Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 30

• 61 879
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
Свети Зарезан

Налейте ми чаша от лудото вино -
денят е по мъжки суров!
Лозите набъбват и тази година,
готови за нова любов.

Под нежните пъпки сърцата остават
невинни до първия плод,
но грешното вино, което ни дават,
е всъщност самият живот.

Недей се превзема, свети Валентине!
На тази трапеза си нов.
Сипи си да пиеш от нашето вино,
да видиш какво е любов!

Ще паднеш от коня, когато те тресне,
и тройно ще бъдеш пиян.
Без картички нежни и влюбени песни -
това е свети Зарезан!

Такива сме ние от много години
и Бог ни обича. Амин!
Животът започва от влюбено вино,
а не от един Валентин.

Страхотно стихотворение! Кой е авторът?

П.П. Открих - Ники Комедвенска

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 11:46 от soya-fen

# 136

Любимият ми ден - СРЯДА!
На толкова много от вас искам да благодаря:
на Невин - за нейната всеотдайност!  Hug
На Miki - за милите пожелания и хубавите колажи и снимки! Hug
На Ани - за снимките, стихотворението!, за Бари Уайт... и за всичко останало! Hug
На Краси - за прекрасното сутрешно кафе! Hug
И на всички останали в темата - за коментарите, инфото и доброто настроение! Hug

# 137

Пожелавам на всички приятно гледане довечера

# 138
  • Русе/София
ох,дано да може да се гледа довечера
/предната сряда ми идваше  #2gunfire/

# 139

В дългосрочен план обаче нещата са притеснителни  Thinking . И не знам доколко сте запознати с  директивата "Туран" на Ататюрк,която е един от заветите Му - много накратко, представлява рефреш на Османската империя от Адриатика до Китай  Stop , само че на " доброволен" принцип  ooooh! и на друга база .

Впрочем сериала има и такива скрити  послания - но за тях по подробно ще напиша, живот и здраве в последния ми пост, след излъчването на ВВ .  Peace
Не съм запозната с тази директива, но на практика тя се изпълнява в момента - с инвазията на турските сериали. В новия тип война оръжия не са нужни, медиите вършат чудесна работа. Виж само как 70% от българските жени са готови доброволно да легнат под султана  Simple Smile (всъщност не ми е смешно).
А че има послания в сериала - има, и още как. Направен е изключително тенденциозно и манипулативно (което в никакъв случай не омаловажава художествените му качества и интересния сюжет, но фактът си е факт) .

# 140
Моля ви, нека уважаваме всички участници в темата и не се я превръщаме в арена за политически полемики  Peace Сигурна съм, че има други теми за това.

# 141
Вие се чудихте на короната на Хюррем, но короната/шлем на Сюлейман не и отстъпва  Laughing

# 142
Днес пак е сряда!Пожелавам ви успешен и приятен ден!Довечера - безпроблемен интернет! .....И дано страхотиите са в нечий сън newsm17. Нали с трейлърчетата току ни "метнат по върбите". newsm53 Окървавената физиономия на момичето нещо ми е все пред очите. newsm51

# 143
Моля ви, нека уважаваме всички участници в темата и не се я превръщаме в арена за политически полемики  Peace Сигурна съм, че има други теми за това.
+1 Peace

# 144
# 145

Пожелавам на всички приятно гледане довечера

Hug Мерси за чудната снимка, Ани! Ако има още (освен тези по-горе) давайте  newsm44
Страшен е Мехмет - и е хубав, и добре играе! Не мога да разбера защо толкова много се изписа против него  newsm78 Както и за момичето, което избраха за халвет - не е красавица, но в никакъв случай не е грозна  Crossing Arms

Честита сряда на всички съфорумци  Grinning  bouquet

# 146

soya-fen, невероятно ценна информация!  Hug Hug Peace
и аз се присъединявам!благодаря- мн. ми беше интересно!

# 147
  • до най слънчевия бряг

Не съм запозната с тази директива, но на практика тя се изпълнява в момента - с инвазията на турските сериали. В новия тип война оръжия не са нужни, медиите вършат чудесна работа. Виж само как 70% от българските жени са готови доброволно да легнат под султана  Simple Smile (всъщност не ми е смешно).
А че има послания в сериала - има, и още как. Направен е изключително тенденциозно и манипулативно (което в никакъв случай не омаловажава художествените му качества и интересния сюжет, но фактът си е факт) .
 Извинявам се ,че ще се върна към този въпрос ,но се надявам след моя пост диалога по тази тема да приключи  Имаше 45 години инвазия на съветски филми и сериали , е не виждам в страната ни да има 7 милиона русофили ,имаше и инвазия на латиносапунки и на американски сериали и филми, не усещам и да сме се американизирали до такава степен . Не мисля ,че и тази инвазия ще промени нещата освен ,че ще имаме поглед върху още една култура

И откъде тази точна информация-70%?И второ ,не под султана ,а под хасодобашъта Joy Joy Joy

# 148
Под хасодабашъта са 100%  Joy

# 149
А моля,моля....,аз съм от тези под Бали бей Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт