Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 378
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Привет мамета и бебета (май тази дума скоро ще я сменяме)  Laughing

И аз днес да се разпиша. Честита пърша годинка на празнуващите! Супер Марио и сиренце  Hug Hug

За зъбките на малките бебенца вчера се консултирах със стоматоложката, при която ходя за себе си. Още по време на бременноста ме предупреди, че профилактиката започва в утробата с храната, която аз поемам и разбира се здравето на моите зъби. За детето ми каза, че преди 2 години няма да му създам навик и ако се дразни и отказва да не го насилвам. Създава се обратен ефект. Пасти за зъби са неуместни за толкова малки деца и такива няма. Гелчето, което Бедствието показва има смисъл ако после детето не се храни през нощта и не му се плакне устичката с вода. Нощното хранене след 1 година може да увреди емайла както при възрастен човек, който не си мие зъбите след нощни набези към хладилника.
Ключът е в личния пример, а той може да бъде разбран на по-късен етап и въведен под формата на игра, която става рефлекс с времето. До тогава има смисъл само профилактиката, подбиране на храните и соковете (никакви захарни бонбони, десерти тип Барни, вода със захар и т.н) и плакнене на устичката с вода след хранене.

С пожелание за хубав и усмихнат петък!

# 496
Честит 1-ви рожден ден на Евичка на Ена, Марио на sirence и Александър на тони бонбони  bouquet
Бъдете много здрави, усмихнати и и весели дечица Hug

А това е за вас мили мами Hug

Весел празник!

ino4kada spoko

# 497
  • София
ЧРД на днес и вчера порасналите ни мартенчета!

Зависи, зависи...  Laughing Зъболекарката, при която водим Митко, е убедена, че даже насила трябва да се мият зъбите  Mr. Green(насила ставало и при нейното дете)
 Аз за сега само с четка мия(не редовно  Crazy , много забравям), но като посъбера информация за пастите и геловете, ще взема нещо.
  Бързам да се изкажа, преди да са ви убедили колко е зъборазграждащо да кърмите нощем или да не миете зъбите след кърмене, има изследвания, които доказват, че това не е така, тъкмо обратното.
 А преди време в На кафе гледах как вече шият някакви специални парцалчета, за да се избърсва вътрешността на устата след всяко кърмене  Whistling

При вас зъбоника има ли предшестващи симптоми? При Никола е запек. Имаше два-три дена и чак снощи успя да изака нормално ако. И усетих, че вече боцка единия кътник. С предишните зъби същото му се е случвало(или пък започва да мирише, дори да не е твърдо)
 А и май кучешките зъби сериозно го наболяват, защото често скимти и си жули носа и очите, все едно, че му пречат. И все пак процеса зъбоник е по-лек от колкото при брат му.

# 498
честит 1-ви рожден ден на чаровната Еви  Heart Eyes
Да расте здраво и любознателно дете и слушка мама, тати и бате

Χαρούμενα πρότη γενέθλια, Μάριω! Χρόνια πολλά!  Embarassed
Я, да не се мъча  Crazy Честит рожден ден на сладкия Марио! Желая му да е здрав, да е палав и много обичан, а днес да получи най-хубавите подаръци.

Анелиса, можеш да пробваш с отвара от смрадлика  Praynig

Марис, дано бързо се оправяте, гуш всички ви

Кисело мляко когато квасите с "купешка квас"  Rolling Eyes, на етикета да пише жива закваска. И аз завивам с одеало за не знам колко време, като се сетя, че съм сложила кисело мляко. Ще пробвам съвета на Бетта следващия път, по-малко хамалогия ми се вижда с хладилната чанта.

пилета Duc съм купувала от Карфур и от Фантастико, в Кауфланд не съм намирала

свинско още не съм предлагала, телешка (най-вероятно говежда) кайма съм предлагала под формата на мусака или супа топчета, не ги яде.

