Отговори
# 270
Лелллееее, пазар ли беше, та чудо! 300 лв оставих в магазина! Голямо запасяване! Психологически реших проблема с 240-тте лева поне първите няколко месеца, живи-здрави Wink
А Мур ще я черпя  Hug

Нотова, водата още я преварявам в каната (само 3 мин), но почти наполовина я смесвам с розов Девин (нямам време да я чакам да изстине)

Ена, честити проходили краченца  на Евичка bouquet И да не стане точно дизайнер, със сигурност ще бъде една артистична и оригинално обличаща се рибка  Hug

Редрени
, хубави са обувчиците  - със здраве да си ги носите Simple Smile

Маринелс, не ти предложих да се срещнем, защото все пак съм в контакт с гадния грип, иначе ми се искаше да се видим, ама хайде - другия път  Hug

# 271
  • София
Ena, честито на Ева! Току виж вече сме с връзки с един бъдещ известен дизайнер Wink Май тябва да я запишем в класацията кой е по по най!

sirence, голям пазар си му дръпнала Laughing

# 272
  • София
Добър вечер и от мен!

Запрелиствах страниците на темичката ни и ми се прииска да се включа.

За партито за рожден ден съм мислила и от изчетеното установих, че много неща пропускам, но и за много съм се сетила. Само не бях се сетила как е възможно някой да откаже едно картофче да си вземе на детско парти за да не нарани домакинята, която може да е всяка една от нас. Като се замисля как всяка майка се вълнува и очаква празника, как според нейните разбирания е подготвила всичко и ни е оказала честта да ни покани да споделим този момент така важен за детето и (което пък значи, че ни смята за близки и детето ни за приятелче на нейното) и ние да откажем храната. Събират се различни хора и всеки има предпочитания, но домакинът не трябва да се огорчава при никакви положения! Защото утре на нашето парти може някой близък да ни разочарова а това не се свързва с истинското парти и неговото значение.
Исках празникът ни да е на открито, точно в такава джунгла за деца, да тичат, да играят на воля. За съжаление през март  е студено в България. Кати има късмет, че там е топло и такива идеи са лесноосъществими. Има един парк, в един град, в България, където ако беше топло там щеше да е нашето парти, само няма пещ за печене на открито Simple Smile И да, много е различно тук и там, но това са 2 континента на противоположни посоки достатъчно отдалечени, различен климат, различен живот, но и различна история, територия и нрави. Несравними са нещата, но който не уважава своето, не уважава себе си!

Поувлякох се, дано не засегна някого, това са просто разсъждения "на глас" по теми във форума.

Коластра дава моя позната и е много доволна. Аз се замислям за Тео след първото му боледуване и надявам се последно за тази година (за съжаление знам, че не е последно завинаги, както ми се иска)

Среща на Софийските мами е хубава идея и браво на момичетата, които се виждат! За общо мартенско парти съм ЗА и ако успеем да се организираме ще е чудесно!

Хубава вечер!

# 273
sirence бравооо добър пазар,ДМ трябва да ти дадат златна карта за най-редовен клиент  Wink.
Между другото само babylove памперсите признавам.Мъжът ми беше взел миналата седмица pampers sleep&play,еее нЕма такава гнусотия  ooooh! цялото му дупе в топчета гел ли е кво ли  Thinking,малки са,а уж са до 17 кг.,почти всяка нощ го преобличах,защото избиваха,а с babylove никога не ми се е случвало ,обрина се около лепенките и там където трябва да са еластични ииии вонят-ароматизирали са ги  Close.Яко ги оплюх,ама аз където въобще не съм капризна,а и този турският Прима беше нещо подобно  ooooh!.

Еna,честита ти бъдеща дизайнерка   bouquet.Много са верни тия прощъпулници.Йоана хвана черпака и CD и сега е луда по музиката,пее много вярно и се интересува от готвене  Grinning

Бобо проходи и събота или неделя ще меся питка и да видим за какво ще се хване  Flutter

anelisa,добре сме горе-долу,Бобо е сополив само,Йоана кашля,аз се оправям,racholinka е права,че при нас е някакво друго вирусче,а не грип,тъй като нямаме Т-ра.

Маринелс за Анастасия  Heart Eyes си знаеш  Flutter
Лека вечер и болничките да оздравяват  Hug

Днес цял ден майсторя подаръчето на моето късметче  Heart Eyes,дано да се получи,ако ли не  ooooh! незнам,много ми се иска да стане,имам мнооого време още  Wink

# 274
Notova , вода никога не съм преварявала... Сега ако ви кажа, че и водата, която пием се събира от покрива на къщата когато вали дъжд... Съвсем ще ме обявите за луда, но си е така. Имаме сифон за пиене в кухнята, който пречиства водата през серия от филтри, но и от другите чешми си пия. Както и София.
Ена, честита Ви дизайнерка  Laughing
Anduli , прости ми, ама ако някой се подготвя и влага мисъл в приготовлението на рожденния ден на детето си, едва ли ще избере за храна Макдоналдс... Аз нямам нищо против пържените картофи, ама такива, пържени у дома, в нормално олио, а не някакви химични смеси.
А за различията - права си, тук ядат Веджимайт (няма такава гадост)  Laughing И на всеки рожден ден задължително присъства сандвичи за децата с него.
Маринелс, на мен пък Анастасия ми прилича на баща си (т.е. - на мъжа ти  Laughing Ужасно много...
Яйца давам, но не жълтък  - просто давам палачинка/питка/супа със застройка. И да, от моите, домашни кокошки  Laughing
За живеенето с роднини - живели сме 2 месеца с родителите на мъжа ми веднага след като пристигнахме тук, докато се окопитим тъй да се каже. При първа възможност се изнесохме. И много се уважаваме със свекървата, ама като се съберат две жени на едно място, и става една... Та сега, макар че понякога ми е криво, че тук порядките са такива - първо се обаждаш и след това се появяваш, искам не искам спазвам ги и даже започнаха да ми харесват - никой не ми се бърка (но и никой не ми помага де) и неканени гости нямам.
София е добре, растат и кътници и е крива, не много, но достатъчно. Исках да сложа снимка, но установих, че не съм я снимала от Коледа  Embarassed
Хайде, стойте на топло и пийте винце, че с този сняг, който Ви е затрупал... (завиждам Ви)

# 275
Migeo  Hug Да за Sleep&play съм напълно съгласна - те ми бяха фаворит лятото, защото са тънички и комфортни като усещане за детето, а и тогава ги сменях на три часа (една дрешка събличах само). После видях, че преди четвъртия час се издънват (често протичат), и наистина топченца от гела с лайка се получват. Едва успях да ги употребя, и повече няма да ги купувам. Но моето лично мнение е, че Бейбилав, Хъджис, Пуфис, Молфикс (нищо, че имат уж гел), та дори и по-скъпите Либеро - всички са ми горе-долу на едно ниво - максимум 4 часа, защото влагата си се отлага, и оставя мокро на д-то на детето. Със синьо-зеления памперс си ми е най-спокойно, и д-то е сухо до 12 часа, наистина - доказано от мен в различни експерименти Wink. За турския Примо не знам - тъкмо щях да ходя до магазина да взимам (благодаря, Редрени  Hug), и Мур каза тза това намаление вчера! И белия Памперс е добър, но поема по-малко количество, затова и с него рядко нощем бих рискувала.

Да ви кажа, д-то почти си е здравичко вече - определено препоръчвам крема Eryteal на Клоран за вече подсечено д. (подчертавам - вече подсечено, че май има и друг - за текущо мазане). Дне сни е последен ден АБ, леко кашляме още, но се надявам утре да е вече напълно здрав.

От живота на Катилиас  вече нищо, ама нищо не може да ме учуди, но винаги ми е интересно какво разказва Wink

# 276
За памперсите - ние вечер си лягаме към 22:30-23ч и спим сутрин до към 10-11ч,та освен зеления памперс никой друг не ми издържа толкова време без да се сменя и да пропуска,не ми харесва че мирише на химикали,но пък няма сила,която да ме накара нощем да си стана да сменям памперси,та затова сме на него...Белия имат нова версия с 5звезди - еми на 5часа и вече сме мокри всички около нея

# 277
Момичета БЛАГОДАРЯ макар и със закъснение на maiski3i mggoranova за отговорите,успях да си сваля нужните документи от еди сайт за който се сетих,че ми изпрати мама Веси преди време и съм готова да си ги занеса в работата,защото фирмата ми е варненска и всички документи се изпращат от там,а на мен не ми се чака те да се сетят!
Гледам има вече проходили бебчета-честито,дано все повече се увеличават ходещите крачета.
За пазаруването в ДМ  newsm71-ПРОПУСНАХ(умишлено).Замислих се и  реших,че имам все по-малка нужда от пюрета и други готови храни,защото все по-често готвя на Петя или и взимам от кухня и пазаруването се обесмисли.
За памперсите да споделя с вас отвориха близо до нас Кауфланд и от тогава започшнах да купувам памперси от там една марка изобщо наизвестна за мен,но се оказаха добри ,евтини и сега си ползвам само от тях.Не мисля,че задължително скъпи значи хубави-поне не в България.
Хубав сибирски ден на всички! cold

# 278
migeo, честити ходещи крачета на сладкия Бобчо Hug Ще го видим какво ще си избере уикенда Simple Smile

Ние си кротуваме на топличко, даже и бате Боби няма да го пускам тая седмица на градина, че навън е ад. На една спирка от нас му е градината, но... по-добре вкъщи на топло Simple Smile Тая сутрин на комп-а ми показваше -16, а в сряда и четвъртък ще е страшно.

Хубав ден на всички Hug

# 279
Привет момичета  Hug

Да ви се оплача и нас ни хвана грипа ММ от 2 дни и мен от вчера. За сега се държа но ме наболява гърлото и главата.  Sick А Вики не може да спи от тези сополи. но снощи като чели бяха по малко и днес е по добре. Сега спи  Praynig
Мегио, Анелиса, Ивелина9292 И вие и малките мишоци да се оправяте бързо.  Hug

Сиренце добре си се запасила  Laughing

ЗА памперсите Аз ползвам в момента Либеро и съм доволна, не ми пропускат нощем, но и повечето не ми пропускаха  Peace Само едни .... ама не помня кои.  Embarassed  Явно моя пикльо по малко пишка. И не пускат гел  Peace

Бишкота Благодаря  Hug

Ивелина9292 Честито   bouquet Много да се радвате един на друг.  Hug

Маринелс Анастасия е страхотна  Hug

Кати   Тук не мисля че е възможно това  Crazy прекалено е мръсно и прашно  Peace Иначе би било страхотно да си пием дъждовната вода  Peace

Ена Честит ви прощапулник  Hug И честита ви дизайнерка  Hug

Мегио Честит проходили крачета и на вас.

# 280
Е как  можах да пропусна това:

Бобо проходи и събота или неделя ще меся питка и да видим за какво ще се хване

Честито, Мигео, за ходещото човече   bouquet  

Мама Веси, да се оправяте, и всички други болнички  Hug
А за памперсите - аз нямам предвид пропускане, а това, когато го свалиш за смяна, и го пипнеш, като си задържиш ръката за няколко секунди, да не усетиш влага. Така ли е с Либерото? Аз 5-6 Либеро бях взела за проба, и като пипах, имаше влага, а на синьо-зеления - няма.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 14:54 от sirence

