ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 640
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Не знам дали ги глобяват. Нека някой компетентен се включи.

# 466
  • София
Дицка, разбрах те - обаче и ние чакаме при ЛЛ, понякога с часове. Моята препоръка е да не влизаш в конфликт с нея, за да си спестиш глобите. Ходи си на мерене и т.н. Тя не може да те гони, а ти пък не си длъжна да поставяш ваксини -  не могат да те съдят, наказанието е глоба.

П.С. Глобяват ги, затова гледат да се подсигурят с подпис от родителите, за да не излезе, че по вина на лекаря не е поставена ваксина. Аз не мисля, че те трябва да го отнасят, така че аз съм се подписала, че АЗ отказвам.

# 467
Да, и аз подписах на две места, първото в яда си не погледнах изобщо какво е, на ннякакъв лист беше, декларация ли, кво ли,а втория път ме накара да и се подпиша в Журнала, че не желая да бъдат бити ваксини на детето.
А понеже до сега сме били с предимство преди другите пациенти, за това сметнах, че няма и да се появи и 3 часа да чакам, понеже ни е "сърдита" и не иска да я глобят заради нас, каза да си взимаме документите и да си търсим нов ЛЛ от юни.

# 468
Много ви благодаря на всички за отговорите и препоръките, радвам се, че има с кого да споделям за това и че има кой да ме разбере.   bouquet

# 469
Много ви благодаря на всички за отговорите и препоръките, радвам се, че има с кого да споделям за това и че има кой да ме разбере.   bouquet

Здравей Дици, аз съм общо взето в същото положение като твоето, с тази разлика, че все още нищо не съм подписвала. Моето бебе е на 3мес. и половина и има до момента ваксините от родилното, втората за Хепатит и първи прием Пентаксим. На следващата консултация през март ще трябва да подписвам декларация, но ще се опитам да протакам нещата. То е ясно, че юни ще я сменям, но се питам, какво се случва, ако подпиша отказ, освен това, че ще бъда глобена. Дали в последствие, ако си намеря лекар, който да ги вписва ще имам проблем, че съм подписала отказ.

# 470
Моля мами на деца с кожни и алергични проблеми след ваксините, които успешно са отложили и/или отказали ваксинациите да ми пишат на личния.

Аз живея в Пловдив и е ред за ваксинация на сина ми който има атопичен дерматит получен след ваксинации и не мога да намеря лекар, който да ми повярва и да ме разбере, камо ли да ми помогне Sad

Търся разбран и добър дерматолог - моля помогнете! Досега не съм попаднала на такъв! Може и да не е в Пловдив където и да е, но да ме разбере и помогне.

Благодаря предварително!

# 471
Искам да напомня само, че поне за сега не е ника препоръчително, дори супер противопоказно, да се разменя информация кой лекар и къде прави такива услуги. пишете си по скайпове и на лични...

Причината за това е, че настоящия форум се следи от моите любимци и може за бъдете неприятно изненадани...

# 472
maneto,  при нас дерматолозите само повече влошиха нещата. Знаят само кортикостероиди, антибиотици и антихистамини и това е.

# 473
Снощи,докато преглеждах една книжка за отглеждане на детето,попаднах на следното нещо :

Заглавие: "Добри инжекции"  Mr. Green

... "Чрез имунизациите,които са доказали своята огромна полза за ликвидирането и силното ограничаване на редица тежки инфекции в цял свят,детето изгражда своя активен специфичен имнунитет срещу най-честите детски инфекции.Всички критики срещу имунизациите въобще,са научно недоказани,практически неиздържани и противоречат на медицинската наука и практика.За съжаление,и днес се намират хора,които са антиваксинално настроени и излагат на риск не само собствените си деца,но и обществото,защото имунизациите изглаждат както личния,така и обществения имунитет-този факт никои няма право да пренебрегва.Ваксинацията е метод на профилактичната медицина,спомага за предотвратяване или намаляване броя на заболяванията от някои детски инфекции и отслабва симптомите на други,защитава и бронира уязвимия детски организъм!"

И аз полудях-първо,защото не знам как моето неваксинирано дете ще е опастнос за населението,та нали имат ваксини да ги пазят?!И второ-това е книжка,която се разпространява безплатно в лекарските кабинети и родилните домове.И после искаме някой да обърне внимание на последствията от ваксините преди да се опари,като навсякъде във всяка една книга или брошура пише колко безопасни и дори био (има изречение в продължението на статията по-горе,че ваксините са био продукт Simple Smile ...

И,без да се приема като заяждане,но защо толкова много се държи да бъдат вписвани непоставените ваксините в картона на детето?Аз лично искам право на избор,но не и да лъжа за това.Но пък в крайна сметка важното е децата да са ок.

Между другото днес ми каза позната,че децата с алергии-кожни и хранителни се приемат в ДГ извън класиранията,т.е изобщо не минават през мелницата.Става въпрос за ДГ в съседство.Ако на детето са му отложени ваксините и има документ,приема в ДГ е сигурен.Не знам дали това важи навсякъде или е политика на директорката.Моето дете няма да посещава такова заведение по ред причини,но днес изпаднах в шок като разбрах,че предучилищното обучение става задължително за деца от 4 годишна възраст от 2016.Управляващите почват да се чудят с какво да ни тормозят... (това малко извън темата,sorry ).

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 17:24 от veshtitzata

# 474
Как така става задължително от 2016та? Предучилищната и сега е задължителна.
Новото е, че искат да я направят задължителна и за 4-годишните.  Shocked

# 475
Да,извинявам се,моя грешка.Искат да я направят задължителна за 4годишните.В бързината съм забравила да го напиша.Това ми беше основната мисъл.Поредното безумие...

