Париж 4

• 75 086
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Живее на Луната
Ето ме, ще разкажа на кратко как мина пътуването ни до Париж.

Летяхме с Wizz в петък сутринта, всичко беше по план, кацнахме на летището в Бове и веднага се запътихме към автобусите за Париж, непосредствено пред самата гара. Имаше доста хора, тъй като в този момент бяха пристигнали няколко полета, но три автобуса чакаха с готовност и всички успяхме да се качим. Времето беше прохладно и облачно. Пътуването до Париж продължи около час и двадесет минути. Автобусът ни остави на Порт Мейо и от там тръгнахме да търсим метрото. Ориентирахме се лесно, тъй като имаше табели навсякъде. Слязохме в метростанцията и се наредихме на единствената машина за билети. Оказа се, че машината приема само кредитни карти и монети, а ние имахме само банкноти - много тъпо. Излязохме да търсим друга машина и от там видяхме Триумфалната Арка. Решихме да продължим пеша, тъй като хотела ни беше близо до Айфеловата Кула. Тръгнахме по булеварда, минахме покрай арката оттам пресякохме един мост и се озовахме близо до кулата, след което лесно намерихме хотела. Беше около 12 часа и в хотела казаха че още немогат да ни настанят, затова оставихме багажа и тръгнахме към айфеловата кула която беше буквално на две пресечки от хотела. Разходихме се малко около нея, видяхме колко народ чака да се качи (единия асансиор наистина не работи) и се отправихме към Дома на Инвалидите. Там си купихме Paris Museum Pass и разгледахме църквата, където е гроба на Наполеон. След това се върнахме в хотела за да се настаним и починем малко.

Да кажа няколко думи за хотела - много чист и подреден, имахме и невероятния късмет да ни настанят на последния етаж с изглед към кулата. Хотела не е нищо особено като интериор, но за нашите цели беше идеален. Ето го и него:

http://www.alma-paris-hotel.com/

След като починахме, решихме да тругнем в посока музея Орсе и Нотр Дам. За съжаление стигнахме много късно и неможахме да разгледаме музея. Тръгнахме надолу по малките улички, изпълнени с множество галерии, към Люксембурските градини. Градинисте са страхотни, разходихме се в тях след което се насочихме към метрото и се върнахме до кулата. Там, докато чакахме да пуснат светлините, получих пръстена. Светлинното шоу е уникално, а най-хубавото беше че продължихме да го гледаме от прозореца на стаята в хотела.  Heart Eyes

# 556
  • Живее на Луната
Втория ден се събудихме и се отправихме към Лувъра. Решихме да си спестим ходенето до там и хванахме метрото за няколко спирки. Влязохме в музея много бързо благодарение на пасовете, и се отправихме към крилото Денон. Обходихме го цялото, видяхме разбира се и Мона Лиза. Не сме се застоявали много пред картините, тъй като не сме особено големи ценители на това изкуство. Разгледахме и другото крило - там където е египетската изложба и решихме че това ще е за този път. Излязохме и тръгнахме към тюйлери, разходихме се в градините и се озовахме на площад Конкорд. Там хванахме метрото и се прибрахме. Вечерта отидохме до Монмартър и разгледахме катедралата Секре Кьор, която е мниго красива вечер. Хапнахме в едно ресторантче и се прибрахме в хотела.

Ден три беше посветен на Версай. Хванахме влакчето и след половин час бяхме там. Времето беше ветровито и хладно, но се опитваше да пробие слънце. Разгледахме двореца, имаше ужасно много хора, тълпата едвам се движеше измежду стаите на двореца. След това разгледахме и градините (които обаче не се включват в паса и трябваше да си платим отделно), хапнахме в едно заведение скрито измежду растителността на градините. Бяхме силно впечатлени от това, което видяхме във Версай. Ходила съм и в Австрия но такъв дворец не съм виздала на друго място. Прибрахме се капнали от умора и си починахме малко. Привечер отидохме до Шанз-е-лизе и се качихме на Триумфалната Арка, точно по залез слънце. Гледката беше наистина удивителна. Вечерта хапнахме разни вкусотии измежду които и крем брюле, който е просто уникален.

Изобщо в заключение да кажа, че в този град има от всичко, просторен е и изпълнен с живот. Доста е скъпо, но има защо, качеството имаше във всяко едно нещо.

