Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 472
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
 Добро утро или добър ден!
eya, VSD и някой друг, ако пропускам  Hug

[quote author=marinels link=topic=640356.msg21161779#msg21161779 date=1329488261
.....
Жени-бъркаш ме с някои,моята миална мие с 10литра вода количество съдове,които аз със сигурност ще измия с павече вода
[/quote]
 Мда, нещо явно съм се объркала, спомням си за разказите ти за гостите, и миенето на съдовете, и за това съм останала с такова впечатление. Peace Wink
.....
 А и, да си призная, си намерих няколко невиртуални приятелки от квартала  Wink С една рускиня особено много си паснахме ( и тя е с мартенче Simple Smile) и с нея си прекарвам основно времето.  И децата се харесаха, и мъжете. Едно време беше лесно - сега за да си намериш нови приятели, трябва и децата, и мъжете да си паснат, и близо да живеете... а то не е много лесно.
Grinning newsm10
Соковене давам, на по- късен етап ще предложа.
кайма, винаги меля от парче месо, не ползвам готова такава, каквито и стандарти да ѝ слагат.
За тръшкането- и Елица е в отбора, не само се тръшка, а и с краче потропва, за авторитет, и пищи и се сърди, ако не получи нещото, и щипе и дърпа брат си... Crazy Абе женска му работа.

Цитат на: г-жа Стихийно бедствие link=topic=640356.msg21167511#msg21167511
.....
Мога да препоръчам SKK, за палачинки трябва да вземеш от серията TITANIUM Light, защото са по леки.
[url
Какво производство са тези съдове?

Стига с тия диети - спорт му е майката.
newsm10 подкрепям с две ръце, само спорта хич не ми липсва.
Самата мисъл за спазване на диета, за мен автоматично се превръща в ограничение, и е нещо което ме задушава. Но може би е вид самоконтрол, не знам?
 За тефлона започнах темата и съм благодарна на всички, които се включиха! А сега да ви попитам, дали се съобразявате със състава на детските дрешки и обувки? Ползвате ли синтетични или избирате естествени материи- памук, вълна, лен...Съответно и за завивките се отнася?
 Хайде, че то обяд стана, а зверчетата са гладни и аз.

# 256
Момичета които спазват 90 дневната моля за помощ
Уж четох уж гледах ама или съм тъпа или сляпа или пък може няма такова чудо като по специален режим за кърмачки. Чета 90 дневната диета и не виждам какво по различното в нея ако кърмиш?
Дайте моля или линк или обяснете ако може кое отличава 90 д обикновена от тази за кърмачки.

http://www.momentofpeace.net/2010/90-dnevna-faq1 ето тук също има някои неща като съвети какво можеш да пропуснеш ако кърмиш (ако не си го чела де)

Жени - хахаха всички допълнения които си описала към тръшкането важат с пълна сила и при нас Simple Smile Просто не ги бях описала, но много се смях като видях твоят разказ.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 13:13 от kukumindrela

# 257
Уххх от два дни се опитвам да пиша,ама абсолютно безуспешно...нашия тати развали дисциплината...даде и и клавиатурата и мишката да си играе,ама трябва да са включени,иначе ги неще...Сега като не и дам и започва да проявява характер,да се тръшка и да реве,та затова махам и мишката и клавиатурата като сме в хола и няма как да ви пиша....
Добре дошли да са ни новите мами
Аз вчера поръчах и другите подаръци за Ванеса за РД-то...Маратонки и спортен екип...реших дрешки щото играчки достатъчно ще и подарят,пък от дрешки ще има нужда...Мигеоот спортс-а поръчах...да искаш нещо? ПрИмоции има много,даже и аз щи направя прИмоция-безплатна доставка...е айде,няма да е абсолютно безплатна,ма символична даго кажем  Joy hahaha
Сега остана да и купим дрешки за самото празненство и сме готовиии.Тъй като няма да е официално,както при Маринелчето ще и взема нещо спортно... дънки или панталонче и някаква блузка или ризка...ще видим...Ако успеем да отидем някъде към Пловдив или София ще и купя,ако ли не ще и поръчам от Некст...последно ми дойдоха точно за 2 дни...
Между другото днес рожден ден има Борислава на Джесика(Филиана) Тя ни позабрави малко тук във форума,ама да си и чиститя рожденния ден на малката принцеса...Жива и здрава да им е,много дива и игрива..!
Сега аз чакам свекърва ми да се прибере и след  близо 2 години абсолютно застоял начин на живот ще отида да потичам ...нямаме фитнес тук,тъй че нямам друг вариант...кой знае как на първия километър ще издам багажа,а преди бягах,бягаааах....много
На Тефлон готвим...миктовълнова ползваме,също така и затоплям на Ванеса супите там...тенджера под налягане също ползваме...

# 258
VSD, не бях чувала за Зумба фитнес, гледах няколко клипчета и е супер. Добре си се позабавлявала, браво  bouquet
mama_vessy, горе главата Hug
Добре дошли на новите мами Hug
По обсъжданите теми: Тефлон ползвам рядко, само за палачинки. Микровълнова ползвам, както за нас, така и за децата за претопляне. Тенджера под налягане нямам.
Сокове не съм му предлагала.
Преди малко направих овесените блокчета на lilincho, но вместо овесени ядки сложих мюсли с плодове и станаха страхотни, но не стават за Вики да ги дъвче.
sunflower страхотна е тая кухня Simple Smile
За тръшкането и Вико се тръшка и се сърди батко му като му вземе нещо от ръцете или не му дава нещо, което иска. Всичко е периоди при децата и отминава, но този с тръшкането баткото го държа доста дълго време, търпение му е майката.
anelisa, много сладък тоя Калоянко Hug
Бишкота, честит ви дом  bouquet Да го напълните с много любов, разбирателство и детски смях Hug
lilyrose, стискам палци всичко да мине като по вода Praynig Пиши как сте Hug

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 18:12 от matza83

# 259
Имам въпрос за въпросните овесени блокчета - с какво може да се замести пшеничния грис, че такова нещо нямам вкъщи??

# 260
Имам въпрос за въпросните овесени блокчета - с какво може да се замести пшеничния грис, че такова нещо нямам вкъщи??

Типово брашно, бяло брашно, царевично нишесте, царевично брашно...о и трици....аз поне с това съм пробвала.
Сгъстявала съм и със слънчогледови семки, ленени...зависи коя от всички рецепти ползваш и кой ще го яде..дете или възрастен....

# 261
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Женичка, благодаря за отговора   bouquet. Ще потърся и дано намеря, че нямам възможност много да обикалям.

Мър, Жени, ВСД, маца, радвам се че идеите са ви допаднали  Hug.

Пенмар, Дени е голям сладурчо!  Blush

Лъки, намерих ти поста с препратката към фотографката. Харесаха ми много фотосите и дори запазихме час за 11.03.  Flutter Много ти благодаря   bouquet.

Хубава вечер!  Blush

# 262
Здравейте мамчета    Flowers Bouquet

Ние вече крачим - колко смело, колко не..не е ясно , но имаме желание, това е важното. Напредва мравката, пада, става, голяма героиня   Simple Smile

Да питам мамите, които са правили прощапулник - кога след като направи първите крачки го направихте и колко и как посрещнахте гостите и кой трябва да присъства (в смисъл, аз знам, че трябва да има дечица, които ходят, за да тичкат около беба.. а ние нямаме познати такива, все са мънички дечица ).    babydust7