# 499
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕКРАСНАТА ЕВА и на СУПЕР МАРИО!
ЧРД и на вчерашните пораснали малчугани!
  newsm59
Зина, предстои ми да поръчвам от Малчугани, мерси, че ме светна, че имат магазин в Гео Милев. Може да отида директно да разгледам! Друго си е око да види, ръка да пипне  Peace  А и другият сайт много ми допада! Само май доставката е по-скъпа. Поръчвала ли си от там? Бързо ли пристигат нещата?

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 12:36 от racholina

# 500
  • Варна
Честит Рожден ден на Ева, Марио и Алек! Растете здрави и весели и радвайте много вашите мили родители  Hug

И аз имам едно питане: до кога ще давате Вит.Д?

Паста за зъби за Аслан не ползвам, само четкам с мек силиконов накрайник-четка и му давам друг такъв с дръжка, с който той си чеше венците и ги чисти в същото време.

Като заговорихте за пилето Дюк да кажа, че и аз съм много доволна от него. Има вкус на истинско пиле, а като го варя има мазнина! Нещо, което не бях виждала отдавна в бюлоните от пилетата в магазините. Любимата супа на Аслан е пилешката Simple Smile

# 501
Честит 1-ви рожден ден на Евa на Еnа,
Марио на sirence и Александър на тони-бонбони!!!  
Да растат щастливи, любознателни и обичливи деца!
Весел празник и на вас, мами !

Женичка, честита ви годишнина на патерица! Много любов и разбирателство ви пожелавам   bouquet

Betta, всякакви разфасовки на Дюк има в Била. Ние пък пангасиуса изобщо не го харесахме  Rolling Eyes

Авокадо дадох да опита натурално, без да е комбинирано с друго и му хареса. Както казва lilincho, хубавото при него е че може да се комбинира с всичко.

Еna, кисело мляко или овсени ядки с плодове, кисел. И аз съм се изчерпала тотално  Crossing Arms

anelisa, и аз бих ти предложила да сложиш малко смрадлика във ваничката. Не се бях сещала, че може да се капне кърма, но щe запомня тази идея на mama_vessy.

VSD, нашата педиатърка каза да продължаваме да му даваме.

Ние атакувахме парка миналия ден и открихме сезона на дългите раходки. Както се казва, пътят е проходим при зимни условия  Whistling Но иначе е мнооооого приятно като е по-топличко вече  Laughing

# 502
  • София
Честит Рожден Ден на Честит Рожден ден на Ева, Марио и Александър,да растат здрави щастливи деца Simple Smile

а това е за щастливите им майчета

Да се включа и по темите:
Зъби не мием но и още нямаме излезли напълно,първите 2 се показаха преди около 10 дена Simple Smile
Кисело мляко давам отскоро Верея по БДС.
Пиле Дюк и аз взимам от Била.
mama_vessy много добре се е получила тортата  Grinning
Сокове не давам изобщо,защото четох някаква статия че е най-добре да се ядат плодове,дори и фрешовете не били толкова полезни.
Свинско месо още не е ял и няма да е скоро сигурно си мисля
Анелиса бързо да ви минава Praynig
Това е пиша го от 2 часа и повече,но изобщо малкия не ме остава на компютъра и не ми дава да говоря и по телефона,ето сега 3 пъти изключва компютъра и аз все наново почвам да пиша   Laughing
Хубав ден!

# 503
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Честит рожден ден на сладката Ева, на супер Марио и на Александър! Растете здрави и щастливи и нека детството ви е изпълнено с много смях и весели игри!

На щастливите мами - Ена,Сиренце и Тони-бонбони пожелавам винаги да намират поводи да се гордеят с прекрасните си деца!

Анелиса,бързо да се оправяте!  Hugза Калоян!

Марис, бързо да оздравяват сладурите!

Лилинчо,  Hug  Hug Hug за Ивана!

# 504
VSD, на нас казаха вит.Д до навършване на 1 годинка, но знаеш, строго индивидуално е за всяко дете, както дозировката, така и преустановяване на приемането.

