Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 215
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Благодаря!

# 526
  • София
Здравейте, тъй като вече 3 години лекувам сенна хрема с хомеопатия, но за съжаление твърде неуспешно, вече реших да започна сама да чета всякаква литература по темата.
Днес се натъкнах на това:

Симптоматичното лечение обикновено е доста ефективно три-четири сезона. След няколко години обаче ефектът му отслабва. Затова е желателно лечението да бъде допълнено от конституционално хомеопатично лечение, проведено от лекар-хомеопат.

Това означава ли, че ако няма конституционално лечение, а само симптоматично, болестта би се задълбочила и примерно прерастне в астма (което би станало например и при конвенционалното лечение с кортикостероидни спрейове)?

# 527
# 528
  • София - Варна - Бургас
По първото изречение:  зависи какво симптоматично лечение са ви приложили. Върху един симптом, в случая хрема, сенна хрема или върху тоталността на симптомите.

Второто изречение, подсказва и отговора - Конституцоналното лечение се провежда от кой?  Всъщнот само класически хомеопат може да определи конституционалното хомеопатично л-во.

Така че вие вече сте пробвали, не 3 сезона а 3 години безрезултатно симптоматично лечение и би трябвало да сте узрели за  конституционално.
  Желая Ви успех!

# 529
Симптоматичното лечение не се дели на видове, или е симптоматично или не е. Ако е имало предписание върху тоталност от симптоми, означава, че или е било предписание за остро състояние или за обострено хронични.

# 530

Дали са класически всички тези хомеопати и какви ли съвети ще дадат, ако не са? За Ямбол посочения доктор не практикува класическа хомеопатия, изписва Инфлуцид и други подобни.

# 531
  • Пловдив
Palia, не ги организирам аз...  Wink
Просто споделям инфо.   Laughing

Участват МЦ Хирон и Едикта...смятам, че това отговаря на въпроса ти.

# 532
  • София - Варна - Бургас
На вниманието на любителите на Антибиотици:  

http://www.blitz.bg/news/article/133758

цитат:
"...Светът се намира на прага на криза, предизвикана от устойчивостта на микробите към антибиотиците, е заявила на 16 март на конференция в Копенхаген шефката на Световната здравна организация (СЗО) Маргарет Чен. Съобщението е на вестник The Telegraph... Човечеството сега има работа с такова равнище на антибиотикоустойчивост, че ситуацията може да означава „край на медицината, каквато я познаваме”. Ние навлизаме в „пост-антибиотиковата епоха” – подчертала Чен. Всеки разработен някога антибиотик във всеки момент може да стане безполезен......"

Така че, наред с медицината, хомеопатията и други алтернативни методи са бъдещето и надеждата.

# 533
  • София
Само за малко, не познавам нито теб, нито Александър - явно и двамата сте класически хомеопати - кой по-добър, кой по-лош - ще си личи по пациентите ви, а не по това какви мнения споделяте във форума. Чета всичко, което се пише в този форум и определено не ми допада тонът и заяждането ти спрямо Александър. Мисля че преди време и друг беше направил подобна забележка. Какво толкова делиш с него? Грозно е и непрофесионално. Смятам, че ако някой непрекъснато се заяжда с някого и всячески се старае да покаже, че знае повече от него, обикновено прикрива комплекси или говори за други черти от характера, които не са съвместими с личността на класическия хомеопат (не съм специалист, това го научих от ваши и на други хомеопати постове). По-полезно за всички би било да отговаряте на конкретните въпроси с конкретни отговори, а не чрез апострофиране на колегите си. Съжалявам ако звуча грубо, но смятам, че забележката ми би допринесла за повишаване на ефективността от съществуването на този форум.

# 534
Всеки носи отговорност за това кое как му звучи, така както всеки е свободен да пише каквото поиска.
Има хомеопати които знаят и такива които не знаят, пък си мислят че знаят (следователно не са много хомеопати по моята логика). Намирам за съвсем коректно това да споделяш какво мислиш, изхождайки от професионалните си умения и да изкажеш мнение различно от мнението на някой друг, дори това да звучи на някои хора като апострофиране или "мерене на пишки".
В крайна сметка Е в интерес на потребителите.

# 535
Само за малко, не познавам нито теб, нито Александър - явно и двамата сте класически хомеопати - кой по-добър, кой по-лош - ще си личи по пациентите ви, а не по това какви мнения споделяте във форума. Чета всичко, което се пише в този форум и определено не ми допада тонът и заяждането ти спрямо Александър. Мисля че преди време и друг беше направил подобна забележка. Какво толкова делиш с него? Грозно е и непрофесионално. Смятам, че ако някой непрекъснато се заяжда с някого и всячески се старае да покаже, че знае повече от него, обикновено прикрива комплекси или говори за други черти от характера, които не са съвместими с личността на класическия хомеопат (не съм специалист, това го научих от ваши и на други хомеопати постове). По-полезно за всички би било да отговаряте на конкретните въпроси с конкретни отговори, а не чрез апострофиране на колегите си. Съжалявам ако звуча грубо, но смятам, че забележката ми би допринесла за повишаване на ефективността от съществуването на този форум.
Е, не. Simple Smile Прочетете, нищо против никого не съм написала поне последния път. Само съм обяснила за симптоматичното лечение. Дори не съм коментирала въпроса за "узряването", което по същество си е селскостопански въпрос, а не хомеопатичен. Simple Smile

# 536
  • София
ОК! Съжалявам, явно не съм разбрала правилно.

# 537
Palia, не ги организирам аз...  Wink
Просто споделям инфо.   Laughing

Участват МЦ Хирон и Едикта...смятам, че това отговаря на въпроса ти.

*Бенджи*, цитирайки поста ти исках да акцентирам само върху събитието, нищо лично към теб  Hug

# 538
Дали някой може да ми помогне с координати на класически хомеопат в Хасково може и на лични

# 539
Аз също не виждам заяждане, а поправяне на грешки. С Александър сме имали дълги дискусии на лични съобщения по поводи, дадени от пишещи в темата. На мен лично тези корекции са ми полезни.

Общи условия

Активация на акаунт