Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 195 629
  • 803
  •   1
Отговори
# 285
Мъжа ми си търси работа от известно време. Има няма 2 месеца успоредно с това все още се води на работа във фирма пред затваряне. Разбира се първото място къде реши да търси е Интернет със сайтовете за работа. всички знаем най-известния от тях -jobs.bg набелязахме няколко обяви. Пратихме няколко пъти CV, а където беше поместен телефон звъннахме. С учудване установихме, че обявите въпреки, че се водят активни всъщност не са. Дори на някои от тях нямаше и такива фирми, които да отговарят на телефоните. Какво значи това? Сайтовете за работа предлагат ли нови позиции или просто пре- публикуват доста стари. Или просто си измислят нови фиктивни обяви, само за да привличат още рекламодатели. Малко подигравателно обаче ми изглежда това именно в момента , в който всеки от нас има познати, които си търсят работа.

Вижте и тази статия много е актуална и интересна:

http://vedomost.info/novinite/40/29874-jobsbg-tarsite-si-rabota- … -ya-namerite.html

Имате ли отношение по темата момичета и момчета, татковци и майки?

По принцип някой от обявите там, а и не само там са фиктивни.
Мен ме дразни, че дори човешки отказ няма след пуснато сиви. Само веднъж получих писмо от една фирма в която ми отказваха работа и опоменаваха защо са ми отказали. Като ми пожелаха успех. Това беше първия и последния път, но чесно казано предпочитам обоснован отказ от колкото нищо и да чакам напразно. Поне някакъв срок до който да чакам да имаше, а не напразните надежди. Иначе съм ходила на няколко интервюта чрез джобс.бг, неуспешни явно толкова четат сивитата. И да в някой фирми не четат изобщо сивита, ами направо по снимките си избират някой като им се наложи да търсят кадри. Други периодично канят на интервюта, не защото в момента им трябват хора а еветуално като им потрябват.
Не ми се коментира повече, даже и ми писна да пускам Cv-та. Confused

# 286
В мойта мъничка фирма като пусна обява, получавам стотици CV-та. Мога да си представя какво се случва в големите компании. За съжаление, нямам ресурса да отговарям на всички, затова винаги казвам, че ще се свържем само с избраните и до коя дата.

# 287

Мен ме дразни, че дори човешки отказ няма след пуснато сиви. Само веднъж получих писмо от една фирма в която ми отказваха работа и опоменаваха защо са ми отказали. Като ми пожелаха успех. Това беше първия и последния път, но чесно казано предпочитам обоснован отказ от колкото нищо и да чакам напразно.

Имаш ли представа по колко СВта получават фирмите за обявена позиция, още повече за добрите такива? Много. Човешки ресурси не могат да пишат на всеки неподходящ защо е такъв, все пак си имат и друга работа.
Трябва да пишат срок, в който биха те потърсили ако са заинтересовани. Повечето го пишат, поне от тези, на които аз съм пращала СВ.

# 288
  • София
Инес е много права. От 1.10. моят мъж пусна обява в джобс, която ще е там две седмици. Ще наемат 9 човека, а за три дни сме разгледали над 700 СиВи-та.

# 289
Aз затова пиша неща от сорта на:
"С одобрените ще се свържем до дата ...."

На тези, които съм канила на интервю, но не съм одобрявала (никога не са били канени повече от 5, 6 човека) звъня и ги информирам, че сме се спрели на друг. Причини защо не съм взела конкретния кандидат не обяснявам. Просто съм решила, че друг е по-подходящ. Казвам: "Здравейте, звъня от бла бла бла. Обаждам се да ви информирам, че сме се спрели на друг човек и да ви пожелая успех в търсенето на работа."
Много мразя въпроси от сорта на "Кажете какво не ви хареса в мен?"  ooooh! Ами, за Бога, харесахте ми, но трябва да наема 1, не мога да взема тримата, които сте ми направили добро впечатление. Не е лично отношение, повярвайте!

# 290
Да не говорим пък сред тези CV-та какъв голям процент има, които изобщо не са прочели обявата. Гледаш, гледаш профила на човека и се чудиш как изобщо му е хрумнало, че е подхдодящ за тази работа... за мен, просто не е прочел обявата, а пуска наред. Не бип си губила времето да отговарям на човек, който не си е направил труда да прочете петте реда обява...

# 291
Мен ме дразнят мотивационните писма. "Защо искате да работите в нашата фирма", без дори да съм ходила на интервю, за да мога да кажа. Фирмата и да е успешна , може да не предлага добри условия на труд  За мен много важни са : колегите дали са разбрани , шефове да не крещят постоянно за всичко , дори да не знаят за какво , но просто те си мислят , че така се управлява . Как да отговоря, че искам да работя точно в тази фирма, толкова да съм мотивирана, като аз нямам представа. Хем не искат да са готови свалени от нета , хем да са искрени , то няма как да стане.

# 292
Когато аз съм кандидатствала, всички ги пишех по един тип и се чудех и аз кому е нужна тази простотия.

Когато взех да си подбирам хора, за мен се оказаха основен фактор - от тях можеш да разбереш дали човекът наистина харесва този тип работа и евентуално би го работил присърце,както и доколко е сериозен.

# 293
Когато аз съм кандидатствала, всички ги пишех по един тип и се чудех и аз кому е нужна тази простотия.

Когато взех да си подбирам хора, за мен се оказаха основен фактор - от тях можеш да разбереш дали човекът наистина харесва този тип работа и евентуално би го работил присърце,както и доколко е сериозен.

Като знаеш ти как си ги писала ,се досещаш , че и другите така ги пишат , как тогава това за теб е решаващо?. Аз съм с добро образование , което не значи , че не бих работила и по-ниско квалифицирана работа ,а природата ми е такава , че каквото и да правя го правя съвестно . Предпочитам да работя ,, вместо да седя без работа 3 години , защото не мога да си намеря по образование работа. Това , че няма да обявявам с гордост какво работя не значи , че няма да го правя съвестно . А ако колегите са разбрани и условията добри , вероятно ще го работя и дълго време  въпреки , че няма да го приемам като върха на кариерата си .
Да приемате на сериозно , нещо което някой е писал с копи и пейст , за мен не е сериозно.

И да , като кандидатствам 3 месеца всеки ден по на 10 обяви , не ги гледам една по една фирмите , коя колко струва , а само позицията която са обявили . На интервюто , не само вие преценявате , а и вас ви преценяват.
Случвало ми се е да не мога да намеря работа дълго време, после на куп ме викат  и да отказвам , нещо което иначе бих приела. В последствие се е оказвало , че избора ми е грешен и да съжалявам . Също да ми се обаждат след 6 месеца и да ме викат на работа , да ме гледат отгоре до долу за колко пари съм облечена и да ми го казват в очите . Защото съм 30+  да не се притеснявам , ами те за това се били спрели на мене , защото другите били малки , а аз съм щяла да съм по отговорна . Направо си го визуализирах , как ще "бера гайлето" на някакви пикли , които ще ми се правят на интересни , а аз да си трая , че съм на 30 . Повярвайте ми , на интервю , сеира се взаимен .

# 294
Тези копи-пейстнатите си личат веднага. От тях - полза никаква, защото за мен все едно не е прикачено мотивационно писмо.

Понеже при мен работата изисква отношение - хората, които намират призванието си в дадената позиция, обикновено го отбелязват и то по начин, който прави впечатление. Разбира се, въпросът защо искате точно нашата фирма е тъп - все едно фирмата си търси похвали колко е велика. Важно е дали човекът наистина иска да работи на тази позиция. Ако е ясно, че си търси нещо междудругото,или за някой допълнителен лев, докато види Голямата възможност,това е сигнал, че на тозичовек не можеш да разчиташ.

# 295
По-голяма мотивация от това , че ми трябват пари за да имам какво да ям и да си плащам тока , не се сещам , за да бъда и искрена .Най-вероятно там някъде се крие причина , защо кандидатстват напълно неподходящи хора , за дадена позиция . Народа е гладен .  Някъде доста под достойнството ми е да пиша обаче , колко съм мотивирана да продавам обувки например , това не значи , че не бих го работила съвестно. Ако са отговорни и съвестни хора , с желание за работа, за мен това е достатъчно . Каквато квалификация и образование да имат , нямат ли ги по горните качества не струват. Може би разсъждавам така, защото за единственото нещо ,за което се чувствам призвана и с желания ще го работя, въпреки ниското заплащане в сектора , не мога да си намеря работа , защото нямам опит предполагам.

# 296
Някъде доста под достойнството ми е да пиша обаче , колко съм мотивирана да продавам обувки например , това не значи , че не бих го работила съвестно.

Не мисля, че за подобна работа е нужно мотивационно писмо Simple Smile

# 297
Някъде доста под достойнството ми е да пиша обаче , колко съм мотивирана да продавам обувки например , това не значи , че не бих го работила съвестно.

Че за офис секретарка нужно ли е, дори и за други позиции , но искат . Чела съм в обяви , да е отбелязано като задължително и не пускам СВ.

# 298
Пускай си и само СВто ако не ти се пише писмо или ако го намираш за тъпо и неуместно /дори когато пишат, че е задължително/. Най-добрата работа, която съм имала до момента я намерих така. Не написах писмо, въпреки че искаха. Е, наеха ме и само със СВ.

# 299
Я пак  Simple Smile
Цитат
Новооткриващ се магазин за продажба на перилни и почистващи препарати,директен внос, търси служител/ка за работа.
Магазина се намира в кв.''Лозенец'',на ул."Милин камък"

Кандидат/ката трябва да има изключително силна мотивация за работа.Да бъде личност,която обича търговията като професия,да обича да продава.Да може спокойно да комуникира с клиентите,да говори и обяснява.Да намира подход със всеки клиент,да бъде любезна и с желание да овладее особеностите на продуктите.Експанзивен тип личност,който наистина обича точно такъв тип работа.Особен опит не е необходим.Честна и коректна.

Ако просто си търсите някаква работа,пропуснете тази обява.

Предлагаме гарантирано коректно отношение.Заплата,и процент от реализирания оборот.Възможност за допълнителна работа при желание.
Да има възможност да работи и в събота.Елементарна компютърна грамотност.

Мотивационно писмо е задължително.Не клише от интернет,а точно за тази позиция.Няколко думи,както усещате работата.Актуална снимка и автобиография също са задължителни.
http://www.jobs.bg/f1979070

Общи условия

Активация на акаунт