Mur, как не сме се засекли в парка  Simple Smile Цяла седмица го обикаляме, но днес  не смея, че ако писне, какво ще го правя  Rolling Eyes А относно кърмата като лекарство, май се оказва, че е панацея за общо взето всичко  Wink

за закуска правих мързеливата баница на Marys, но с цели яйца, понеже съм въвела и белтък. Стана много вкусна,ядохме я всички и големи и мънички  Laughing

Благодаря ви, момичета, знам, че тук мога да намеря както съпричастност, така и ценни съвети! Hug

# 505
Betta,Лъки-благодаря за съветите за киселото мляко.Да се похваля стана ми млякото,но нещо ми се вижда рядко.Аз понеже не ям домашно мляко под никаква форма не съм го опитала,но ММ ми каза,че било добре-което съвсем не ми е достатъчно.Сега като ви прочетох препоръките разбрах някои основни грешки(ако мога така да се изразя) сложих повече закваска и ползвах мляко 3,6процента на баба по БДС .Следващия път ще си взема друго мляко от тези които препоръчвате вие.Ще разбера дали е добро когато го предложа след обяд за закуска на Петя.
Мегио страхотна картичка БЛАГОДАРИ на Бобо от името на Петя! Hug

И не на последно място: Честит рожден ден на Марио,Ева и Александър!Бъдете усмихнати и щастливи деца,радвайте сърцата на родителите си! nbirthday  happy bd bdbaloni
Витами Д -не давам и да ви кажа не знам защо.Вчера на консултацията доки ми вика и по една капка  витамин д още един месец,а аз само кимнах и не и казах,че изобщо не съм и давала тази зима.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 13:59 от don4o71

# 506
  • София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ЕВА, МАРИО И АЛЕКСАНДЪР!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ИГРИВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК И НА ГОТИНИТЕ МАЙКИ!

# 507
  • София
За вит.Д слушам педи. Не съм се интересувала кога ще го спираме. Та, все още давам по една капка дневно.

analisa, бързо да се оправя Калоян. Не знам дали има връзка, след като сте били на консултация преди седмица, но сестрата може и да го е подръпнала. При нас си беше позволила един път, без да ни пита. Сега, като се замисля, добре, че наспоследък Виктор не търпи никой да го закача и те не смеят много да го пипат. Даже последния път Ковачева го преглежда, докато аз го държах на ръце.

marys Hug

Май не ме отчетохте вчера много за зъбчетата. И при вас ли горните избиват такак трудно и с много разранен венец? Така ми става жал, като го погледна, а в същото време имам чувството, че той доста мъжки ги приема нещата.

Аз пък днес правих нещо като бисквитки с ябълки или поне така ги оформих, въпреки, че може да се оформят и като закусчици. Не знам дали ще ви бъда полезна, защото сложих почти всичко на око: една настъргана ябълка, един жълтък, малко масълце, малко кафява захар, бакпулвер, брашно. От тестото оформих малки бисквитки, които опекох. Ще ги давам или направо така или с кис.мляко.

Така се бях ентусиазирала днес за една по-дълга разходка, че моето диване спа до 10:30 и не знам кога ще успея да го приспя вкъщи, но ми се попари ентусизма с този вятър Cry

# 508
ААААААА, Маринелс, много благодаря за подаръчето  Hug много ме изненадахте и зарадвахте също  Hug Hug Hug

# 509
  • София
Зина, предстои ми да поръчвам от Малчугани, мерси, че ме светна, че имат магазин в Гео Милев. Може да отида директно да разгледам! Друго си е око да види, ръка да пипне  Peace  А и другият сайт много ми допада! Само май доставката е по-скъпа. Поръчвала ли си от там? Бързо ли пристигат нещата?
Отдавна съм си набелязала някои неща, но още не съм правила поръчка. В сайта пише, че доставката е до 7 дни. И аз като теб предпочитам магазина пред online покупките Wink  Купувам играчки от Малчугани на Шипченски проход и Дженесис. На Дженесис-а особено съм голяяяям фен Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт