На море в Гърция - 6

• 161 413
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Привет,

Сума време четох и рових за Корфу и тъкмо купих билети и аха да резервирам хотел, и се оказа, че се налага смяна на програмата. Пътуваме за Родос на 17 Юни за 11 дена. Помагайте  Hug Информация - бол, време няма, че трябва да резервирам хотел. Искам пясъчен плитък плаж и хотел до него. Да не е баш в центъра на нощния живот, че да може да се спи, ама да не е изолирано, че да има къде да хапнем в някоя таверна. Изобщо какво трябва да се види - хубави плажове като Елафониси на Крит винаги ни интересуват  Mr. Green Обещала съм на малкия разходка с лодка, но пък ще сме за 11 дена, та може и до нкой съседен остров да отскочим; Изобщо, събирам идеи  Hug

# 451
Josefin, твоето е по-конкретно, да Simple Smile Дано получиш отговор и от други съфорумки, че аз на места с изхранване не ходя.
Иначе на условията ти според мен отговаря Лагомандра бийч - това от хотелите, които съм виждала лично напоследък; но пак с уговорката, че не съм отсядала, просто съм виждала разгънатата площ и стаите, доколкото може да им се хвърли поглед през прозореца.
Те по принцип са два хотела, единият - големият корпус е над пътя и се слиза по стълби (това разбирам трябва да се избегне), другият е точно както го описваш - от разпръснати малки постройки, непосредствено до плажа. Плажната ивица на Лагомандра е мечта. Близките градове са Никити и Неос Мармарас на Ситония (на по 5-10 км е от двете). Но пак казвам, за храна, обслужване и т.н. инфо не мога да дам.

Шамс, запомни едно име за екскурзия до близък остров - Сими  Sunglasses За Родос можеш да разгледаш ето този гид. Монолитос е едно много хубаво затънтено градче, но плажът му не е пясъчен.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 17:47 от Параход

# 452
привет, Шамс!

Ние бяхме в Родос преди няколко години, през август и на мен лично не ми хареса. Островът е огромен, дали не е и най-големият от гръцките острови. Нищо впечатляващо, много каманаци. За съжаление не си спомням името на хотела, беше на първа линия, а плажът пред него беше от ситни камъчета. Пясъчен плаж, има извън града, ние взехме такси, за да стигнем до него. Спомням си, че беше доста горещо от сутринта, точно срещу хотела ни имаше електронен термометър и сутрин в 8 часа показваше 27-29 градуса, не съм излизала от под чадъра на плажа. Красив е стария град, нещо като нашите стари Несебър и Созопол, там има стрхотни китни тавернички, площадчета, десертчета и става романтично  Laughing, така че ви съветвам да го посетите. Ами това е, което мога да разкажа за там. На вас ви пожелавам да си изкарате много хубаво!   bouquet

# 453
  • София
Здравейте и аз да споделя впечатленията ми от Гърция : )

Две години ходим на остров Лефкада - вълшебно място просто, ето и линк с местоположението му:

http://www.nasamnatam.com/grad/Lefkada.html, наистина си струва, а и никак не е далеч, защото се пътува по магистрала, а плажовете...размечтах се

Дай малко инфо за нощувките, моля! Интересува ме нещо тихо, спокойно...по възможност.

# 454
Ами ние няма само на Керамоти да стойм, само че не се знае дали няма да има проблеми с пътищата, стачки и темподобни, както и ферибота дали ще бачка...Явно трябва да мислим за разни забави в околията....Евентуално на отиване може да минем през Златоград а на връщане през Кулата...Полезни ще са ни мненията ви.
Мерси

# 455
Energa, Josefin, питането е много общо, а изискванията и вкусът на всеки - различни.
На първо място, при все магистралата Лефкада изобщо не се стига бързо, едно поне 3-4 часа трябва да се сложи отгоре върху времето София-Тасос. Коментираното по темата беше, че островът е свързан със сушата и не се налага ползването на ферибот. Отделно, че Лефкада е съвсем различен като природа и профил от Тасос.
Второ, ценовата категория не е уточнена ясно - 35е на човек на вечер какво означава - 70 евро за цялото семейство? Детето на 3.5 може да се таксува, може и не, бебето не се таксува, това е ясно - зависи от хотела и типа оферта.
Спокойните красиви плажове с пясък - те са на Ситония. Евентуално и Олимпийската ривиера (Паралия Катерини и на юг) би могла да отговори на част от изискванията ви, при положение, че търсите хотел, а не настаняване във вили или студия. Тези места са сравними като отстояние от България с Тасос. Всички други острови са по-далеч.
Хотели на Ситония са обсъждани многократно в тази тема и предишните, за другото има по-малко мнения, но има. На по-конкретно зададено питане предполагам, че лесно ще се намери кой да ви отговори. Ясно е, че в многообразието от дестинации и хотели никой не може да избере вместо вас.

Аз цитирах питането на енерга, но моето беше малко по-конкретно:
-хотел 3+, 4 звезди
-полупансион или ол инклузив
-непосредствено до плажа (плаж с пясък), полегато влизане в морето
- детски катерушки, пързалки, без много стълби, не повече от 4 етажен, най-добре като разпръснати вили комплекс
- близо до Пловдив (не над 900-1000км имам предвид), колкото е възможно разбира се, не остров ами ситония например е добре
- деца до 6 години да са безплатни и кошарите безплатни (гледам че гърците таксуват кошари в някои хотели)
- може и извън градче да бъде

по-конкретно май не мога  Mr. Green

п.п само да добавя, че търся лично мнение от почивал в подобен хотел, иначе и аз ги виждам хотели в букинг и търся из нета

Здравейте,мога да дам лично мнение за тозиhttp://www.hit360.com/sousouras/gr/index.html хотел ,където прекарахме 4-5 дни преди 2 години.Отговаря на повечето от изискванията ви- разположен е на плажа ,с хубав пясък и плитко и чисто море без камъни,има хубава градина,детски кът и басейн с детска секция,добра кухня/ние бяхме със закуска и вечеря/,има основно тяло и вили на по два етажа с разкошни тураси,разположен е в градчето Ханиоти-Касандра,където има възможност за приятни разходки и на площада има редица детски забавления.Мисля ,че шезлонгите на плажа се плащаха,но собствени чадъри може да ползвате безплатно.Цените бяха тогава повече от поносими,но не знам какви са офертите сега.

# 456
Mushitsa, мисля, че го бъркаш Родос с друг остров (може би с Крит). Родос не е особено голям и лесно се обхожда. Има и добре организиран обществен транспорт

Шамс, бяхме там преди доста години през септеври само за 5 дни в комбинация с Мармарис (също 5 дни). Бяхме в самия град Родос. Лично на мен ми хареса много, средновековен град, има атмосфера, много таверни и т.н. Ходихме съшо така до Линдос, където има археологически разкопки, акропол, също хубаво градче, страхотни гледки отвисоко. Фалираки не ми хареса особено, както се изрази един познат - пълен с пияни англичани, малко от типа на Слънчев бряг, има нощен живот и кръчми. Отидохме и до един плаж Неа Калитея (дано не бъркам името). Плажа там е каменист, но много чиста водата, също и един друг плаж много хубав, но в момента ми се губи името. Той е пясъчен, хубав, на някакъв актьор беше кръстен. Също така инересное  селото Кокино в планината с традиционни къщи, както и долината на пеперудите.  На всичките тези места тогава ходихме с обществен траспорт, на близко разстояние са и автобусите са редовни.

