Истанбул 7

• 89 100
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • Казанлък of all places
Аз много теми не съм пускала в живота си, но ако не ме биеш през пръстите и на равни интервали викаш "Давай, няма страшно!" - брой ме.  Embarassed

Пък аз да споделя нещо, дето ДжордЕто го е споделила във ФБ   - Сайта на организационния комитет по преплуването на Босфора

Вече няколко години един от участниците в българския отбор е наш приятел, луд за трима и умен за десетима . Той е и каякар, ама не като мен лигльо, ами кара сам на бели води , и алпинист и каквото се сетиш.
Ся, аз съм виждала течението по Босфора и все съм си мислила тези, дето го преплувват какви нечовеци са, обаче като видях маршрута и ми се скри шапката буквално. Ами че те плуват по половината прилив! Много ми се иска някой път да гледам на живо как става!

# 526

Исках да дам линк към статията "10 неща, заради които си заслужава да посетиш Истанбул", но не се копира правилно и се изписва като спам  Confused

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 09:05 от Кливия

# 527
  • Los Angeles CA
pina,
Много ме успокой аз имах притеснения, но сега всичките се изпариха. Ще се разровя по форума да видя какво  не трябва да се изпуска в Истанбул и какви хотели могат да се намерят.
Страхотни сте момичета!!!!
И колко бързо ми отговорихте.
Ако не възразявате още едино въпросче, по-скоро впечатление на тези които са пътували и пътуват, колко се бавят на границата българските автобуси?

# 528
  • Los Angeles CA
 LaughingСъжалявам  грешка  „успокои“вместо успокой .

# 529
  • Казанлък of all places
Toku shto minah granicata,redovna avtobusna linia,ne e ekskurzia-1 chas i 40 minuti,15 ot tyah posveteni na free shop-a. Minalia pyt -20 minuti, slujebna kola.

# 530
  • Los Angeles CA
angelina.bgk,
Това само може да ме радва. Е приятно прекарване и да разкажеш след това.

# 531
Намери се още един от многото малки дворци в Истанбул - Адиле султан сарай, намира се в Юскюдар - Кандили. Видях го в сериала Езел, там беше нает да се снима като жилище на един екстравагантен стар ерген.
Двореца е построен през 1856г като подарък от султан Абдулмеджит за сестра му Адиле. Превърнат е в девическа гимназия Кандили през 1916. Претърпява пожар през 1986г. Напълно е възстановен с дарения от Сакъп Сабанджъ и на 12 юни 2007 година отново отваря врати. Сега там се правят сватби (за такъв разкош не съм и мечтала  Crazy ) гледката от терасата е най- невероятната гледка, която съм виждала  Simple Smile

http://www.adilesultan.org/

Дава се под наем и за други прояви. Не мога да разбера може ли да се посети като музей  Thinking

снимки

# 532
Пина, дворецът е прекрасен  Heart Eyes /не знам защо ми напомни и за Виена/

# 533
Като казах за разкошните сватби, моята сватба няма да е там, тронната зала в Долмабахче съм си заплюла аз!  Sunglasses Мъжа ми да му мисли! Иначе търся друг мъж  Crossing Arms

# 534
Като казах за разкошните сватби, моята сватба няма да е там, тронната зала в Долмабахче съм си заплюла аз!  Sunglasses Мъжа ми да му мисли! Иначе търся друг мъж  Crossing Arms

Хааааа,пък си и скромна бе! Laughing Laughing
Аз пък незнайно защо,ама си представих сватбата на дъщеря ми там...ще помечтая,пък знае ли човек,един ден мечтите се сбъдват! Wink

# 535
Аз предварително бях виждала някои зали от Долмабахче на 3Д снимки, включително и тронната. Мислех, че съм подготвена, но на живо тази зала ме смая  Crazy  И екскурзовода като спомена, че се е случвало един- два пъти да се наема за сватби  Crazy  Там и срещи на ООН са правени, ако не греша точно на коя организация. Да, намерих, че 2009г е имало такава там, но и по- рано е имало, защото 2007г бях и казаха, че е имало.

# 536
Прочетох много за Истанбул,както и за фирмите превозващи до там.Имаше както положителни така и отрицателни отзиви особено за една от фирмите.Та искам да ви попитам все пак някой доволен и да препоръча с две ръце туристическа фирма от която да е доволен като цяло(пътуване,обслужване,хотелът в който сте били настанени,обиколките който предлагат )  bouquet

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 12:29 от Valentina_80

# 537
За мен Бохемия е най- добрата автобусна тур агенция евър. Сериозни хора, знаят какво правят.
Караджъ- то на противоположната крайност  Simple Smile  Въпреки, че аз проблеми с тях не съм имала, защото не съм и разчитала на безумната информация, която дават и на още по- безумната организация. А издънки са възможни при всички, аз не съм имала с никого.

# 538
Прочетох много за Истанбул,както и за фирмите превозващи до там.Имаше както положителни така и отрицателни отзиви особено за една от фирмите.Та искам да ви попитам все пак някой доволен и да препоръча с две ръце туристическа фирма от която да е доволен като цяло(пътуване,обслужване,хотелът с който сте били настанени,обиколките който предлагат )  bouquet
Ние миналата година ходихме с Бутик травъл и бих ги използвала отново. Местната гидка на моменти беше много дразнеща с коментарите си, но за да не обидя някого няма да влизам в подробности. Бяхме настанени в хотел Емин(беше хубав), но по-голямата част от хората бяха в Айма ІІ.

# 539
Много се колебая в момента има 2 промоционални предложения от различни компании,който предлагат пътуване до там през май месец,но за едната изчетох много отрицателни отзиви (Караджа Турс),а за другата нищо не знам (ЕЛИ РОС).Ако има доволни споделете,ако не ще търся някоя от тези ,който ми предложихте до момента Simple Smile Сърдечни благодарности

Общи условия

Активация на акаунт