Боя за коса - Вlond 26 - Клуб на блондинките

• 77 771
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
MissNellie Matrix So Silver  има ли го по магазините или се поръчва по нета

# 526
  • Бургас
a.l.e.n.a   bouquet

Само още нещо, виолетовият коректор не се ли добавя към боите с пепеливи нюанси за да не се получава този  сив отенък?

# 527
a.l.e.n.a   bouquet

Само още нещо, виолетовият коректор не се ли добавя към боите с пепеливи нюанси за да не се получава този  сив отенък?
Нееее! Виолетовият коректор не се слага за да неутрализира сивия оттенък, а за да неутрализира жълтия.
Има дами, които използват пепелна боя, но въпреки всичко косите им жълтеят и тогава е хубаво да добавят и виолетово, което да неутрализира жълтото.

# 528
  • Бургас
Да, виолетовото неутрализира жълтото. Но аз не искам нито да жълтея нито да сивея, сложна работа  Wink

# 529
Момичетааа,
Помагайте. Отидох аз да си купя боя с ясната идея да е Мажиблонд 921 и се оказа,че няма.
Опциите ми са 901S и Фармаколор или нещо такова(италианска марка), на която ми предложиха 12.12, но в каталога много ми сивее.
Другото ,което е като опция е Лореал Преференс - 9ка. Холивуд Блонд се води.
Аз искам да съм руса,но в момента съм с Мажирел 9ка и ми рижавее доста.Искам по-студен цвят.
Какво да си взема?

# 530
А този виолетов коректор какво точно представлява  Rolling Eyes нещо като тониращите балсами на Престиж ли е?  Embarassed

# 531
  • Бургас
Дами, моля за идея. Натурална 4-ка съм, боря се за студена 8-ца. Последния път действах с 8.11 на Перлаколор, с 12-ка оксидант добавих и около 2-3 сантиметра син коректор.  Първоначално сякаш беше добре, но след първото измиване  пак съм рижа. Не мога да матирам защото имам избелени кичури, които се нюансират много лесно. Така ще си стоя, но при следващото боядисване на корени се чудя какво да слагам. Дали да не взема и зелен коректор защото синьото е за неутрализиране на жълтото, а аз стигам до рижо. Дали да  смеся синьо и зелено, по колко сантиметра би трябвало да сложа при положение, че ползвам 50мл боя и още толкова оксидант.И има ли смисъл изобщо ако тези пигменти са много нетрайни се измиват бързо?  newsm78
П.П Виолетовия коректор се вижда според моя опит при светлорусите, от 9-ка нагоре

# 532
Да, виолетовото неутрализира жълтото. Но аз не искам нито да жълтея нито да сивея, сложна работа  Wink
Ако сложиш коректор в боята има опасност да станеш сива, лилава, зелена и за това трябва да си много внимателна и предпазлива - по-добре по-малко количество и да си жълта от колкото да станеш сива. Преди да започнеш да ползваш коректор е хубаво да пробваш с балсам. Хубавото при балсамите е, че не са много трайни, но и много ефикасни не са. Ако не става с балсам, тогава пробваш коректор. Препоръчително е да се започне с по-малко количество и да се увеличава ако е необходимо.

# 533
  • Бургас
Ако сложиш коректор в боята има опасност да станеш сива, лилава, зелена и за това трябва да си много внимателна и предпазлива - по-добре по-малко количество и да си жълта от колкото да станеш сива. Преди да започнеш да ползваш коректор е хубаво да пробваш с балсам. Хубавото при балсамите е, че не са много трайни, но и много ефикасни не са. Ако не става с балсам, тогава пробваш коректор. Препоръчително е да се започне с по-малко количество и да се увеличава ако е необходимо.

Разбрах ви, май ще пробвам първо без него и ако много жълтея тогава следващият път ще сложа малко коректор. Peace

Благодаря Ви a.l.e.n.a. и  B & C   bouquet

# 534
  • в 1001-та нощ
наистина трябва да се внимава, ако косата е много светла ще стане сива  Peace

аз винаги предлагам да се започва с по-малко количество и да се прави проба на кичур, затова мисля, че те посъветвах да забъркаш малко боя, да видиш дали те устройва и ако не, да добавиш и коректор, но не повече от указаното в инструкцията - може да сложиш и по-малко, като се има предвид, че и в боята има  Peace

# 535
Аз винаги и задължително мажа първо кичур коса и тогава цялата. На мен никога не ми е ставала сива/зелена/синя косата, въпреки, че  съм ползвала пепеляви бои предимно, но моята коса е с доста меден пигмент по принцип. Ползвам и виолетов коректор към боята.
Вчера върху 10-ка сложих 7-ца с пепеляв оттенък и леко ми червенее даже(без виолетов коректор), нищо  пепелно не стана, но ми харесва. За първи път ползвам боя на RЕF. хд ми е рано да кажа дали ми харесва. Косата ми не се пресуши, мека е и с блясък, ползвах оксидант 20%. Корените ми бяха към 2см. и идеално се сляха с дължините.....но ще се отмият и тогава ще видя как е  newsm78

# 536
Jlo ...може ли снимка на получилото се след 7-цата  Praynig

# 537
  • в 1001-та нощ
Аз винаги и задължително мажа първо кичур коса и тогава цялата. На мен никога не ми е ставала сива/зелена/синя косата, въпреки, че  съм ползвала пепеляви бои предимно, но моята коса е с доста меден пигмент по принцип. Ползвам и виолетов коректор към боята.
Вчера върху 10-ка сложих 7-ца с пепеляв оттенък и леко ми червенее даже(без виолетов коректор), нищо  пепелно не стана, но ми харесва. За първи път ползвам боя на RЕF. хд ми е рано да кажа дали ми харесва. Косата ми не се пресуши, мека е и с блясък, ползвах оксидант 20%. Корените ми бяха към 2см. и идеално се сляха с дължините.....но ще се отмият и тогава ще видя как е  newsm78

имаш предвид 20 vol = 6% , нали? Rolling Eyes

определено всеки трябва да търси най-подходящото за себе си, всяка коса е различна  Embarassed

# 538
MissNellie Matrix So Silver  има ли го по магазините или се поръчва по нета

Доколкото знам, от нета трябва.

# 539
  • в 1001-та нощ
да вметна нещичко за своя опит с матиращия на Лакме, преди много години го бях ползвала и съм споделяла, че ми пресушава, сега реших пак да пробвам - от любопитство - е никакво пресушаване не усещам сега, но предишният ми опит е от период, когато грижите ми за косата бяха  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Mr. Green

в София Матрикс има и в салони, но за цените нямам идея  newsm78

аз също купувам техни продукти от нета - имам 3 вида концентрати (за боядисвана коса, за обем и подсилващ) и шампоан и балсам за подсилване - доволна съм; матиращите шампоани, като че ли не се предлагат масово и по сайтовете, като по-про продукт  newsm78 но в ибей и амазон, вероятно има - може да се погледне  Peace (аз ползвам английските, заради транспорта  Peace)

Общи условия

Активация на акаунт