# 476
За жалост и моя син има поставени хепатитна и пентаксим и тези в родилното.
И понеже е  роден месец по рано имах късмет чак след месец при изписването да му сложат ваксините. После имахме други проблеми с изхождането ..не смилаше млякото и бяхме в болница и заради това се забавиха с по 3-4 месеца ваксините. Но още не  бях изобщо наясно с нещата.
И след 3-я приемна пентаксим  около десетина дена след това започнаха да се появяват червени петна. Седят един-два дни и изчезват и на другия ден на друго място се появяват. Това става на около 6-7 месечна възраст. Месец по рано бях почнала да захранвам. И на онзи етап решихме, че е от хранта и педиатара каза да спрем захранването за месец. Ок един месец пак на мляко само.
Но от известно време имаше особена кашлица, която с мъжа ми решихме че  е открил нов звук с който да ни привлича вниманието...после пък почна с леки повръщания..през целия ден. И през цялото време е по запечен. Ака си всеки ден но като агне акита...дудронки.
В един момент ми светва, че може да е алергия към млякото(адаптирано, защото нямах много кърма) И на своя глава му дадох Хипоалергенно и още на другия ден спря да кашля и повръща.
Как на 7 месечна възраст изведъж алергия към млякото???Тия неща се случват още първия месец.

Паралелно с това  с бавна скорост вече се появиха грапави петна. А имаше само едно петно на ръката от доста време. И петната станаха червени, грапави и обхващаха целите бедра, част от подбедрицата и ръцете над лактите, малко по бузите и цялата брада. И по едно време и целия гръб. С всичката си глупост позволох на фона на този атопичен дерматит да му бият 3 прием хепатит на около10 месеца.
Отново почнахме да захранваме от начало. И на всяка втора храна реагира с  силно зачервяване на дупе и полови органи до 6-8 часа. И 3-4 дни е зачервено и после минава. Имаше 2 месеца когато нито една храна неможах да въведа. Беше кошмар. Три тетрдаки съм изписала с това какво яде и какви симптоми е проявил и как се развива дерматита. Истински Шерлок Хоумс бях станала за да правя засичания на коя храна реагира...повече от 50 % от храните бяха проблем. Имаще няколко храни който ядеше и нямаше проблем, но в последствие вече неможеше да ги яде.

От около месец спрях да пиша всичко каквото яде, нещата са много по-добре, като изключим  факта, че не му харесва сирене и кисело мляко изобщо и затова немога да разбера дали е надраснал алергията към мляко или не.
Това лято изчезна дерматита като бяхме на море. Сега половин година по късно има бели петна по бедрата и е леко грапаво. Но тази есен беше с възпаление на червата около два месеца. Как от 3 зрънца царевица стават такива неща не ми е ясно. Та два месеца беше на ориз, картофи и печени ябълки.....през ада минахме. Всеки ден слуз и разтройство. Един месец беше добре и сега януари пак 3 седмици беше с разстройство заради боб.
Това е нашата история. Напрактика спрях ваксините заради тези постоянни проблеми последната година, та той не е бил здрав за да му ги слагам. А през това време се информирах. Дефакто трябваше тази за шарките да се слага.
Сега има 2-3 по малки петан по кожата, но са нищо в сравнение с това което беше.
Аз при педиатъра ходя само ако е болен, но ако е нещо за което сметна, че педиатъра няма да помогне директно ходя на платен прием.
На базата на разказа ми разбирате, че съм в ужас от ваксините.
Даже последния път когато бяхме при педиатъра стана дума за пентаксима за реимунизация. И се оказва, че сегашната била неподходяща, защото на него му била слагана някакъв друг вид , който явно вече не се внася и трябвало  да се търси от старите партиди. А сина ми е на 2 годинки.
И за сега не са ни карали нищо да подписваме, не че съм казала, че се отказваме. Много рядко ходим и само при болест.

# 477
За жалост и моя син има поставени хепатитна и пентаксим и тези в родилното.
И понеже е  роден месец по рано имах късмет чак след месец при изписването да му сложат ваксините. После имахме други проблеми с изхождането ..не смилаше млякото и бяхме в болница и заради това се забавиха с по 3-4 месеца ваксините.   
И моя син е недоносен, имаше сходни проблеми. Още отначалото записвах всеки грам мляко, който изпива и за себе си имам документирано как след 2-ри прием на ваксина против хеп.В рязко намали храненето. Дълги месеци имаше сериозни хранителни проблеми и такива с изхождането. Непоносимост към кърмата, реакция на някой храни и т.н. Все още не му понасят някой храни, но прави слаба реакция. Сирене и кисело мляко не харесва, но яде млечни десерти от детската кухня (отскоро).

# 478
Да млечни в чист вид не яде и моя син...отвратителни са му  В баница не се усеща:) шоколад  и торта яде скоро и слава богу нямаше проблеми. Но с моркова има проблем. Може да го яде сварен но суров до 2 часа дупето му е алено червено. Даже по време на разстройството, което мислеха за грип, а не за възпалени черва му дадох рехидратиращ разтвор с моркови. И гледай какво става:(

Ако има някой от София склонен да сподели контакт за подходящ педиатър моля и на мен да ми пише на лични.

# 479
dalil, Чета и ти/ви се чудя... Не разбирате ли, че педиатрите съществуват само, за да ви лепнат някоя болест, която след това да лекуват, както те си знаят - си силни антибиотици и откровени отрови, на които им е "лепнат етикет" - лекарство.

А нещата са толкова прости.
 - диета без месо и месни произведения
- НИКАКВИ ваксини, по никой повод
- умерен прием на захар

Горните три точки ще ви осигурят много добро здраве и бързо развитие - личен опит с дъщеря ми...

Общи условия

Активация на акаунт