Отговори
# 210
Няма опция на училище директно - нали със закон ни задължават да са на предучилищна  Wink
Да де, ама нали и предучилищната може да се кара в училище до обяд, а не само в детската градина? Но наистина е по-правилно да се каже направо на предучилищна, а не на училище. Simple Smile
Много сте готини с Вики!

# 211
Сиренце Пощата ти е пълна  Grinning

Еna  Hug

# 212
Много ви благодаря за съветите  Hug Hug Hug

Аз си мислех, че не дават да са с памперс на ясли  newsm78
За сега само при събуждане го слагам, когато е и по-спокоен, че после се съживява много и не мога да го задържа седнал  ooooh! . Правим чиш в гърнето и показвам, за да види резултата, но се надявам след време да привиква, изобщо не си въобразявам да ми казва, но и това ще стане към лятото надявам се  newsm78 .
По другите питания не мога да се включа, просто Кирил не яде такива неща и не съм въвела нищо кой знае какво. Давам му да опита от нашата храна понякога и той опитва (примерно парченце картоф, парче месце, морков и това е, повече не отваря уста и си клати главата казвайки "Ъ") примерно от супата ни, без сол или подправки, ние си я подправяме допълнително.

Мама Веси, голяма красота при вас

# 213
mama_vessy - споделям опит с Александър относно нощното кърмене. Към 13тия си месец вече започна супер много да ми тежи това постоянно нощно сукане. Ама то беше постоянно, не можех зърното си от устата му да махна - та реших - трябват спешни мерки да се вземат. Докато обаче намеря мляко, което да му хареса, мина може би около месец. Най-накрая намерих АМ, което харесва  и започнах - лягаме, давам му малко да посуче и после му давам шише. Това оправи донякъде нещата, той се будеше веднъж нощем, тогава му давах още 1 бутилка и така. След около 1 месец спря съвсем да се буди през нощта.
С този качамак ме убихте. Вие ядете  ли качамак на закуска? Мен някак мозъка ми така работи - аз не ям това, защо детето ми трябва да го яде, а камо ли на закуска?
Колко красиви снимки, благодаря ти, mama_vessy...
Сиренце - аз знам, че няма да съм ти много полезна, но мажа с един ойнамент от поу-поу и оставям по гол гъз възможно най-много.
За гърнето - изобщо не познава такова нещо София. С Александър за по-малко от седмица мога вече да кажа, че махнах дневния памперс. Но той сам поиска и много ми помага - отказва памперс, иска само гащи, сам си слага седалката на тоалетната, изобщо.... Нямам нерви да държа някой на гърне/тоалетна, ако той сам не знае и не иска.
p.atanassova - моите деца никога не са се возили без столче. Както и никога няма да се возят. Не го разбирам това - ами той реве/не харесва. И аз много неща не харесвам , ама като трябва - трябва. Отделно мъжът ми всеки месец ги мери в столчетата, за да не са порастнали прекалено много и им ги наглася всеки месец. С такива неща аз не си играя.

# 214
Цитат
Magica_de_Spell, не разбрах за жената мрънкало ли е пистолета или за мъжа нехранимайко  Laughing

Eeee, Лъки за мъжа е пистолета  Sunglasses Или за жената да го застрела с него  hahaha

Цитат
Аз да ви питам вие готвите ли с булгур  newsm78 Аз взех и вчера му направих супа и си я изяде.

Да,  много й харесва.

за нощното кърмене до скоро се будеше по веднъш да цокне и то ей така за да е сигурна, че съм си там Simple Smile От както почнах работа вече не се кърмим през нощта. Мъжа каза, че се е будила два пъти погушкал я е и така е минало всичко.

за гърнето
не ползвам

за жълтъка започнах с парченце колкото грахово зрънце. Стигнах до половин. Давам през ден със зеленчук или тиква Simple Smile Като няма домашни яйца пропускам. Белтък още не съм давала.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 13:39 от Magica_de_Spell

# 215
Само да кажа, че д-то ни е много по-добре от няколко мазания с Клоран-а и малко седене по голичко. Още веднъж благодаря на всички, после ще ви дочета  Hug

# 216
Привет!

Аз още не съм започнала опити за приучаване на гърне. Онзи ден си мислех, че май вече е време, но все ми се иска малко да се позатопли и тогава. Може би след годинката, освен ако не ме окрили някакъв ентусиазъм преди това Grinning

Спрях да давам жълтък, защото се оказа,че се обрива от него. Дано премине.
Записах го на кухня и чакам да стане 1ви февруари да си взема купоните, защото при нас кухнята е месец за месец, не може да започнеш да взимаш храна в средата на месеца. Междувременно спрях да купувам готови пюрета и отделям от нашето ядене или ако преценя, че  не е подходящо за него му готвя. Добре, че яде, защото в началото (на захранването) отказваше домашните пюрета.

Ради се научи да казва "Тао" = Чао. Много е сладък, защото мине се не мине половин час и започва да маха енергично с ръка и да повтаря Тао, Тао и докато не му отговориш не спира  Grinning

# 217
Докато успея да се включа и дупето на Марио се е оправило,за жълтъка сте обяснили,та общо взето не можах да съм ного полезна със моите съвети,но какво да направя като с едното око ви чета ,а с другото дебна Петя,която ходи придържайки се за мебели,дивани и всичко до което се докопа,ама е още много нестабилна милата и доста пада,но пък не се отказва и това е -науми ли си да се докопа до нещо няма спасение.Затова писането ми е доста трудно.
Да се наредя и аз в редиците на мамите,чиито бебоци са се залепили за тях.До преди седмица изобщо не знаех какво е това нещо,но сега елате да ни видите,Вчера ми гостуваха колежки от работата и Петя като се залепи за мен през цялото време ми вися на ръцете и когато някой искаше да я гушне така се вкопчваше в мен и рев,рев-направо не мога да си позная детето.Дано да е временно както казвате,
защото това положение изобщо не ми харесва!
Искам да попитам мамите,които получаваха до сега майчинство изчислено върху заплатата която са вземали преди да родят(не помня колко процента беше)та нали скоро тези пари ще се променят и ще станат 240лв. още след рожденните дни на децата-въпроса ми е -трябва ли да подаваме пак някакви документи при работодателя и той да ги носи в нои или ние сами ще си ги подаваме или то си става автоматично.Питам,защото искам да си оправя това нещо през февруари,за да нямам после дупки в месеците и парите (колкото и да са малко )да си получавам редовно както до сега.Дано сте ми разбрали малоумното обяснение!

# 218
Жълтъка из го спрях времено поради същия обрив и при нас.
На гърне изобщо не мисля да я слагам още макар че купих ей така,защото ми хареса.Опитът ми с първото дете е определящ в зимането на това решение(а то е гърне не преди 1,5г.)и мисля да си го приложа и при Петя.
Успех с гърнетата пожелавам на упоритите майки -обзалагам се че повечето сте с първо детенце,но заслужавате похвали newsm10 и поддръжка!

# 219
привет и от мен    Wink
не съм писала скоро, защото нямам никакво време, малката е толкова мрънкаща, чееее няма на къде.
вече се ядосвам на себе си, че  я разглезих прекалено и ако не си постоянно при нея почва едно викане, мрънкане, скимтене...побърквам се, даже и в момента издава звуци.        #Cussing out

