Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 33 888
  • 699
  •   1
Отговори
# 495
Теди...ами тази частна кухня ,от която съм взимала и преди си има опция за пасиране.Така че както го поръчам така ще ми го доставят.
А и ми харесва това,че мога да взимам избирателно ако ми хареса менюто за другия ден.Ако не ми харесва или имам нещо подходящо вкъщи-няма да взимам  Peace

Бискви...в частната мисля,че не слагат подправки.Поне тази,за която знам и съм ползвала.Нещата си бяха леко блудкави и безсолни,и приличаха просто на пасирани неща,без подправки и сол  Thinking Трябва да ги питам какво слагат точно  newsm78
Взимала съм и от една друга,която пак беше нещо като частна,но се ходеше на място и беше с купони за цяла седмица.Всъщност беше като държавна,само че малко по-скъпа и не се даваше от градина,а от едно магазинче,което беше точно до нашия блок.Но там пък слагаха много магданоз и Клавдия хич не ги хареса.А и си бяха съвсем овкусени като за големи,което ме навежда на мисълта,че са си имало всички "екстри" вътре.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 11:58 от elfi4ka

# 496
Добро ден,  Hug

Честит Имен Ден на Макси на мама Муши! Да е жив и здрав малкия голям мъж, да слушка и радва до припадък мама и тати!!!

Честита месечинка на Боримечи! Да е здравооо и много усмихнато детенце сладко!

Ей, тая нощ пак бях на черешата.  #Silly И така да ми се е спало, че чак не съм гледала добре часовника, какво ми се превидя 6.15 и викам, бреее то станало време за ядене, правя му млякото на малкия и си викам "а бе много ми се спи бе, какво е тва нещо...". Нахраних го, ама изритах тати да го пирспива, какво са се приспивали незнам, ама нашия като се кукна в незнайно кой час и после айде пак приспиване и по едно време както бяхме заспали, Еди взе пак да се събужда.. става мъжа ми и ми вика: "я виж колко е часа", гледам 6.15, а бе как така това време спря бе... а то аз съм го хранила по нощите, в просъница  hahaha smile3507 smile3506
та така де, тая вечер Еди яде два пъти но вече истинското 6.15 не си изяде всичкото мляко...

Елфи, за частната кухня, както Бисквитка е писала има много млека, подправки и е по подходящо за деца над 1 годинка. Но може да разпиташ и Мушенце, тя взима от частна детска кухня за Максито, когато и хареса менюто! Peace

Сирене - взимам Елена, като допълнително го изкисвам заради солта! Peace

Джиджонка, Еди също си удряше главичката назад като тупне долу, ама вече май го преодоля това. Сега се пъха под столовете и като си дигне главата и дум  hahaha

# 497
Бяхме на преглед.Спирам антибиотика,лекарствата за температура и хапчетата за гърло.Педиатърката каза,че може да е алергия към АБ или Нурофена,или нещо да сме пипнали.И двамата минаваме на диета-Лазар само на кърма,а аз на ориз и картофи,без плодове и други храни.

Дано оздравее бързо. Praynig
Бързо оздравяване на всички болни.

Честити месечинки на празнувалите вчера и днес  8 и 9 месечинки!

# 498
Елфи  Hug

За кухнята-до нас в един магазин има кухня от 8мия месец,ама малката винаги е будна и много мрънка като вляза вътре за да разпитам,но тя така или иначе все още не е яла всичко.

Сирене-в квартала има някаква Млекарница и продуктите са от с.Равногор.Взех сирене да го пробваме-много е хубаво ,като истинско,и питах става ли за бебе-жената каза че става-ама то за 9,30 кг ще става къде ще иде.Но  е солено и ще го изкисвам като му дойде реда.

Колко време трябва да се изкисва сиренето,или трябва периодично да го пробвам?

На оциклените - честито.Както е казала и Марта-жени,които живеят заедно им идва по едно и съшо време.
Аз цикъл си имам от втория месец така че......

# 499
  • Стара Загора
Лава много неприятно. Защо си на диета....аз мисля, че е от АБ-то. Ериус не му ли изписа...2,5мл. на 24 часа. Това е противоалегично и веднага действа. Да се оправяте бързо. Hug
Благодаря ви за пожеланията и честитките  Hug
И сега да крадна, че душката вика, че така се правело Mr. Green
Честит Имен Ден на Макси на мама Муши! Да е жив и здрав малкия голям мъж, да слушка и радва до припадък мама и тати!!!

Това са и моите пожелания  Hug
Гери С. успял е Еди да те метне за още една дозичка АМ май Mr. Green Може би за това в 6,15ч. не си е изял дозата защото е ял през ноща.

Колко време трябва да се изкисва сиренето,или трябва периодично да го пробвам?
АКо го залееш със вряла вода и изчакаш 15 мин. се е обезсолило по принцип. АЗ отделям на Борис и го слагам в чиста вода и така си стои цялата седмица....в хладилника разбира се.

# 500
Лава аз съм така от Аугументина, а до колкото знам те с Оспамокса са с еднаква активна съставка. Точно червено си е, все едно си се опекъл на фурната. Минава, но тряба да смените АБ.
Елфи съжалявам миличка  Flowers Rose Flowers Rose, не е важно кой те е родил, а кой те е отгледал, дано да са на едно по-добро място.

# 501
  • Варна
Честита месечинка на Боримечето! Да е много здравичък и да спи до късно!

Честит имен ден на Макси на Мушето!

Да похваля мойто злоядо дете - днес за първи път го излъгах да яде картофи. Сготвих за нас картофена яхния /с ММ сме на 90-дневната и днес е денят за картофи/, като първо отделих за него и после сложих подправки, сол и т.н., пасирах и яде, ушите му плющяха Laughing. Мисля вече при всяка възможност /т.е. когато готвя неща, които е ял и са домашни продукти/ така да правя.

Сирене не съм давала заради алергията. На Филипополис според мен е много хубаво и истинско сиренето, както и кашкавала. Дано скоро Валентин я израсте тази алергия да му давам и аз сиренце.

Кухня - докато не израсте алергията няма да ползваме. Евентуално може от частна да вземам по нещо, в което не е слагано мляко. В тази връзка да питам варненки - знаете ли за частна кухня, която да има и меню за алергични деца без мляко?

Цикъл нямам още, забравих що е туй нещо. Дано по-дълго ме огрее така.

Лава, стискам палци да се оправи бързо астралното ни близначе Hug

Пробвах да давам каша за вечеря към 6.30 вместо за следобедна закуска /следобед давам само да цока/, първия път рева до към 2 часа според мен от зъби, но после спа до късно, втория път пак си се събуди в 4 гладен, а после и в 7, в 9 също искаше да яде /обикновено се буди в 4 и след това в 9/... Та никакъв ефект засега, но не знам дали не е от поникващия зъб и ще продължа така да видим дали няма да му върна обратно спането до 6.

# 502
Елфи,прегръщам те силно!Мъка....
За милия дядо Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 503
Лава аз съм така от Аугументина, а до колкото знам те с Оспамокса са с еднаква активна съставка. Точно червено си е, все едно си се опекъл на фурната. Минава, но тряба да смените АБ.

elissee,в понеделник като иден да го види малкия  ще прецени с какъв АБ да го смени.До тогава няма да пие друго освен Фенистил капки(противоалергични са),калциев глюконат,който също е противоалергичен сироп и витамин C.Гърлото е по-добре,не е като вчера.И педиатърката искаше да минем без антибиотик,но какво да се прави понякога се налага.
Хера,на диета съм,защото кърмя и може и нещо от това,което съм яла да е провокирало състоянието на Лазар,а и при алергии избягването на някои храни облекчава състоянието.
Ериус,го е пила кака Преслава.Тя е пила и фенистил,ериус и зиртек.В къщи винаги в аптечката имам противоалергични лекарства и мазила.

# 504
Брей,аз и аз като Хера май не съм на една вълна с вас.Неоциклена от пo- миналата година.

Към Оспамокса-имам жестока алергия.Написано е с големи букви в картона ми.

За сиренето-доки ми каза да е зряло поне 65 дни,т.е май изключва всякакво свежо сирене newsm78

Глутена-още не съм го въвела.

И да се пооплача малко,колкото по-неполушни са децата,толкова повече пациенти записва мъжа ми и го подозирам,че тайничко си релаксира в кабинетчето Mr. GreenАма,ха,ами ако и аз хвана пътя към офиса,к'во ще стане?!

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 13:30 от desi_shisha

# 505

Гери С. успял е Еди да те метне за още една дозичка АМ май Mr. Green Може би за това в 6,15ч. не си е изял дозата защото е ял през ноща.

АКо го залееш със вряла вода и изчакаш 15 мин. се е обезсолило по принцип. АЗ отделям на Борис и го слагам в чиста вода и така си стои цялата седмица....в хладилника разбира се.

О, да метна ме определено! hahaha

А за сиренето и аз тъй правя! Peace

Относно оциклянето - ако щете ми вярвайте, ама докато загрея за какво оцикляне става на въпрос, бая се чесах по главата  newsm78 hahaha Joy
Но като прочетох, поста на Мартето, та се светнах  Joy hahaha
В тоя ред на мисли, Марте, ти защо течеш и по време на овулация? newsm78

Вчера мойто малкото успешно изяде за следобедна закуска кисело мляко с бисквити! Таа смело мога да заява, че вече е захранен и с кисело млекце  Party

Тактиката ми обаче с каша "лека нощ" в 18.00 и после в 19.45 доза АМ - не върви. Щото не си изпива млякото и се буди през нощта гладен.. явно в 18.00 трябвда да е по леко... ама то кво по - леко, като се замисля аз половин бурканче лека нощ му давах - това два дни го практикувах, определено няма да стане. Ще сменя с друго в 18.00.

Мария И, не те съветвам от частната във Варна да вземаш. само погледни менюто, то готвят предимно с кисело и прясно мляко!  Peace При положение, че имате проблем с белтъка към кравето мляко  Confused

Лава, бързо да се оправяте! Hug Praynig

Деси_шиша, вашия тати лекар ли е?

# 506
Елфи,смятам да пробвам "Първа лъжичка"-частната  Peace Ти за нея ли мислиш или  за някоя друга newsm78
Честно казано това да се разкарвам всеки ден до някъде си под строй,не е за мен Naughty А и искам да си избирам кога да поръчвам и кога не PeaceВсъщност аз много не съм запозната с начина им на работа,така че ще съм ти благодарна да ме светнеш Peace

Гери,и аз все се чудя как да извъртя пустото хранене,защото ние нямаме вечер без събуждане и мрънкане ooooh! Все си мисля,че не се наяжда достатъчно през деня Thinking Но пък като се замисля за обратната страна на медала,как го бях прехранила един ден и вечерта ми стопи лагерите....и това не е работа Twisted Evil

ДесиШиша,от сутринта си мисля за теб,какво стана с детенцето на твоята приятелка? Много го мисля Praynig

Такааам,имам следните въпросчета
Mr. Green
1.Вашите деца сами ли заспиват в кошарите си или ги приспивате на ръце?
2.Събуждат ли се с рев?(когато не сте в стаята)Или се събуждат спокойни и доволни?
3.Стряскат ли се от силни шумове или звънци,когато спят,а дори и като не спят, има ли го все още моментът със стряскането?
4.Може ли да се каже,че са по-скоро спокойни през деня,заиграват се сами,лазят си и т.н.
5.Дърпат ли си ушите,бъркат ли си в устите,скубят ли си косите Mr. Green
(тези въпроси ми напомнят малко на тестовете,които правехме навремето в Университета Joy,професионално изкривяване,то няма как да се занимаваш с луди и ти да не си поне малко луд Mr. Green)

Честит именик на мама Муше!Да расте здраво и весело дете малкия Макси!
(къв ден е днес отново newsm78)

# 507
ДесиШиша,от сутринта си мисля за теб,какво стана с детенцето на твоята приятелка? Много го мисля Praynig

Прибраха се във Варна,всеки ден идва рехабилитатор,че има проблем с лявата ръчичка и краче.Тъжничко ни е детенцето,в четвъртък ходих и я накарах да седне в мен,да я нагушкам,както обикновено,ама поседя една минута и ми каза,че иска да седне на дивана...

