сюжет'  Embarassed ooooh! Laughing )
Останалите номинирани филми също са ми набелязани, но чакам качествен релийз  Rolling Eyes

Оскарите са си шоу, ще гледам да ги гледам Grinning

Благодаря за професионалните кино-коментари на Миачик   bouquet

# 153
  • вятър в маслините, вятър над хребета
... но все пак няма да е като Crash срещу Brokeback Mountain.  Crazy
Ооо, не, не ми напомняй #Cussing out

# 154
  • Далече
Пето за The Tree of Life – каквото и да приказвате за „претенциозността” на филма, аз съм доволна!  Grinning Три големи номинации – при това точно тези, които трябваше. Е, още една за визуални ефекти нямаше да навреди, ама нейсе... Продължавам да твърдя, че без този филм списъкът с номинантите нямаше да бъде достатъчно представителен за 2011.
Филмът е една дълга, красиво направена каша...По абстрактен начин да се опиташ да кажеш нещо скоро не бях гледала...Номинираха го само защото е на Малик, както и "War Horse" само защото е филм на Спилбърг.
Други обяснения не мога да намеря... Rolling Eyes

Сериозно хареса ли ти The Tree of Life?

# 155
The Girl with the Dragon Tattoo

Аз съм гледала и двете екранизации и съм съгласна, че екранизацията на Финчър стои значително по-добре визуално, повечето актьори наистина впечатляват, дори и Мара се справя на ниво, НО ... еми но-то е Нооми Рапас за мен тя изцяло се слива с представата ми за Лизбет от романа, уточнявам, че първо съм чела книгите, всички знаем какво е разочарованието когато някой актьор в екранизация не ти се връзва с представата за книгата  Simple Smile
Рууни не е лоша, но Нооми е Лисбет  Peace

пп Ще ми бъде още по-интересно, ако американците екранизират и на другите две книги
 Thinking

# 156
  • в морето до колене
Сериозно хареса ли ти The Tree of Life?

Сериозно, хареса ми.
Сигурно за ...айсти път го казвам в този форум  Mr. Green

# 157
  • Далече
Сериозно, хареса ми.
Сигурно за ...айсти път го казвам в този форум  Mr. Green
Ти си първия човек, който чувам да му хареса (кино критиците не ги броя)

За "The Girl with the Dragon Tattoo" американската версия е правена с много голям бюджет - около 90 млн., шведската едва ли е струвала и наполовината от това. То е лесно с много пари да направиш нещо, номера е от нищо да направиш нещо...

# 158
Според мен проблема с Нооми vs. Мара идва от там, че първо сме гледали шведската версия.
 Аз успях доволно да се абстрахирам от книга и шведска екранизация и пак казвам, Мара също стои добре.
  Ще гледам скоро дървото, много ми е любопитно....

Да, Alica... европейските (и изобщо филмите от целия останал свят) филми го доказват на Американците с всяка продукция.

# 159
  • София
грозна работа с тея номинации, както всеки път, бе...аман.

киора, гадост пълна за Лео. той играе всяка роля с такава лекота. а критиците са толкова сварени мозъци. представяш ли си колко филми гледат? напоследък чета някое ревю колко е страхотен един филм и бла-бла, пускам го и...се боря да не заспя. всъщност разбирам, че те твърдят, че е страхотен в сравнение с други филми, които са гледали. тези задници са загубили способност за преценка. затъпели са от гледане на още и още филми. накрая не могат да отсеят кое е истински скапано.

# 160
  • в морето до колене
Aurora, точно за тези номинации критиците нямат капка вина  Mr. Green
Иначе си абсолютно в тренд - в момента е изключително модно да се ругаят кино критиците в Америка  Joy  Joy  Joy

То е лесно с много пари да направиш нещо, номера е от нищо да направиш нещо...

И това не баш така - поне не на 100%
Миналата година специално почти всички високобюджетни студийни продукции бяха големи бози...
Ако тази година The Avendgers и поредният "човек-паяк", пък даже и "Супермен" се издънят ... на високобюджетните ще им остане само да палят свещ за здравето на Нолан  Mr. Green

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 21:59 от mia4ik

# 161
Е, сега, вие тук  да не сте заформили някакъв култ към Лео? Колко още читави актьори има недооценени, а само за него такъв плач всяка година Rolling Eyes. Я вижте какво прави Академията с един Джъд Лоу например Laughing. Лео е страхотен актьор, ама вие го изкарахте едва ли не втория Дей-Луис, посмалете малко Wink.

# 162
  • София
mia4ik, а кои? замести "критиците" с както там им е името на определящите Laughing

joy_r, всяка година е малко, по няколко пъти в година трябва да го оплакваме Mr. Green
ама виж сельо* и той неоценен, има поне възмездие Joy

*Р.Гослинг

# 163
Ааа, сельо е поне (виж как толерантно казвам "поне" Mr. Green) толкова добър, колкото Лео, да не говорим  за колко други от младите се отнася същото Wink Wink.

# 164
  • Далече
То е лесно с много пари да направиш нещо, номера е от нищо да направиш нещо...
И това не баш така - поне не на 100%
Е имах предвид като имаш добра история и режисьор кат Финчър. То във филми като "Cowboys & Aliens" и милиарди да вложиш няма как да прозведеш нещо качествено.
Мисълта ми беше, че като се сравняват двете версии трябва да се знае, че американската е правена с много повечепари.Аз лично намирам за ненужни тези ре-майк на популярните чужди филми, дето Холивуд прави.Правят го единствено  защото масовия американец не гледа филми със субтитри  Sunglasses

Е, сега, вие тук  да не сте заформили някакъв култ към Лео? Колко още читави актьори има недооценени, а само за него такъв плач всяка година Rolling Eyes. Я вижте какво прави Академията с един Джъд Лоу например Laughing. Лео е страхотен актьор, ама вие го изкарахте едва ли не втория Дей-Луис, посмалете малко Wink.
Лео е гоялма звезда в Америка от рода на Клуни, Пит, Джоли, Деп и за разлика от повечето от изброените е и много добър актьор и затова някак си буди недоумение как ще дадат на Клуни 2-ри Оскар, а Лео все го прескачат (обещавам това е последното подмятане за Клуни Mr. Green, ама дразня се)

Общи условия

Активация на акаунт