# 263
Да питам мамите, които са правили прощапулник - кога след като направи първите крачки го направихте и колко и как посрещнахте гостите и кой трябва да присъства (в смисъл, аз знам, че трябва да има дечица, които ходят, за да тичкат около беба.. а ние нямаме познати такива, все са мънички дечица ).    babydust7
Аз направих прощъпулника месец, след като проходи, но не само, защото исках да ходи съвсем стабилно, но и роднините бяха все болни.А как сме посрещнали гостите-ами направих обяд, питка и... друго по-специално няма май.Деца нямаше, освен синът ми, но всички тичахме дружно с по едно парче питка в ръка. Mr. Green
Едонна, ех как и аз искам в чужбина за малкооо...! Напоследък много често си мисля за това. И хубав ли беше съня с Брат? Laughing Blush Лилинчо няма да я питам какво е правила с Гурбачов.
Пенмар, дени е страхотен! Heart Eyes
Мама Веси и лилироуз -да си оправяте настроенията, че ни липсвате. Hug И дано Марти да е добре, стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно за милото детенце!
Кукуминдрела, Ева обожава и тя да бърка в кофата за боклук, ама няма кой да и позволи. LaughingСега я наблюдавам изкъсо, че се научи да хвърля каквото и хрумне в коша. Оня ден я сварих малко преди да пусне вътре дистанционото. ooooh! А за тръшкането -нормално е вече да проявяват характер. И това не е ,щото са се метнали на някой от семейството, а особеност на възрастта. Оттук нататък ще изпробват до къде им се простират възможностите и какво могат да постигнат с рев. Wink
За диети си говорите. Аз тези дни съм ужасно лакома, качила съм кило и нещо, а никакво движение. smile3515Стихия, бива ли така да се подредиш?! Dizzy Face
Браво на ВСД за фитнеса. Аз обожавам танците и ще разгледам дали в Пловдив има тази комбинация, ама пък щом е толкова интензивна... Thinkingда няма втора припаднала в групата. Confused
Маринелче, сънувах ви цялото семейство нещо да празнувате, ама и аз бях там. Може би, защото наскоро ви гледах някакви снимки от семейни празненства и много ме кефите какво задружно семейство сте! smile3501

# 264
ena , ще ми повярваш ли, че и аз след като гледах снимките и аз сънувах Маринелка    moresmile   Влезнала ни е под кожата, и аз я харесвам.  Ама как говоря все едно Маринелке няма да го прочетеш  Wink    newsm51

Свекърва ми ми внушава днес цял ден по телефона, че не е трябвало да се чака много след като е проходило детето, да го правим още тези дни, но ще има да взима     #2gunfire     Joy
Щяло да се спъва, ако не се направи бързо, чак се чудя в кой век живее и се моля за просветление   #Crazy    smile3532

# 265
За прощапулника...Ние утре ще правим питка на Несито за здраве,ама няма да правим прощапулник...Ще раздадем на 2-3 проходили деца,че нали прощапулника се прави,когато вече ходи много добре сама и се пуска,за да отиде да си избере някой предмет,а при нас Ванеса прави крачки сама,ама много рядко...страх я е да се пусне...5-6 пъти се е пускала,правила е по 5 крачки,ама ако усети,че не я държим и сяда долу и започва да лази,та за да се престраши ще раздадем питка,авече като си проходи абсолютно сама ще направим и прощапулника със всичките му екстри...след това и баклава се раздава тука при нас...

# 266
Ena, ,

след съня с Брад, сънувах Стив Джобс.... Crazy луда работа наистина...Може би защото в момента чета биографията му...ама само мъже сънувам, а моя мъж ревнува Simple Smile Laughing

Пожелавам ти да ти се отвори път да отидете на някое хубаво място... И аз отдавна чаках да ми се отвори възможност. Преди бременността не се спирах да пътувам и сега ми липсва, въпреки че пак доста пътувахме лятото.

