Веганството - да споделим опит - 9

• 46 287
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
В БГ клошарите са най-често цигани и те дествително използват отново бурканите, защото няма пунктове за изкупуване на стъкло, та не им трябва, ако не могата да го ползват за нещо...
Иначе съм съгласна, че няма еко при стъклото, ако не иде реч за повторно използване, както беше навремето с бурканите за кисело мляко и шишетата за мазнина. Сега ми е мъка като трябва за изхвърля шишетата от зехтин - хубаво дебело и тъмно стъкло, но просто няма какво да ги правя...

Давам този флорадиск със желязо на детето, но трудно го намирам - само в Ремедиум зареждат и то от дъжд на вятър. Миналя ден имаха само детския и за реших, че сигурно и той ства, но зачетох съдържанието за всеки случай и.... ами едва се сдържах... Почти нищо общо с другия сироп, който няма добавки, само основните неща бяха същите, оттам нататакъ разни химически съденения и добавени химически витамни А, Е и Д... просто бях шикирана, то все едно да купш от разтовримите витами за деца - пълна химия!!

# 541
Освен добавеният калции за сметка на желязото, каква друга разлика има, Мег ?

# 542
Аз писах, Жени; половината от сиъединенията не съм ги виждала в съдържанието на Черения сироп; наистина бях шокирана..

# 543
понеже виждам, че не ме разбираш - за мен и стъклото и пластмасата замърсяват околната среда...
всеки сам решава кое да ползва.
Интересно тогава, да не искаш да кажеш че не купуваш нищо в буркан или в пластмасови кутии?
Аз освен бурканите събирам и пластмасови кутии от супермаркети и всякакви тарелки. После си ги ползвам. Мия ги в съдомиялната. Най-малкото от мед събирам буркани.
Аз лично напоследък започнах да ползвам буркани, защото така и така се заривам с тях, смятам че са по-добър вариант за здравето ми от пластмасата.
Буркани имам от горчици, мед, чушки, грах и подобни. А пластмасови контейнери от Пикадили, колкото искаш, де що купя - маслини, маслинова паста и т.н. ми го слагат в такива.

# 544
Аз преди това погледнах състава на двете в нета и освен калция вместо желязото, чак толкова големи различия не видях  Thinking
Състав:

Воден билков извлек (43.4%) от:

моркови, анасон, мокреш, кори от горчив портокал, плодове кориандър, листа от коприва, спанак, лайка.

Плодови концентрати (27%) от:

круши, портокали, грозде, вода, екстракт от бобово дърво, вишна (ацерола), лимони и ябълки, Кленов сироп, малцов екстракт, калциев лактат, екстракт от шипки с 4% витамин С, калциев глюконат, калциев фосфинат

Сгъстител:

брашно от семена на рожков, витамин С, естествени аромати, никотинамид, витамин Е, витамин В5, витамин В2, витамин В1, витамин А, витамин D, витамин В12, малтодекстрин.

Състав:

54% воден извлек от:

моркови, коприва, спанак, корени от пирен, корени от ангелика(пищялка), копър, кафяви водорасли, цвят от африкански слез, портокалови кори.

Смес от плодови концентрати (29,%) от:

круши, червено грозде, френско грозде, къпини, череши, портокали, червено цвекло.

Воден екстракт от мая, мед (3,8 %), воден гъст  екстракт от шипки с  4% витамин С, железен глюконат, екстракт от пшеничен зародиш, витамин С, естествени аромати, витамин В1,витамин В2, витамин В6, витамин В12, малтодекстрин.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 14:22 от JeniB

# 545
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Интересно тогава, да не искаш да кажеш че не купуваш нищо в буркан или в пластмасови кутии?

това къде съм го написала? newsm78
постът ми беше да се замислиш, че "еко"-то не започва и не свършва когато ти ползваш опаковката.
много хора "виждат" само този къс отрязък от съществуването на продукта.

Love&Light , няма ли откъде онлайн да си го поръчаш?
на каква цена е флорадикса в Бг? на мен най-изгодно ми излизаше от онлайн аптека голяма разфасовка Peace

# 546
Благодаря, Жени. На Червения флорадикс действително е описано съдържанието и после какви микроелемнти и витамини съдържа. Но на Синия (за деца) не беше така, много е въможно да е било грешка при превода или в начина на описание на кутията... не съм гледала онлайн...

Тук се продават по 20 лв за 250 мл. Гледах, че същото в Испания е 12-13 евро (онлайн).
Не знам дали ще излезе по-евтино онлайн да се поръча. Ася, при теб колко излиза?

# 547
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Не знам дали ще излезе по-евтино онлайн да се поръча. Ася, при теб колко излиза?

какъв е този червен флорадикс? newsm78

аз оттук си поръчвах 700мл... ама доставят само в Германия. гледам, че детския е по-скъп newsm78
иначе в ДМ май 250мл. беше около 7Е, но не помня, че преди година съм го взимала...

# 548
  • София
  Мег - това е от IHERB темата, която следя
Цитат
Искам да кажа само, който го интересува, че Флорадикс-ътMultivitamin е в първата 20-ка от 100 в класацията за  съдържание на олово във детските витамини
.  Мнението на Бобка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538075.390

Щастливата, благодаря за отговора, но с моята крънчи елда не се получи нищо. Втори път не се наемам да суша кълнове, най-вече защото намирам за безумие да държа цяла нощ печката включена за 200-300гр /май нямаха и толкова/ . Следваща покупка - дехидрататор. Ще ми трябва и за плодове.

Ася, аз напълно разбирам гледната ти точка. Самото ни присъствие на тази планета обаче замърсява достатъчно. Но за мен многократното използване на стъкло е в пъти по-добро от безумното количество опаковки.

# 549
  Мег - това е от IHERB темата, която следя
Цитат
Искам да кажа само, който го интересува, че Флорадикс-ътMultivitamin е в първата 20-ка от 100 в класацията за  съдържание на олово във детските витамини
.  Мнението на Бобка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538075.390

А, дала ли е линк от къде е тази информация?

# 550
Мисля, че за оловото тази таблица се дискутираше тогава.

# 551
  • София
преводът на флорадикс е безумен, камо ли верен!
Мег, моля те публично да изтриеш временно поста че е пълен с химия, мисля, надявам се да е  грешка,  аз си купих 2 големи шишета и съм адски мотивирана да участвам в разнищването

като стане ясно, ще напишем всичко, но дотогава вече ще е късно и ти няма да можеш да го изтриеш
а толкова я обичам тази марка Simple Smile
пила съм само една опаковка с желязо и ми помогна веднага след раждането

мисля, че допускаш грешка, която и аз допуснах веднъж (минимум)
обадих се на произовдител на етерични масла и  се оказа ча петте химически наименования в съдържанието са просто химическия запис на естествените  вещества в маслото

дано, дано и сега е така!

# 552
  • София
телефоните им дават само заето...

# 553
Извинете ме за тъпия въпрос, май от тук само аз не разбирам, но...защо ги пиете тези неща? Че и на децата си давате? Всмисъл...някакъв установен проблем, недостиг ли има? И не е могло с нищо друго под формата на жива храна да бъде оправено? Пак се извинявам, просто ми е интересно.

cmilena, по същата причина и аз спрях - просто е безумие с печката. Но и дехидрататор няма да купувам, плодове ще суша лятото и толкова. Вече изцяло анти-консуматорски съм се настроила. Когато купувахме робота-блендер, си казах, че това е последната машинария...в един момент много исках дехидрататор, но с времето се отказах...когато природата е решила, че става за сушене /тоест - когато има повече слънце/, тогава ще суша - и плодове и крекери...плодове в повече количества, да има и за другото време:crazy:

По въпроса за стъклото, пластмасата...не съм химик, и за двете се ръководя изцяло от принципа - REDUSE, REUSE, RECICLE:) Но...ако трябва да избирам, избирам стъклото, поне при нагряване май не изпуска гадории, иначе ясно, че и за неговата изработка отива маса замърсяване...

# 554
  • на острова на мечтите
Развихрили са се диалози Thinking Аз тъкмо се бях нахъсила, да питам какъв е този дехидрататор,поне да го видя как изглежда и ...Щастливата ме върна в реалността Mr. Green
Аз тук на слънчевият остров,ама е много влажно и има слънце,когато няма плодове #Cussing out
т.е. няма материал за сушене Crossing Arms Затъжила съм се за ошафа на бабка! А сега си спомням,че като малка не ми харесваше чак толкова Sick По-късно си закупих малко сухи ябълки от пазара и ми харесваше много да държа плода в устата си, докато омекне и го сдъвча Grinning
Ако някой има подръка снимка на дехидрататор Praynig
Гушкииииииии

Общи условия

Активация на акаунт