# 281
Привет, и пак само да се запиша, че да не ви изпусна края... Wink
Отново чета за болнички, което е много неприятно, но явно този вирус не подминава, че и ние си го изкарахме дружно, но поне без АБ. Всички бързо да се оправят и никакви сополки и кашлица повече.
Честито на всички проходили крачета, и най- вече на мамите, които повече няма да скучаят в бездействие:hahaha: Елица е още далеч от този момент, и така аз скатавам малко време.
Покрай прохождането естествено и обувчици се иска, та да питам майките, които са пазарували, дали спазвате препоръката стелката да няма онази мека извивка, която повечето бебешки обувки притежават, и за която търговците така "компетентно" препоръчват с простото обяснение, че е ортопедична. По препоръка на ортопедите е необходимо тя да липсва, тъй като детското(бебешко) краче оформя свод до към 5-6-тата годинка, и ако на този етап сега я има по- скоро затормозява прохождането, ходенето, и може да доведе до неправилно положение на крачетата.
За пелените си коментирате, та да се включа и аз. Въпреки изрядния тоалет, който правя на дупето на Еличка( честа смяна на пелената- на 2часа, задължително измиване под течаща вода , често се случва да се позачерви Д- то, и което е по- неприятно да се обрине в областта на кръста. Ползвала съм почти всички изброени по- горе марки, с изключение на Молфис, и моите наблюдения са, че всички марки отделят влага. единствено с Либеро не се е обривала, и не се е "оаквала" буквално до уши, заради ластика, който е поставен на кръста. Препоръчвам ги. Вярно е че идват по- скъпички, но като се замисля не е точно така, защото с тях до сега издънка не е имало и ми спестяват многото пране, ако е изпуснала пелената, както се е случвало преди. Тях ползвах и с брат ѝ, който си пишкаше доста.
Водата я преварявам все още, и то защото някак си не си представям да направя АМ с подгрята само вода.
Ена, честита Ви дизайнерка, или кой знае Hug
А за празнуването на 1- вия РД още нищо не сме измислили къде, как, с кого, че като се сетя за 3-я на брат ѝ, малко преди Коледа- умувахме, притеснения, и т.н., та накрая вкъщи само ние, защото миличкия ми беше болен. Само се моля да сме живи и здрави, а пък празник винаги може да се спретне стига да си заобиколен от хубави хора. За менюто още по- малко се терзая от сега, защото ми се вижда още рано. Но каквото и да има на масата, със сигурност няма да е Макдоналдс, Кфс, или там подобни глупости според мен, които и без това ни дебнат от всеки ъгъл и реклама. Няма как да се съчетае едно меню само, от коетоп да са доволни всички- и малки и големи, та за това си мисля, че е добре да се подберат неща, от които да си хапнат малчовците и такива за нас.
Офф, то само да се запиша, а какво стана...
Хайде до скоро!

# 282
  • Пловдив
Памперси за през нощта ползваме Либеро, обаче вече размер 5, макар че е 10 кг и още няма килограми за петица. Преди това пробвах какви ли не марки р-р 4 и все пропускаха, докато се усетя, че са му умалели  Wink

За рождените дни и партитата , ако майката толкова държи да хапнем и аз и бебето, ще ме пита предварително дали му давам картофи и сандвичи  Wink

Момичета, как върви диетата? Аз мислих, мъдрувах, умувах и най-сетне като прочетох Лилироуз за 4 кг се наканих да почвам 90-дневната. Днес ми е 3 ден, да видим докъде ще я докарам. Ама не съм се мерила, че счупихме кантара Simple Smile Ще карам на око според дрехите и със сантиметъра

# 283
  • София
Памперси за през нощта ползваме Либеро, обаче вече размер 5, макар че е 10 кг и още няма килограми за петица. Преди това пробвах какви ли не марки р-р 4 и все пропускаха, докато се усетя, че са му умалели  Wink

За рождените дни и партитата , ако майката толкова държи да хапнем и аз и бебето, ще ме пита предварително дали му давам картофи и сандвичи  Wink

Момичета, как върви диетата? Аз мислих, мъдрувах, умувах и най-сетне като прочетох Лилироуз за 4 кг се наканих да почвам 90-дневната. Днес ми е 3 ден, да видим докъде ще я докарам. Ама не съм се мерила, че счупихме кантара Simple Smile Ще карам на око според дрехите и със сантиметъра

При мен диетата (във варианта за кърмачки) още не дава кой знае какви резултати. До тук за 21 дни съм -1,5 кг. Но това е за сега. Ако продължава по същия начин до края я сваля 4-5 кила, я не. За сега съм решила да упорствам, пък ще видим. Ако се отчая, ще сменя с режима на Дивина.
По отношение на памперсите - ползваме Пемперс Премиум Кеър - отначало въобще не ги харесвах, но таткото по грешка беше взел един такъв пакет миналия месец и установих, че държат по-сухо от Памперс Актив Бейби.

За рождения ден на Тео още нищо не сме измислили. До края на март има време.

# 284
migeo ,
честити ви крачета Hug

Общи условия

Активация на акаунт