MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 4

• 105 615
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Кой тогава е добър специалист по мъжки стерилитет? ММ има силно завишени левкоцити и 1.5% по Крюгер и искам да се консултираме с добър специалист.

# 661
Кокона - какъв точно ви беше проблема и какво точно ви посъветва Д-р Даскалова? Защото знам, че така или иначе, при лоша спермограма, започват да се изследват и други неща, а не се престъпва само към медикаменти или билки, витамини и т.н Ние бяхме при нея и останах с добри впечетления - най-вече от мъжа и - Д-р Даскалов. Но и тя е супер разяснителна ... само не знам това пренасяне на материала ми се струва абсурдно, но ще го измислим ...

# 662
Кой тогава е добър специалист по мъжки стерилитет? ММ има силно завишени левкоцити и 1.5% по Крюгер и искам да се консултираме с добър специалист.
Ами те момичетата вече ги споменаха-Кацаров, Бъчваров и Даскалови. И въпреки, че тук всеки е на различно мнение според зависи дали са му помогнали, това са си специалисти уролози. Peace

# 663
  • UK
Кокона - какъв точно ви беше проблема и какво точно ви посъветва Д-р Даскалова? Защото знам, че така или иначе, при лоша спермограма, започват да се изследват и други неща, а не се престъпва само към медикаменти или билки, витамини и т.н Ние бяхме при нея и останах с добри впечетления - най-вече от мъжа и - Д-р Даскалов. Но и тя е супер разяснителна ... само не знам това пренасяне на материала ми се струва абсурдно, но ще го измислим ...
При нас проблема е единствено в морфологията, нещо което успешно се преодолява с ИКСИ Peace
Незнам мисля, че няма да е коректно ако приложа тук линкове с панелите, които ни бяха препоръчани за изследване. Само, че да уточня, не сме ходили на място в клиниката на д-р Даскалови, консултацията беше от безплатните в Сдружение Зачатие във форума и на ЛС Peace

# 664
Ааа разбирам! Може би затова не ви е обърнато нужното внимание, знам ли ... но по-важното е, ако сега сте се справили с проблема и сте намерили решение в друг лекар. Simple Smile
Ние бяхме лично при тях, и двмата кто специалисти ме грабнаха с внимание ... дано и занапред остане така!

# 665
Точно пък с икси трудно се преодолява морфологични отклоненя, ние сме с такива и се оказа, че щом морфологията е компроментирана, най вероятно има проблем с днк-то, а това си е тежък мъжки фактор, от личен опит. Иначе ни водят с лека форма на олигозотератозооспермиа , след четири години стерилитет, едно неуспешно икси, на него баш се оказа, че хич не е розово положението въпреки , че спормограми лекарите ми каза, че дори е възможно да зачена нормално....е зачевах тамън няколко пъти, но правих химическ. Говорих с ембриоложката и тя каза, че щом морфологията е нарушена в повечето от сличаите и днк-то е нарушено и там помага само имси или естественият подбор...но това е въпрос на шанс и на упоритост да се намери причината, къде е проблема, за да се отстрани.

# 666
  • UK
Точно пък с икси трудно се преодолява морфологични отклоненя, ние сме с такива и се оказа, че щом морфологията е компроментирана, най вероятно има проблем с днк-то, а това си е тежък мъжки фактор, от личен опит. Иначе ни водят с лека форма на олигозотератозооспермиа , след четири години стерилитет, едно неуспешно икси, на него баш се оказа, че хич не е розово положението въпреки , че спормограми лекарите ми каза, че дори е възможно да зачена нормално....е зачевах тамън няколко пъти, но правих химическ. Говорих с ембриоложката и тя каза, че щом морфологията е нарушена в повечето от сличаите и днк-то е нарушено и там помага само имси или естественият подбор...но това е въпрос на шанс и на упоритост да се намери причината, къде е проблема, за да се отстрани.
При нас, морфологията е 4% и заключението е Тератозооспермия мисля newsm78 Досега сме се повилявали успешно от хранителните добавки изписвани ни за целта, макар и само с временен ефект, нямаме проблем с ДНК-то Peace

# 667
Говорих с ембриоложката и тя каза, че щом морфологията е нарушена в повечето от сличаите и днк-то е нарушено и там помага само имси или естественият подбор...
За ДНК-то доколкото знам се прави СДИ теста и не е задължително той да е зле щом е зле морфологията. При нас СДИ теста е перфектен, а морфологията е 2%.
Разрешението е ИКСИ с ИМСИ. Peace

# 668
  • UK
Говорих с ембриоложката и тя каза, че щом морфологията е нарушена в повечето от сличаите и днк-то е нарушено и там помага само имси или естественият подбор...
За ДНК-то доколкото знам се прави СДИ теста и не е задължително той да е зле щом е зле морфологията. При нас СДИ теста е перфектен, а морфологията е 2%.
Разрешението е ИКСИ с ИМСИ. Peace
Точно така. Ние нямаме проблем с СДИ, там сме с добър оплодителен потенциал, за разлика от спермограмата по Крюгер, според която имаме проблем с морфологията. Досега сме нямали проблем или лоши ембриони след ИКСИ само Peace ИМСИ май, не във всички и клиники се прилага newsm78

# 669
В БГ май само при Стаменов има ИМСИ за сега.  Peace

# 670
  • UK
В БГ май само при Стаменов има ИМСИ за сега.  Peace
И в клиника Радост  Joy

# 671
  • София
И в Малинов има, и при д-р Владимиров бяха обявили май  Rolling Eyes

# 672
Ето и нашата нова спермограма.Моля за някакъв коментар.
обем-2.00мл                                       >1.5мл
РН-7.3                                                 >7.2
концентрация-3*10на6                    >15*10на6
общ брой 6*10на6                            .39*10на6
подвижност
(погресивно+непрогресивно)-57%                >40%
погресивно подвижни-40%                            >32%
непогресивни подвижни-60%                           
неподвижни-43%                                            <60%

морфология
нормална форма-8%                                 >4%
кръгли клетки с 1*10на6                            <1*10на6
Намалена е концентрацията на спермотозоидите в умерена степен.Останалите показатели са в норма.
OLIGOZOOSPERMIA в умерена степен,подходящо лечение ВМИ.

# 673

При вас положението е същото като при нас....
Някъде четох, че и в Щерев ще предлагат ИМСИ скоро...

# 674
Vanessssa, здравей.Дано наистина започнат да го прилагат и в Щерев.Съмнявам се обаче че на мен ще го предложат.Имаме диагноза "олигоастенозооспермия".Единственото за момента е ползването на донор.

Общи условия

Активация на акаунт