84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 115
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мерси, Мячик, веднага си набелязах този http://www.imdb.com/title/tt1440379/ и този http://www.imdb.com/title/tt1672845/ Hug

# 496
  • в морето до колене
И сега закъснелият списък за юни 2012

01.06.
A Cat in Paris (Limited)
Apartment 143 (2011) (Limited)
Battlefield America
For Greater Glory (Limited)
Hide Away (2011) (Limited)
High School (2010) (Limited)
Piranha 3DD
Snow White and the Huntsman (Limited)
The Loved Ones (2009) (Limited)

08.06.
Bel Ami (Limited)
Dark Horse (2011) (LA/NYC)
Lola Versus (Limited)
Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Paul Williams Still Alive (2011) (Limited) - документален
Peace, Love and Misunderstanding (Limited)
Prometheus – отзивите не са особено възторжени. Голямото очакване не се оправда напълно. Вероятно Ридли Скот не го очаква никаква номинация. От друга страна всички твърдят, че най-доброто нещо във филма е била ролята (и изпълнението) на Майкъл Фасбендер. Обаче до номинация надали ще се стигне – „лятната продукция” изключително рядко води до актьорски номинации. Но е много вероятно филмът да се нареди за техническите награди.
Safety Not Guaranteed (Limited)

15.06.
Marina Abramovic: The Artist Is Present (Limited) - документален
Rock of Ages
Something from Nothing: The Art of Rap (Limited) - документален
That's My Boy
The Woman in the Fifth (2011) (Limited)
Your Sister's Sister (Limited)

22.06.
Abraham Lincoln: Vampire Hunter
Brave – май и този филм не оправда първоначалните очаквания, макар че като филм на Pixar може и да се намърда в номинациите...
Seeking a Friend for the End of the World
To Rome With Love – тази година май поредният филм на Уди не е на нивото на „Полунощ в Париж”, така че засега ще се въздържа да го оцветя в червеничко...
The Invisible War (Limited) - документален
Kumarй (2011) (Limited) - документален
Grassroots (Limited) 
Stella Days (2011) (Limited)

27.06.
Beasts of the Southern Wild (Limited) – повече от половин година след Сънданс и след добро представяне в Кан, филмът все още остава един от основните фаворити за награди от излъченото през първата половина на годината – като също толкова напред в прогнозите са и режисьорът-дебютант, и актьорите...

29.06.
Magic Mike – засега единственият, който моне малко се доближава до идея за номинация е Матю МакКонъхи, но за него тази година е наистина „ренесансова”. И четирите му филма са сред топ50-те заглавия на годината, а неговите изпълнения се очакват с интерес. Кариерата му със сигурност е във възход и дано успее да я задържи в това русло.
People Like Us (Limited)
Take This Waltz (Limited)
Ted
Tyler Perry's Madea's Witness Protection (Limited)
Neil Young Journeys (2011) (Limited) - документален

Някой от очакваните заглавия за юни не бяха на предполагаемото ниво... Някои (като „Magic Mike”, например) може и да се окажат по-добри от очакванията, но все пак без особени надежди за награди.
Основният играч явно остава Сънданският фаворит.

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 14:15 от mia4ik

# 497
  • в морето до колене
О.К., наваксах забавянето и стигнахме до филмите за юли 2012
Понеже прочетеното за юлските заглавия ми е най-прясно е възможно да се поотплесна тук-там.

03.07.
The Amazing Spider-Man – учудващо добро начало за филма при положение, че никой не го слагаше в сметките за голям хит – мужду „Отмъстителите” и „Черния рицар” всички мислеха, че ще се загуби. Пък и никой не очакваше от режисьора на 500 Days of Summer да направи читав летен блокбастър... А статистиката показва най-висок касов сбор за премиерния ден. И вероятно бокс-офисът му през уикенда ще е пак толкова добър. Изобщо – това е лятото на супер-героите  Grinning

