Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 463
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
jos , благодаря ти за отговора- аз се пазя от масажи на краката, особено под коляното защото имах тромбофлебит и сега понякога ме болва крака и ме е страх, а и е опасно, но това със студеното ще го пробвам определено. Peace Hug

# 526
Болките в таза са нормални. При мен бяха до края и ми се е случвало нощем да ми се дореве от болка. Последните 2-3 месеца се будих и не можех да спя по 2-3 часа. Някога имах късмет да поспя следобед.

За хремата и преди съм казвала (надявам се да не ставам досадна с този съвет, но за мен беше най-добрия лек) - мажех мед в носа. 2-3 пъти на ден с клечка за уши. Предупреждавам, че е много неприятно, но пък ефектът е страхотен

# 527
Искам да ви попитам нормално ли е в средата на седмия месец бебето вече да не рита толкова много както преди?
Аз също имам дни в които, не усещам толкова активно бебка, но пък има дни в които не спира да рита! Така, че не се притеснявай, но по принцип трябва да усещаш движения всеки ден.Ако има ден в който не усещаш бебето отиди на лекар, защото това не е нормално.

Благодаря ти, аз по принцип всеки ден я усещам, но движенията са много по малко от преди, но пък днес е много активна!

Ето виждаш ли, просто всеки ден е различно. Simple Smile

# 528
Здравейте,
Тъй като не съм много наясно, бих искала да попитам дали е нормално да имам тъпи болки ниско долу в началото на бременността?

# 529
Здравейте,
Тъй като не съм много наясно, бих искала да попитам дали е нормално да имам тъпи болки ниско долу в началото на бременността?
По принцип някои болки са нормални, но е най-добре да се консултираш и с АГ, защото може и да е нещо по-сериозно.

# 530
Здравейте,
И аз имах болки ниско долу в начална бременност, и пих Но-шпа, но имах и други проблеми... Най-добре се консултирай с гинеколог  Peace

# 531
Здравейте,
По принцип някои болки са нормални, но е най-добре да се консултираш и с АГ, защото може и да е нещо по-сериозно.

Знам, че е нужно консултация с лекар но до края на седмицата нямам възможност да отида, а се притеснявам. Нямам кървене, а и болките се появяват само в определени часове от деня. Но все пак ти благодаря за съвета  Simple Smile

Здравейте,
И аз имах болки ниско долу в начална бременност, и пих Но-шпа, но имах и други проблеми... Най-добре се консултирай с гинеколог  Peace

Ще го направя, но все пак исках да разбера дали е нещо фатално или се получава и при други жени.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 22:13 от AnMary

# 532
Не мисля, че е фатално. За какво начало на бременността говорим?  Simple Smile

# 533
Не мисля, че е фатално. За какво начало на бременността говорим?  Simple Smile

Последния ми цикъл беше на 26 март, а едва преди три дни правих тест и видяхме двете чертички. Но тъй като не съм от Пазарджик, се налага да търся тепърва лекар. А и работата не ми позволява да отида по рано.

# 534
Честито първо  Hug
Много момичета се оплакват от ПМС синдорм в съвсем начална бременност, в каквато си и ти. Тежест, болки като при цикъл. Важното е да не са силни, да не се преуморяваш, да нямаш кървене и да не са постоянни. Пий но-шпа и се следи. Ако е в границите на нормалното, не е проблем.

# 535
Valentina Kisova едва ли е фатално, щом нямаш кървене. Опасно е ако се появи кървене. Както и Блонди те е посъветвала пий Но-шпа, то няма да ти навреди, старай се да почиваш повече, когато те боли ако имаш възможност полегни.

# 536
Благодаря ви момичета за съветите. Днес имах едно зацапване и отидох в бърза помощ, тъй като работя до късно. Там ми казаха, че за тях няма бременност и не могат да ми помогнат. Няма нищо, че теста показвал две чертички...Не знам какво да правя вече. Болките стават по-силни като се натоварвам на работа, а не смея да кажа нищо там.

# 537
  • Варна
Благодаря ви момичета за съветите. Днес имах едно зацапване и отидох в бърза помощ, тъй като работя до късно. Там ми казаха, че за тях няма бременност и не могат да ми помогнат. Няма нищо, че теста показвал две чертички...Не знам какво да правя вече. Болките стават по-силни като се натоварвам на работа, а не смея да кажа нищо там.

Не те ли гледаха поне на видеозон?  Shocked

# 538

Не те ли гледаха поне на видеозон?  Shocked
По-скоро на ултразвук?

# 539
Видеозон и ултразвук е едно и също нещо.

Общи условия

Активация на акаунт