Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 472
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
В 9 месец съм вече. От месеци насам забелязвам, че когато пия вода вечер, тя е супер сладка.  Sick Все едно е различна от тази, която консумирам през деня. Някой да има идея защо така се получава?

# 496
  • Варна
В 9 месец съм вече. От месеци насам забелязвам, че когато пия вода вечер, тя е супер сладка.  Sick Все едно е различна от тази, която консумирам през деня. Някой да има идея защо така се получава?

Възможно е вечер да ти се качва кръвната захар. Сподели го с лекаря си и нека ти направят изследвания на захарта. Peace

# 497
Това за сладостта на водата за пръв път го чувам...  newsm78 не е лошо , наистина, да се потърси съвет от АГ-то

# 498
  • Варна
Това за сладостта на водата за пръв път го чувам...  newsm78 не е лошо , наистина, да се потърси съвет от АГ-то

По принцип сладкия вкус в устата е свързан със захарния диабет, понякога може да се развие и гестационен диабет свързан с бременността и е състояние, което не бива да се пренебрегва. При всички случаи се свържи с гинеколога си.  Peace

# 499
Аз пусках всички изследвания преди 3 дни, нищо не е казала АГ.  Rolling Eyes Но пък те се пускат на гладно, то няма и как да пусна в 22:30 , когато се започва този вкус.
От няколко дни и водата взех да изпишквам и видимо се спихнах, понеже се надувах от 6 месец покрай леко завишеното ми кръвно. А имам още до термин и нали жените изхвърляли водата след като родят.   Crazy

# 500
аХ`Не!, 20 дни преди да родя свалих 2 кг, една лекарка скоро казваше на една лекция, че когато започне да наближава раждането, т.е. в последния месец може да се започне със сваляне на кг., с падане на разни слузи, които ние погрешно сме наричали тапа (имах и такова изживяване и то беше пак доста преди раждането, а самата "тапа " ми падна в деня в които влязох в болницата).Просто организма малко по малко се подготвя вече. Може и тази сладост да е нещо подобно. Успех ти пожелавам и леко раждане.

# 501
Здравейте мами,
Какви изследвания е добре да се направят след установяване на бременност и в хода на самата бременност?
Предполагам, че някъде има такива теми, но не съм ги открила, може да ме насочите с линкове!
Благодаря ви предварително!

# 502
Здравейте мами,
Какви изследвания е добре да се направят след установяване на бременност и в хода на самата бременност?
Предполагам, че някъде има такива теми, но не съм ги открила, може да ме насочите с линкове!
По принцип лекарят, който те следи ще ти обясни кога кое изследване да пускаш. Но най-важните са ПКК, урина, васерман, ХИВ, за кръвна група; да ти пусне микробиология и цитонамазка. Поне това се сещам в момента  newsm78 Вече може и според конкретния случай да се препоръча и друго изследване.

# 503
Здравейте мами,
Лекарят, който ти следи бременността ще ти каже какво е необходимо. По здравна каса ти се поемат пълна кръвна картина, васерман, урина, цитонамазка, микробиология. Лекарят ще ти каже кое кога се прави. Ако желаеш може да си направиш изследване за риск за синдром на Даун, фетална морфология, които не се поемат от здравната каса.

# 504
Здравейте мами,

Ето линк на НЗОК с отговор на този въпрос . Таблицата е малко объркана, но като я разгледаш по-подробно ще се ориентираш  Wink
http://www.nhif.bg/web/guest/faq

# 505
  • somewhere over the rainbow
ах не, може пък просто водата да е по-сладка вечер. Ако я пречистват с разни неща...

# 506
ах не, може пък просто водата да е по-сладка вечер. Ако я пречистват с разни неща...

Водата е изворна от туба , не пия чешмяна, т.е. една и съща си е .  Simple Smile

# 507
Айде и аз да си кажа новото оплакване. От няколко дни насам спането през нощта стана мисия невъзможна. Как се справяте с този проблем? Аз си лягам и след около 2-3 часа се будя и няма заспиване. Понякога ми се спи, а не мога да се наместя...понякога просто не ми се спи Crazy Лошото е, че през деня на работа почва да ми се приспива ooooh!

# 508
Цвете от морето от какво точно се будиш. Аз имам подобен проблем от както съм забременяла, но скоро установих, че вероятно е една аритмия, която усещам по осезаемо вечер. Някой хора се будят просто наспани или от кошмари или неудобство на шкембето или при ходене по малка нужда се разсънват. Първо трябва да установиш от какво се будиш.

# 509
Цвете от морето и аз не мога да спя, но това е защото имам болки и схващания на таза, та цяла нощ се чудя накъде да се завъртя. И като стана 2 пъти до тоалетна да се разсъня и ...  #2gunfire Забелязала съм, че когато се натоваря повечко през деня и съм по-уморена спя по-добре  Mr. Green Но за съжаление не са ми позволени дългите уморителни разходки, че съм с контракции и по цял ден лежа общо взето.
Както ти е писала и sky*, не можеш ли да разбереш каква е причината за безсънието?
Но мисля, че е нормално, в доста статии съм чела, че бременността често е съпътствана с безсъние. Важното е да нямаш проблем, който да е причината да не можеш да спиш.

Общи условия

Активация на акаунт