Аз исках по друг въпрос да говоря с вас. Става въпрос за това, че аз и мъжа ми още събираме пари за самостоятелно жилище и се налага да живеем при моите родители. Не мога да се оплача от нищо, помагаме си взаимно. НО, винаги има едно НО....почнаха споровете между мен и мъжа ми. Майка ми винаги ми е помагала с малката, замества ме когато готвя или обратното. НО започна много да се меси в отглеждането на детето и мъжа ми се ядосва, ядосвам се и аз, но когато й кажа нещо накриво и й става кофти и ми се нацупва, обижда ми се... и сега аз съм по средата и нямам избор, а нямаме възможност да излезнем под наем, защото събираме парички..офф, много съм объркана и нервна и си го изкарвам на детето, сигурно за това само мрънка, защото  ме усеща     smile3518

# 220
Аз исках по друг въпрос да говоря с вас. Става въпрос за това, че аз и мъжа ми още събираме пари за самостоятелно жилище и се налага да живеем при моите родители. Не мога да се оплача от нищо, помагаме си взаимно. НО, винаги има едно НО....почнаха споровете между мен и мъжа ми. Майка ми винаги ми е помагала с малката, замества ме когато готвя или обратното. НО започна много да се меси в отглеждането на детето и мъжа ми се ядосва, ядосвам се и аз, но когато й кажа нещо накриво и й става кофти и ми се нацупва, обижда ми се... и сега аз съм по средата и нямам избор, а нямаме възможност да излезнем под наем, защото събираме парички..офф, много съм объркана и нервна и си го изкарвам на детето, сигурно за това само мрънка, защото  ме усеща     smile3518
При нас е долу-горе същото : имаме жилище,но понеже е много старо няма изолация,дограмата "зее",а е до реката и в момента там е кучешки студ,няма стопляне,та решихме зимата да живеем при мойте родители - къща голяма,място за всеки колкото искаш, не даваме никакви пари за нищо (защото не ни ги искат),та затова аз гледам да поемам всички задължения (да облекча майка ми в жест на благодарност),но така стана че с мъжа ми не можем и половин час да сме САМО двамата.Вечер той се прибира към 19,почва да играе с малката,аз ако не съм наготвила почвам да готвя,а баба ми мрънка ту на мен,ту на него и се изнервяме и двамата. Той си ляга с детето към 10:30 и аз оставам на компютъра,да свърша нещо за работата,университета и т.н. Та разбрахме,че имаме нужда от време за нас само.Та през някой уикенд гледаме да забегнем някъде само ние тримата,последния път като ходихме само двамата дори ни беше приятно да си мълчим,но да си мълчим само ние двамата.Все едно си говорехме без думи.Та като човек в това положение,трябва да намериш начин за решаването на проблема,ако може да поговориш с майка ти да не се меси вероятно ще е най-добре...(При нас баба се меси много,но е много забавно,защото тя "дудне" нещо,а ние се правим че я слушаме и само се гледаме с едни такива хихикащи погледи)

Пак по драмакуинствах,ама не бях го правила от доста време,а  newsm08

# 221
Мама и бебе имаш едно гуш от мен  Hug  както моето разбиране за това което преживяваш, ние живеем със свекървата/и брат й/ и най-ярката изцепка беше да ми казва когато целувах сина си "ама недей го целувай по устата той никога няма да проговори".Та с този пример искам да изразя пълната си подкрепа към теб   Hug и няма да те съветвам нищо ти сама ще усетиш как искаш да постъпиш.
На консултацията излезе че е порастнала само с 1 см и си е все още 11.400гр, т.е. не е качила грам/поне не е смъкнала/,че покрай диетуването само си мисля как лишавайки себе си лишавам и детето.
За гърнето на 3 пъти я слагах без да "хващам"нищо,а с цел да седне и да и  "покажа"с пиш-пиш, че там това се върши на третия път имаше по "обемно" изхождане и дори искаше да си го види и пипне  Mr. Green ,помириса го и се усмихна всеедно ми каза " е не съм толкоз глупава" и отиде да си играе.Играчки не предлагам и не мисля да предлагам.
Жълтък не давам нямам домашни яйца.
На Магика и Бетта благородно завиждам ,че умеят да измайсторят подаръка изненада, аз откакто знам за кого ще е съм в чуденка какво да бъде/сериозно съм притеснена дори се "завърна" навика ми да си гриза кожичките/
Днес изнамерих едни снимки от по миналото лято и ми се доплака кава е само разликата в килата все едно имам още един човек в мен, кантара не мърда направо не мога да се гледам  #Cussing out
За всички болнички по една  Hug
Дара е в етап имитиране на животни голяма слабост й е вълкът по цял ден "ауу-аууу" и "чете" от книжката за вълкът и козлетата .
А и да се допълня исках към Кати, че не винаги е така аз не ям пръжки/парченца от топенето на свинска мас/ имаше на масата когато Дара седна да обядва и си се почерпи детето ,аз и я измъкнах ужасена от ръчичката, а тя като нададе вой , е дадох и я тя си я осмука и от тогава са любим "деликатес"  .Какво да направя аз не харесвам , но тя да .
Лелее ,че пост стана

# 222
  • Варна
Здравейте  Hug

За гърнето нямам какво да кажа, нямаме такова нещо у дома. Може и Аслан да се справи, но за него лично ми се струва рано. Иначе си има предимства, най-хубавото е липса на подсичане и винаги сухо дупе Simple Smile Да не забравяме и спестените пари за памперси  hahaha

Жълтък давам от както Аслан стана на 7 месеца. Педито ми беше казала да го започна заради желязото, и аз се престраших. Прие го много добре, тя каза да увеличавам дозата о 1/4 до 1/2, но аз си карам на 1/4 и то веднъж на седмица. Повече наблягам на месото..

Мама Веси, страхотни снимки! Вече сте се запознали със снега, а ние още чакаме времето да утихне, че да можем и ние да му се порадваме  newsm44

mama_i_bebe, трудна работа. Разбирам те много добре, ние живяхме повече от месец с родителите на съпруга ми и мога да кажа, че ако се наложи да го правим за по-дълъг период от време, сигурно ще се изпокараме. Знам, че с диалог в повечето случаи нещата се оправят. Кажи на майка си как се чувстваш и как намесата и влияе върху отношенията ви със съпруга ти. Ако я накараш да се постави на твое място, без да я обвиняваш в нищо, тя ще разбере.
И все пак, каквото и да ти кажем тук, ти знаеш най-добре какво да правиш. Успех Peace

# 223
дон4о71 подава се друга декларация от с4етоводителката на фирмата -ти трябва да я попълниш и те имат ангажимента с плащането на осигуровките да ти внесат  декларацията в НОИ.

# 224
Здравейте и от мен!
Да се отчета, че днес всички вкъщи сме малко по-добре  Wink
за жълтъка-започнах с 1/4 два пъти в седмицата, втората седмица пак 1/4 но през ден, после 1/2 два пъти в седмицата и след това стигнахме до 1/2 през ден. Цял наведнъж не съм давала. В началото бях доста стриктна, но вече не помня откога въобще не съм предлагала. Той и сега като е болен друго освен кърма не близва, направо сме като новородени, а аз щях да го отбивам  Simple Smile
за качамак-доколкото знам е тежка храна по принцип, а и ние вкъщи не ядем, така че не мисля да давам такова нещо. Този, който е инстантен, както казвате за 2 мин. ми е много изкуствен и неприятен на вкус.
за майчинството- Don4o, доколкото знам трябва да се подаде декларация в местоработата малко преди изтичане на първата година, а те вече си я придвижват към НОИ, за да не се получи прекъсване на изплащането. В моята работа ни се обаждат и напомнят, не е необходимо аз да го следя, но не знам при вас каква е практиката. За по-сигурно е добре да се обадиш и да попиташ, за да не изпуснеш срока.
sirence, радвам се, че Марио бързо се оправя. Ох и той милият колко се напати   Hug

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 18:06 от anelisa

Общи условия

Активация на акаунт