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 13:38 от desi_shisha

# 508
Честита месечинка на милия ми Боримече!!!  baloni baloni baloni Да е все такава симпатяга, да папка повече и да е много здрав!!! Както и бате!!! А и да замъква майка си в града, че аман вече!!!  Naughty
Честит имен ден на Макси!  baloni baloni baloni Да си носи именцето със здраве и късмет!!!
При нас Тихо се сипе (до колкото ми е известно) първия сняг! А може и да не е първия - нали ме нямаше  Peace Ама временцето е супер гадно  Sick Искаше ми се днес да излезем с ММ и Мариса, ама така е като си правя сметки без кръчмаря!
Гери, с много малък промеждутък ти е кашата и млякото преди сън! Аз правя така - към 6-7 яде каша и в 9-10 210 мл АМ с 2 бисквитки биберон на Плазмон - резултата е: 10 часа сън!  Hug
Лава, още като те четох помислих, че е от АБ.
Аугментин и Оспамокс наистина са с едно и също активно вещество - Амоксицилин (нали съм учила и аз медицина, поназнайвам тук-таме по нещо Joy).
Алергичната реакция може да бъде точно каквато описваш - не е задължително да е на петна. Освен това трудността да преглъща също може да е от реакция към АБ (може леко да го е задушавало). Дано се оправите по-бързо  Praynig- това, че го кърмиш много ще помогне! Моята препоръка е като оздравее да му направите едно тестване за АБ, за да се знае дали има алергии към някой! Hug

За сиренето - още не съм дала и сме далече от това (по препоръка на док заради проблемите на Мариса), но да ви питам - краве или козе е по-добре?! А става ли ако е домашно - имам близка, която може да ми прати домашно козе сирене. Или купешко е за предпочитане?
За кухната - ще сме на държавна, още повече, че ми е на 1 мин разстояние, а лелята на ММ работи там. Каза, че готвят само с пилешко, без сол и подправки. Но и аз се притеснявам от млякото и яйцата - иначе ми предложи още сега да ни "запише", ама то на този етап няма никакъв смисъл  Naughty

# 509

Такааам,имам следните въпросчета
Mr. Green
1.Вашите деца сами ли заспиват в кошарите си или ги приспивате на ръце?-Не заспива сама.Заспива ддокато яде,или я лашкам в количката.
2.Събуждат ли се с рев?(когато не сте в стаята)Или се събуждат спокойни и доволни?-Събужда се с рев когато не се е наспала и когато на сън реши да се обръща по корем и се стресне
3.Стряскат ли се от силни шумове или звънци,когато спят,а дори и като не спят, има ли го все още моментът със стряскането?-Понякога се стряска от най малкия шум,понякога не,според мен зависи колко дълбоко спи. Иначе в будно състояние се плаши от крясъците на папагала в ЗооМагазина и плаче много.От една пееща и ходеща костенурка вкъщи и от някой непознат,когото не харесва,голямо е темерутче-също като майка си,казва ММ
4.Може ли да се каже,че са по-скоро спокойни през деня,заиграват се сами,лазят си и т.н.-Понякога се заиграва ,но в дни като днес,мрънка нон стоп и ми иде да я скълцам
5.Дърпат ли си ушите,бъркат ли си в устите,скубят ли си косите Mr. Green-Дърпа си ушите предимно като и се спи или докато пие мляко-трябва да има винаги нещо в ръцете да го подмята и разглежда иначе си опъва и без друго големите ушаци. "На Марчето ушаците"-така се базикам понякога
(тези въпроси ми напомнят малко на тестовете,които правехме навремето в Университета Joy,професионално изкривяване,то няма как да се занимаваш с луди и ти да не си поне малко луд Mr. Green)

Честит именик на мама Муше!Да расте здраво и весело дете малкия Макси!
(къв ден е днес отново newsm78)

Общи условия

Активация на акаунт