Ето малко снимки и от нас, за да знаете все пак кой стои зад думите Simple Smile

# 267
Привет мами,

И ние се тръшкаме, но в повечето случаи успявам да го разсея с нещо, което знам, че му е интерсно.
Оттук нататък ще изпробват до къде им се простират възможностите и какво могат да постигнат с рев.
Ей това обаче малко ме притеснява, защото установих, че съм доста по-ларж отколкото предполагах. Преди да родя си мислех, че аз ще съм "лошото ченге" в къщи, а ММ ще е "доброто". Сега установявам, че е обратното. Моят периметър да допустимост е доста по-широк, като изключвам със сигурност опасните за детето неща. Тях просто ги държа далече от полезрението му (което обаче става все по-трудно, но ще се справяме някак). По-голяма част от останалите неща му давам да опознава. На мен така ми е по-лесно, минаваме с по-малко драми, а и на него бързо му омръзва всяко ново нещо и го оставя на мира след ден-два. Не искам да повтарям по цял ден "не може, не може", с ясното съзнание, че все ще дойде момент, в който ще докопа забраненото изкушение.

Още не съм пробвала овесените блокчета, че нямах грис и едва днес се снабдих, но пък пробвахме ето това: http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1527/
Направих го с царевично брашно. Много се хареса, при положение, че досега освен плодове, друго не можех да го изкуша да закусва.

Спокойна вечер  Hug

# 268
Искате ли да ви разкажа аз моя сън да се посмеете  Mr. Green Joy
Снощи сънувам, че кърмя Денислав, ама гърдите ми стават прозрачни и се вижда млякото накъде отива от каналите към ореолата. И със стелкички , да не се обърка  Joy И по едно време Денислав започва да се дави защото кърмата ми направо цвърчи и да бушува. И викам на мъжа ми "Мило , мило давай една кофа , че всичко ще изтече в градината". От там пък започвам да се вайкам , "охх така цвърча, как ще отида да си купя маратонки  Joy " ....  Луда работа  hahaha hahaha hahaha

edonna   ама много сте сладки ...  Hug

mama_i_bebe ние направихме престъпулката я направихме сигурно месец след като се пусна за първи път. Изчаках да стане малко по - стабилен.

# 269
edonna, много сте хубави  Wink

Аз пък веднъж бях на среща с Горбачов  ooooh!  hahaha Луда работа  Crazy
hahaha с глас съм се смяла... и още ми е смешно  Hug

овесените блокчета още утре ще ги пробвам, но се чудя не стават ли много твърди и сухи без никаква течност  newsm78 може да добавя малко АМ, ще видим

сокове нещо ме мързи да изцеждам (макар че за себе си сутрин фреш от портокал не пропускам  Laughing знам, че съм егоистка  Embarassed), но пък лятото правих нещо като компот от сливи (сливи и вода) и се оказа, че момчето е пристрастено към сока от сливи, а аз ей така  Shocked

Бедствие, имах една колежка преди, която също припадна, докато беше на Дюкан, аз затова започнах 90-дневната. До сега, за около 40 дни съм свалила 5-6 кг (горе-долу от толкова имах нужда). Казах си, че като постигна резултата и вероятно ще я спра, но истината е че сега се храня по-разнообразно и някак си свикнах на този режим. Е, имам няколко прегрешения Blush Не ти казвам за кърмачки каква е разликата, момичетата много подробно са писали

Бишкота, честит ви нов дом! Да е пълен с много обич и разбирателство и поне още едно сестриче/братче на Дали

Благодаря ви много за подкрепата, момичета! Като мине сондажа (всъщност в понед. ще разбера дали ще е следващата и по-следващата седмица) ще ви кажа как е минало. Мисля, че Кати ме пита за подробности. По принцип е рутинна интервенция, трае около 5-10 минути, но за съжаление е с пълна упойка, няма как иначе.  Ако не се отпуши с масаж слъзния канал до около 6-ти месец, се прави сондаж, малчо вече е на 11 месеца и е безсмислено да отлагам. А и като го гледам с това плувнало в сълзичка оче... айде стига толкова съм ви занимавала  Hug

днес станахме на 11 месеца и да не се стискам, ами да почерпя нещичко

(не са приготвени на тефлон Crazy)

(хайде като ще е виртуално, поне да е нещо стойностно)

Общи условия

Активация на акаунт