Трепнат нашите сърца, на 4 стават ОКТОМВРИйските деца

• 69 876
  • 309
  •   1
Отговори
# 135
Привет от гръцко,ние сме на море.Децата не слушат,времето е чудесно,с две думи всичко си е по план. Simple Smile
Гинбей,честит ти племенник,жив и здрав да е!!!!
Онли,аз съм много доволна от др.Френгов УНГ.

# 136
Аз пък не давам нищо на децата. Големия като беше съвсем мъничък го тъпчех с всякакви коластри, зелени енергии, имуностимулатори, имуномодулатори, витамини и какво ли още не при това ежедневно и целогодишно. Като резултат - грипа почваше и свършваше с него и все си беше болен. Накрая спрях всичко. След около 1-2 месеца спря да боледува и до днес (вече е на 6 г и половина) много рядко ми боледува като никога не съм го ограничавала да не общува с болни деца. На Ева не и давам нищо. Мда... полежахме с нея в болница заради спукания апендисит, но не мисля, че той се усложни от грип, а просто сме изтеглили късата клечка. Като тръгне да се разболява и давам изопринозин, като отшумят симптомите го спирам (т.е. 3-4 дози 2 пъти годишно примерно не е кой знае какво). Целогодишно не давам нищо. Смятам, че колкото по-малко химия, толкова по-добре и толкова по-бързо организма им сам си изгражда имунитет, а не разчита на външни фактори за да се бори с каквото и да е. Лично мнение - може и да бъркам. И двамата са с допълнителни ваксини за минингит и хепатит, ева е и с превенар още от втория месец.
Онли, и аз съм чувала добри отзиви за Френгов, но нямам личен опит с него.

# 137
OnlyOne ,ние ходихме в Пирогов там работи майка ми и тя ни заведе при доктор Александър Ников ,много съм доволна обърна ни внимание и ни предписа лекарства независимо че на  Никола пак му потече кръв от носа онази нощ явно има и друг проблем ,но за сега нищо не можем да направим защото лекаря е в отпуска до 12.09 и ща трябва да чакаме .
И аз съм на мнение че по малко химия по добре относно всички видове помощни средства давам само при необходимост ,а за наш късмет много малко се разболява сериозно ,обикновено минаваме с Витамин C и сироп за кашлица .
Е мамита ,толкова от мен Simple Smile от понеделник съм отново на работа и все по рядко ще ви чета ,но когато имам време ви проверявам Simple Smile))) .Хайде целувки Simple Smile)

# 138
  • Deutschland
Мими пожелавам ти леко адаптиране на работа.
Деси приятно изкарване на морето.Топнете се и заради нас.Ние и тази година ще пропуснем,но да сме живи и здрави догодина ще идем.
Аз също не съм привърженик на витамините и водораслите и други имуностимулатори.Но пък и до сега сериозно не са се разболявали.Грипове и вируси лесно ни ловят,но и на крак ги изкарваме.
Аз имам една болна тема и имам въпрос към всички мами,но най вече към двуезичните.Има ли някое наборче което да не приказва още.Вики казва думи,повтаря и обазува изречения от 2 думи,но не казва сложни изречения.В градината го направиха на голям въпрос и взеха да му сладат разни диагнози.... Twisted Evil

# 139
  • Пловдив
divanence, знам че julianka има подобен проблем. Скоро й пусках информация за логопедичен център в Пловдив (защото тя е в Пазарджик в момента), но отдавна не е влизала тук, за да вземе отношение. Знам, че беше доста притеснена. Ще я чуя тези дни да видя какво е станало (дали са отишли на консултация) и ще пиша какво са й казали.

# 140
  • Лавал-Пловдив
Не се притеснявай, диване. И Сами е така - повтаря, казва изречения от 4-5 думи, понякога говори много, но не му се разбира. Не може да произнася някои съгласни - примерно с, ш, ж. Ако го заговориш на френски, отговаря на френски, ако го заговориш на бг - на бг, но в повечето случаи едносрично. Утре и аз имам среща с директорката на градината, предполагам за това ме вика и мен, но още не знам.

# 141
Браво ДЕСИ,ти си герой  bouquet Писах ти на лични ама сега прочетах новината-БРАВОС!!!Сега ако споделиш как го направи ще те разцелувам kiss

# 142
  • Deutschland
Гинче благодаря.Ще ти бъда благодарна за споделената информация .
Доре,дано не започнат да те притесняват и вашата среща мине по-добре от нашата.

# 143
  • Лавал-Пловдив
Проблема при нас се оказа не говоренето, а поведението - налага се в градината, не приема авторитета на учителката, не иска да излиза на разходка. Сега ще работим върху това.

# 144
  • Deutschland
Доре,те и тук не толерират такова поведение.Всички деца трябва да са като клонирани.Просто не могат да приемат,че не са правени в калъп и започват да поставят "модерни"диагнози.
Абе детето е родено за лидер  Mr. Green

# 145
Здравейте, мами!

Диваненце, не се притеснявай излишно. Нашият батко и той наскоро се отприщи да говори. Може би помогна присъствието на свекърва ми. Тя беше тук зимата да помага за бебо и покрай нея Виктор като че ли започна да говори повече. Сега не можеш да му затвориш устата. И някакви странни думи си измисля. Преди 2седм бяхме на къмпинг в парк Ока, където има и голяма плажна ивица (на реката). Но тази година водата се е отдръпнала на 10-на метра навътре, миришеше доста на тиня и беше студена. Та наш Виктор ми заявява че не му харесва и иска на "плаж със стълбички" -ха сега де, какво е това чудо  newsm78 трябваха ми няколко секунди да се сетя че става въпрос за басейн Simple Smile

# 146
  • Deutschland
Та наш Виктор ми заявява че не му харесва и иска на "плаж със стълбички" -ха сега де, какво е това чудо  newsm78 трябваха ми няколко секунди да се сетя че става въпрос за басейн Simple Smile

Joy Joy 
Голямо забавление ще падне като почнат да смесват езиците  Laughing

# 147
  • Cambridge, UK
хаха
едно приятелско дете казва "искам down"

и случка от морето
Детенце - mom i wanna ice cream
Мамата - кажи на татко си
Детенцето отново - daddy i wanna ice cream
Таткото - sorry kid, you already  ate chocolate

# 148