Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 30

• 61 962
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Ето една от снимките как се правят "автентичните" стени на двореца  Peace

# 616
  • София

АНИ,
МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ТОЗИ КЛИП Hug Дали ще е възможно да се направи превод baby_neutral newsm78,със сигурност има много ценна и достоверна информация за тези които са били вече там или им предстои да видят....

# 617

АНИ,
МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ТОЗИ КЛИП Hug Дали ще е възможно да се направи превод baby_neutral newsm78,със сигурност има много ценна и достоверна информация за тези които са били вече там или им предстои да видят....
И на мен ми е много интересно какво обяснява. Разбрах за гробниците на Сюлейман. Хюррем и Михримах, знам, че там е погребан и Синан, но на кого са другите гробници? Ако някой има повече информация би ли я споделил?
Да не забравя да благодаря на всички, които слагат снимки, информация, субтитри, обсъждат и изобщо допринасят за голямата наслада от филма и форума.
БЛАГОДАРЯ!

# 618
 newsm51 Ани, още повече засмя великолепната ми сряда!  newsm51

# 619
# 620
... Разбрах за гробниците на Сюлейман. Хюррем и Михримах, знам, че там е погребан и Синан, ....

Ето ги тримата -предполагам . На преден план е Михримах, вероятно султана е по средата, а в дъното е Хюррем .

Но не знам кои са другите погребани в гробището - и дали изобщо има други  Thinking

# 621
Телата им са в тия сини ковчези?

# 622
  • Атлантис, Галактика Пегас
... Разбрах за гробниците на Сюлейман. Хюррем и Михримах, знам, че там е погребан и Синан, ....

Ето ги тримата -предполагам . На преден план е Михримах, вероятно султана е по средата, а в дъното е Хюррем .

Но не знам кои са другите погребани в гробището - и дали изобщо има други  Thinking
Мисля че си в грешка, тук го няма Сулейман, неговия гроб е по голям. В клипа на Ани той е вляво от Михримах.

# 623
  • Атлантис, Галактика Пегас

АНИ,
И на мен ми е много интересно какво обяснява. Разбрах за гробниците на Сюлейман. Хюррем и Михримах, знам, че там е погребан и Синан, но на кого са другите гробници? Ако някой има повече информация би ли я споделил?
Да не забравя да благодаря на всички, които слагат снимки, информация, субтитри, обсъждат и изобщо допринасят за голямата наслада от филма и форума.
БЛАГОДАРЯ!
ако не съм в грешка този репортаж е по повод годишнина на Сулейман, расказват за това как той възседна на трона млад и как са се радвали на Запад че Лъвът е умрял- Селим І, но са сгрешили, за походи, за Хюрем, за Михримах и Рустем паша,  и за това че Хюрем  интриганствала за да сложи сина си на трона.  Peace с мои бледи, бледи познания до тук..   Embarassed

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 13:41 от Kordelia

# 624
Много вероятно е да бъркам  Embarassed . Като пишлеме ходих до Истанбул за дънки.пуловери и кожено яке  Laughing ...И нямах време и акъл за зяпам по джамии,хареми и пр. османска култура  Peace

А  линка от снимката е част от цял албум който изрових от нета. Но пуснах само тази,че току-виж хърватина ги гепнал оттук и си ги надписал  ooooh!  Laughing ...Не,че не може пак да го направи, де  Whistling

# 625
Ако не се лъжа, в рамките на комплекса на джамията на Сюлейман има 3 гробници (тюрбета) - най-голямата е на Сюлейман, до него по-малката с абсолютно същата форма е на Хюррем и в страни на по-незабележимо място е на Синан. В гробницата на Сюлейман са саркофазите и на Михримах, на майка му Дилашуб Салиха, на сестра му Асийе.

Гробницата на Хюррем е облицована с плочки от Изник , на които е изобразена райската градина най-вероятно заради усмихнатия й и весел характер.

http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCleymaniye_Mosque

# 626
Бях си дала малко почивка,но в очакване на днешната серия отново съм на линия.Едва снощи
изгледах последната серия.
Благодаря за трейларите!Очаква ни поредната интересна серия.
Прочетах някои коментари в предните постове.Подкрепям тези от вас,
които  не мерят постъпките на героите с различен  аршин.Аз имам слабост
към Хюррем.Възхищавам се ,че е била умна,смела и амбициозна и е успяла
от дъното да достигне върха.Тези качества липсват при Махидерван и затова губи
,но това не значи ,че тя трябва да се завре в ъгала и да се примири със загубата на
любовта на султана.Не е правилно според мен да признаваме правото на Хюррем
да иска султана само за себе си,а на Махи не.Никак не и е било лесно.
Много се възмутих от постъпката на Валиде в последната серия.Да,тя има право да иска
 смъртта на Хюррем,защото чу нейните закани,освен това вижда ,че нейното влияние
над султана все повече нараства,а и след като му стана закона жена добива още повече
права и Валиде разбира ,че властта и се изплъзва.
Но тя за да постигне целите си,също като Ибрахим е готова да пожертва невини създания.
Отрязването на езика на едното момиче и принуждаване на другото да посегне на живота си
беше много жестоко!Много! Чакам с нетърпение да видя  реакцията на Сюлейман.

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 20:36 от nadejda2639

# 627
  • somewhere near the sea
А, бе аз що "хванах" само един трейлър и нищо друго- изпуснала ли съм? ooooh!

# 628
Ани, какво е това ФБ? На мене пък са ми смешни сцените с чуждоземните аристократи - така дървено се държат, говорят безизразно и като говорят, гледат в една точка, като че ли четат скрипта от някой екран.
И аз това съм го забелязала. Peace

# 629
Ани много интересни снимки зад кадър  :bouquet
Цитат на Корделия:
ако не съм в грешка този репортаж е по повод годишнина на Сулейман, расказват за това как той възседна на трона млад и как са се радвали на Запад че Лъвът е умрял- Селим І, но са сгрешили, за походи, за Хюрем, за Михримах и Рустем паша,  и за това че Хюрем  интриганствала за да сложи сина си на трона.  Peace с мои бледи, бледи познания до тук..   Embarassed

Не че нещо , но е СЮлейман Peace

Общи условия

Активация на акаунт