05.07.
Katy Perry: Part of Me 3D

06.07.
China Heavyweight (Limited) - документален
Collaborator (2011) (Limited)
Crazy Eyes (Limited)
Savages – филмът има може би един от най-интересните ансамбли от тазгодишните продукции. Оливър Стоун не е правил читав филм от доста време. Много ми се ще този да е добър.
The Do-Deca-Pentathlon (Limited)
The Magic of Belle Isle (Limited)
The Pact (Limited)

11.07.
Easy Money (2010) (Limited) – филмът се разпространява в САЩ от Харви Уайнстейн с таг „Мартин Скорсезе представя”  Wink, което със сигурност ще въведе в заблуждение някои зрители... Но пък двамата шведи, които стоят зад него вече отдавна са приети на американска земя – режисьорът вече извади филм по-рано тази година, актьорт нашумя доста със сериала The Killing и е избран да играе новия РобоКоп... но все пак този филм няма да има голям успех. Американците не обичат да гледат филми със субтитри. Между другото – това се изтъква като една от причините да се правят толкова много американски версии на чуждоезични продукции  Crazy

13.07.
Ice Age: Continental Drift – според мен това е най-солидният анимационен франчайз за последните години (пък може и въобще).
The Imposter (Limited)
Red Lights
Alps (2011) (Limited)– новият филм на режисьора на Dogtooth е явно също толкова оригинален и странен (да не кажем и повече). Но и също толкова добре приет.
Trishna (2011) (LA/NYC)
Ballplayer: Pelotero (2011) (Limited) - документален
Union Square (2011) (Limited)

20.07.
The Dark Knight Rises – е, тук със сигурност няма как да спестя боичката. Филмът е един от най-очакваните за годината и ако не е на първо място в целогодишната листа, то със сигурност води всички такива за първата половина на годината. Но освен естествения зрителски интерес към финала на един знаков франчайз има и някои чисто „наградно-ориентирани” въпроси:
- Ще бъде ли номиниран за най-добър филм, след като заради втората част на трилогията Академията дори промени правилата и увеличи бройката, за да „влезе” филмът?
- Ще се справили Том Харди с нелеката задача да удовлетвори големите очаквания към ролята му? Все пак Бейн наследява един от най-знаковите комиксови злодеи в историята на киното и конкретното изпълнение на Хийт Леджър, което всички хвалят.
- Няма ли да е прекалено тежък и несмилаем филмът с такова множество герои и с продължителност почти 3 часа...
И пр., и пр. Мога още да изброявам.
Рекламната кампания на филма е невероятно мащабна и е почти невъзможно човек да се „оварди” от нея. Дано да не ни „пренавие”. Но аз лично имам вяра в Нолан. Въпреки че точно Батманските му филми са малко мрачни за моя вкус, по принцип не мога да кажа, че съм гледала слаб негов филм.
War of the Buttons (2011) (Limited)
The Well Digger's Daughter (2011) (Limited)
The Queen of Versailles - документален
Shut Up and Play the Hits - документален

25.07.
Ruby Sparks – авторите на Little Miss Sunshine не успяват да достигнат същия успех със следващите си проекти. Но този може би ще се приближи. Ако не за друго, то поне заради Матю Либатик, който е осигурил прекрасна визия на филма, според това, което прочетох.

27.07.
Ai Weiwei: Never Sorry (Limited)- документален
Killer Joe (Limited) – поредната роля от „ренесансовата” поредица на Матю. И явно най-мрачната и изпълнена с насилие в неговата кариера.
Klown (2010)
The Watch
Step Up Revolution
Searching for Sugar Man (Limited)- документален

Не знам вие как си планирате „кино-лятото”, но аз лично чакам 27 юли.  hahaha

Да се надяваме, че няма да зарежа пак нещата за три месеца.  Mr. Green

# 498
  • в сърцето на един мъж...
Мячик, но пък не може да се отрече, че Нолън се справя перфектно с Батман поредицата и почти постигна Бъртъновия ефект. Аз също го чакам с нетърпение, иска ми се да завърши достойно поредицата, но както е видно Холивуд не знае що е то край Mr. Green

# 499
  • София
Гея, взела си ми думите от устата... чакам, нямам търпение. нищо не ме впечатли до тук друго.

# 500
  • в морето до колене
Хм, пак се позабавих – този път не за три месеца чак, но все пак намирам време да напиша за филмите, излезли на екран през август 2012

03.08.
360
Celeste and Jesse Forever
Diary of a Wimpy Kid: Dog Days
Total Recall
The Babymakers
Mosquita y Mari
You've Been Trumped (2011) – документален
Craigslist Joe – документален

08.08.
Hope Springs - It's Complicated беше приятен филм, затова ми е любопитно, какво ще излезе от този. Интересни актьори, интересен режисьор (който вече веднъж е работил с Мерил в „Дяволът носи Прада”)...и нищо, зад което да може да се скрие Стрийп – няма исторически личности, няма АББА, няма дори непривичен акцент  Simple Smile. Само чиста проба актьорско партньорство с Томи Лий Джоунс и Стив Карел. А се оказва, че е имало планове вместо тях да са Джеф Бриджис и Филип Сиймур-Хофман. И Майк Никълс като режисьор...
Nitro Circus: The Movie 3D – документален

10.08.
2 Days in New York (Limited) – Аз харесах 2 Days in Paris преди години. Мисля, че Адам Голдбърг беше перфектният избор на партньор, с който да покажеш една неклиширана връзка. Но и Крис Рок не е съвсем за изхвърляне, ако попадне на подходящата роля и подходящият режисьор. А Джули Делпи винаги ми е била много интересна като кинематографист. И все пак желанието ми да видя този филм не може изобщо да се сравнява с нетърпението, с което чакам Before Midnight, продължението на Before Sunrise и Before SunsetWink
Freelancers(2011) (NY/LA) –
Goats (Limited) –
Red Hook Summer (New York) –
The Bourne Legacy
The Campaign

15.08.
The Odd Life of Timothy Green

17.08.
Chicken with Plums (Limited) – любителите на френското кино нека се произнесат (всъщност вече имаше един положителен отзив във форума)
Compliance (Limited) –
Cosmopolis – въпреки че всеки нов филм на Кроненберг си заслужава да се види, въпреки доста широко споделяното мнение, че Патинсън е добър и е вероятно тази роля да му помогне да започне „отърсването” на блещукащия грим – все пак не мисля, че филмът чак толкова се хареса та да оцелее до декември под натиска на къде по-сериозни претенденти
ParaNorman
Sparkle
The Awakening
The Expendables 2
Why Stop Now (Limited) –
Robot & Frank
Side by Side (LA/ VOD on Aug. 22) – документален

22.08.
Hit & Run

24.08.
Little White Lies - Les petits mouchoirs (2010) (Limited) –
Premium Rush
Samsara (2011) – документален
The Apparition
General Education
The Revenant (2009)
Brother - Hermano (2010)
Sleepwalk with Me
2016: Obama's America – документален

28.08.
The Newest Pledge (Limited) –

29.08.
Lawless – за мен това е единственият филм от август, който има някакви шансове да се включи в наградната надпревара, но те са толкова малки, че не смятам за нужно да го боядисвам в червеничко
The Day
The Oogieloves in the Big Balloon Adventure (Limited) –

31.08.
For a Good Time, Call... (Limited) –
The Good Doctor (Limited) –
The Possession
Breathing – Atmen (2011)
The Tall Man
Little Birds (2011)
Flying Swords of Dragon Gate - Long men fei jia (2011)
The Ambassador (2011) – документален

И така – лятото свършва. Започва филмовата есен. През миналия септември излязоха на екран някои от най-интересните заглавия за годината. Дано и сега е така.
Фестивалът във Венеция приключва днес. Фестивалът в Торонто тъкмо набира скорост. Критиката и кино-журналистите започват да казват тежката си дума.
Скоро ще започнат и първите сериозни прогнози.

Така че сезонът 2012-2013 започва.

# 501
  • в морето до колене
И така - още не съм намерила време за списъка за септември, но пък вече валят новини във връзка с графика на наградния сезон. И те са доста интересни според мен  Simple Smile

Академията обяви датите за номинации и награди и в тях има известно размърдване, което води до няколко ефекта:
- гласуването за номинациите започва на 17 декември 2012 година / няколко дни след обявяването на номинациите на актьорската гилдия и за Глобусите... но на практика това ще са единствените номинации, които биха могли да повлияят на решението на академиците. Защото крайната дата за предаване на бюлетините и датата за обявяване на номинациите са преместени с около седмица напред. Т.е. академиците ще имат по-малко време да номинират, но ще имат повече време да гледат номинираните вече филми и да вземат решения за самите награди. Освен това напомням, че за пръв път ще има възможност да се гласува по електронен път.
- бюлетините се предават на 3 януари 2013 година. В същия ден ще обявяват номинациите си почти всички важни гилдии - сценаристите; сценографите; продуцентите, а режисьорите дори след още 5 дни. Така че академиците няма да могат да ги ползват "за справка"  Simple Smile
- номинациите за Оскар ще бъдат обявени на 10 януари 2013 година. Три дни преди церемонията по връчването на Златните Глобуси. Което е новост, защото досега винаги са били след Глобусите... Любопитно е дали тази промяна ще намали или увеличи интереса към самите Глобуси  Thinking
- церемонията по връчването на 85-ите награди Оскар ще се състои на 24 февруари 2013 година.

Също така интересни новини идват по линия на кандидатите за Оскар за чуждестранен филм.
Засега около 30 държави са обявили своите филми. Но вече има няколко явни фаворити в този списък. И няколко интересни решения  Wink
Но за това ще пиша малко по-късно.
Сега ще кажа само, че България представя "Кецове".

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 21:39 от mia4ik

# 502
Любопитно ми е с тия "Кецове" дали ще стигнем по-далеч от другите опити... А дано Джералдин удари някое рамо в гилдията, нали го хареса:)

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 09:46 от Geia

# 503
  • в морето до колене
 Embarassed   bouquet

# 504
Руснаците са избрали кой филм ще изпратят за надпреварата за чуждоезичен
 http://www.newsru.com/cinema/20sep2012/tank.html

# 505
  • Варна
Уф,  "Кецове" е един от най-малоумните филми, снимани някого. То на тях и Дж. не може да им помогне. Не само господ.
П.П. Чудя се г-жа Чаплин коя муха я е ухапала, за да й увреди така зрителния нерв.

# 506
"Кецове' не е чааак толкова зле, но за Оскар не е, няма какво да се заблуждаваме. Проблемът на новите БГ филми е в това, че се пънат да са арт. Вместо да заснемат една нормална история, с естествена актьорска игра, те се вторачват в непременно интересното 'звучене'... Всички знаем силния напън до какво води.
  Аз още тая надежда, че от някъде дебне хубав БГ филм.  Grinning

# 507
Е, Тине, нали знаеш - Светът е голям и спасение дебне от някъде Mr. Green
Не знам, за мен Кецове беше странен, не му схванах идеята, не намерих и нещо, което да ме привлече, че и звука беше ужасен - не знам защо си мислят озвучителите в българските филми, че са си свършили добре работата. Но пък му пожелавам на филма късмет, знае ли човек, може да стигне по-напред от другите. Peace

# 508
че и звука беше ужасен - не знам защо си мислят озвучителите в българските филми, че са си свършили добре работата.

Е, то това е задължително за български филм. В събота гледах "Време разделно", няма такава мъка, музиката максимално силна, говорът максимално намален. Усилваш да чуеш какво си говорят актьорите, в следващия момент музиката те сварва неподготвен и подскачаш от мястото си, не дай боже да е по-драматична сцената. Какъв им е проблемът с озвучаването, че толкова години не можаха да го оправят?!?
Кецове ми е  любопитен да го видя, но и аз като Тина чакам хубав български филм да се покаже иззад ъгъла Simple Smile

# 509
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Проблемът на новите БГ филми е в това, че се пънат да са арт.
Само ако знаете чешките пък колко са зле Mr. Green. Миналата седмица съм ритала в салона от смях на един "трейлър" Joy

Общи условия

Активация на акаунт