# 457
Много благодаря за идеите  Hug

Маргарита, аз си мислех дори Линдос да обявим за база и се опитвам да намеря информация дали е сравнително спокойно. За Фалираки разбрах, че не е нашето място. Много ме зарадва за обществения транспорт - не се чувствам комфортно да карам по непознати пътища, еле пък в Гърция  Mr. Green Само като си предствя миналата година мъжът ми как лавираше из Ханя и лошо ми става  Mr. Green Дали е добра идея да се установим в Линдос - или ще е много скучно да се виси само там 11 дена?

Параход, Сими било на 45 минути  Grinning С удоволствие ще се разходим, а може и някоя нощувка да изкараме. Ти ходила ли си?

# 458
На мен Родос ми се стува като по-добър вариант за база.

# 459
Курортите не са никак лоши, но обслужването в Гърция определено не ми харесва!
Отношението на местните също на моменти не е адекватно.
От позицията на турист и клиент, определено турските курорти са на много по-високо ниво.

# 460
Mushitsa, мисля, че го бъркаш Родос с друг остров (може би с Крит). Родос не е особено голям и лесно се обхожда. Има и добре организиран обществен транспорт

Шамс, бяхме там преди доста години през септеври само за 5 дни в комбинация с Мармарис (също 5 дни). Бяхме в самия град Родос. Лично на мен ми хареса много, средновековен град, има атмосфера, много таверни и т.н. Ходихме съшо така до Линдос, където има археологически разкопки, акропол, също хубаво градче, страхотни гледки отвисоко. Фалираки не ми хареса особено, както се изрази един познат - пълен с пияни англичани, малко от типа на Слънчев бряг, има нощен живот и кръчми. Отидохме и до един плаж Неа Калитея (дано не бъркам името). Плажа там е каменист, но много чиста водата, също и един друг плаж много хубав, но в момента ми се губи името. Той е пясъчен, хубав, на някакъв актьор беше кръстен. Също така инересное  селото Кокино в планината с традиционни къщи, както и долината на пеперудите.  На всичките тези места тогава ходихме с обществен траспорт, на близко разстояние са и автобусите са редовни.

Не, не се бъркам. Как бих могла, никога не съм била на Крит. Дори посетихме родоския колос, забравя ли се това. Прекарахме цяла седмица и освен старата част, нищо друго не ми хареса. Сигурна съм, че има много по-красиви места в Гърция. А за обслужването съм съгласна с Grimnir - не е на ниво в Гърция.

# 461
Някой да е бил вече тук Rolling Eyeshttp://www.chalkidiki-now.com/bg/angelosgarden/
Отзиви, мнения? Чудя се дали да резервирам - нещо им нямам вяра на тия гърци newsm78

# 462
  • София
Някой да е бил вече тук Rolling Eyeshttp://www.chalkidiki-now.com/bg/angelosgarden/
Отзиви, мнения? Чудя се дали да резервирам - нещо им нямам вяра на тия гърци newsm78

Изглежда страхотно. Знаеш ли цените?

# 463
  • sofia
След известно чудене и маене , си резервирахме за края на юни в Лефкада, в ето това ми ти симпатично място:
http://www.roudabay.gr/index.php?newlang=bulgarian

# 464
  • при моите любими
Момичета и на мен ми се прави едно моренце в Гърция. От това, което сте показвали в темата съм на ясно, че има безброй красиви местенца, които заслужават да се видят. Обаче към днешна дата няма да ми е възможно, защото имам 2 малки деца, които трудно понасят 5 часа път с кола, какво остава за повече, да не споменаваме фериботи. Поради тези непреодолими за мен причини се оглеждам за нещо на близо и с възможност за много свобода за деца. Харесах си 2 къмпинга, с условието, че ние ще спим или в бунгало или в хубава каравана с баня и тоалетна. Моля ако някой ги е посещавал или чувал за тях да ме посъветва, кой да избера. Или може да ми препоръчате, някой по-хубав Simple Smile
1. http://www.thalattacamp.gr/
2. http://www.armenistis.com.gr/index.php?option=com_content&vi … id=49&lang=en

Общи условия

Активация на акаунт