Останаха ми 8 билетчета за метрото, ако някой ще пътува скоро, нека ми пише на лични, за да му ги дам.

Решихме с милото, че отново ще се върнем в този град, този път с децата някой ден, когато ги имаме, за да ги заведем в Дисни, а на нас ни остана да се качим на Айфеловата Кула.

# 557
  • Габрово
Да попитам кога е по-добре да се пристигне в Париж - в петък или в понеделник?? Чудя се за 3 август - тъкмо ще хванем първата неделя от месеца.

# 558
Колко време ще останете?
Иначе през август градът е пълен с туристи. Няма много значение според мен кога ще пристигнете Simple Smile

# 559
  • Бургас
преди 4 години бяхме в Париж началото на август и направо се отвратих от висенето по километрични опашки... тази година ще пробваме средата на юли, дано да е една идея по-спокойно

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:28 от asya02

# 560
  • Габрово
ще останем 1 седмица. По принцип това е сезона, в който мога да ползвам толкова време накуп отпуска и децата да не са на училище. То за опашките предполагам няма как да се избегне, някой спомена, че са големи, но се движат бързо.

# 561
  • Plovdiv
Цитат

Автобусът ни остави на Порт Мейо и от там тръгнахме да търсим метрото. Ориентирахме се лесно, тъй като имаше табели навсякъде. Слязохме в метростанцията и се наредихме на единствената машина за билети. Оказа се, че машината приема само кредитни карти и монети, а ние имахме само банкноти - много тъпо.

Здравейте! Искам да попитам дали единствения вариант за закупуване на билет за метрото от Порт Мейо е от автомат? Няма ли възможност за закупуване на карнет от 10 билета?

# 562
  • Живее на Луната
Здравейте! Искам да попитам дали единствения вариант за закупуване на билет за метрото от Порт Мейо е от автомат? Няма ли възможност за закупуване на карнет от 10 билета?

На автомата се продават всички видове билети - включително и карнет. На тази станция това беше единствения възможен вариант за закупуване на билети. На други станции имаше много варианти - машини и гишета. Може и да е имало и друг вход към метростанцията, на който да е имало и други машини, но този който ние уцелихме имаше само една и неможахме да си купим от нея. Затова ако нямате кредитна карта, си пригответе монети. Мога да ви дам и останалите ни билети, пиши ако имаш нужда.

# 563
На Порт Майо има 2 гишета при входа на метрото.
Винаги има някой там.

Но навсякъде в Париж автоматите работят така - или карти или монети.  Peace

# 564
  • Plovdiv
Много ви благодаря за информацията. Сега ще съм подготвена да взема монети.

# 565
  • София
Днес чакахме 3 часа за Айфеловата кула, но си заслужава. Най-бързият вариант е или предварително билети по интернет, или пеша до 2 етаж и после нагоре с асансьора. За съжаление мъжът ми не искаше да си взимаме предварително билети, аз пък не исках пеша да се катеря Wink
 Ходихме и до La Grande Arche de La Defense и небостъргачите, както и в един огромен шопинг център.
Най- прилични цени за ядене са в Латинския квартал, много приятни заведения. Видяхме и Сорбоната, Пантеона, разходихме се из уличките.

# 566
  • Бургас
при предишното ми посещение в Париж направихме това упражнение - пеша   първото ниво на Айфеловата кула и мога да ви кажа че следващите дни едвам ходехме от мускулна треска, така че освен ако не сте здрави спортисти, не го препоръчвам

# 567
 Здравейте Stop, предстои ми пътуване до Париж идния месец и сега съм в трескава подготовка.
Моля, ако някой от вас е ходил до Giverny да ми даде повече инфо дали е било организирано с фирма или индивидуално.  Благодаря! Praynig

# 568
  • пак на Рив Гош
Sabelnikova, аз съм ходила до Живерни, но беше самостоятелно, с кола.
По принцип може да се отиде и с влак и автобус. С влак от гара Сен-Лазар до гара Вернон и оттам с автобус до Живерни.

# 569
Благодаря, Роца!  Hug А имаш ли някакви отзиви за тази фирма : http://www.parisvision.com/ ?
Организират екскурзии в около Париж.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт