Кухните - 42 тема

• 90 170
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Много ми харесва, толкова е елегантен! Но сега измерих вкъщи и се чудя дали няма да е нисък?

# 391
От края на чучура до плота е приблизително 20см, мивката ми е дълбока също 20см - изобщо не е ниско - спокойно мия и тави и тенджери.

# 392
  • София
Сърцераздирателна история!....Е сега - какъв хладилник да си купя??????????? На едно място ми казаха, че Либхер ЗА ВГРАЖДАНЕ се правели само в Германия - а дали е така?
Или колкото по-малко четеш и се интересуваш, толкова по-малко се главоболиш с избора...на каквото и да било....

# 393
И.Тодоров  ужасно, ужасно.....направо нямам думи. Аз имам хладилник на Либхер / свободностоящ/ на колко на 8г. купен от Техномикс и нямаме никакъв проблем с него..... твоят проблем не е от марката хладилник / винаги може да се случи нещо с дадена стока/, а от сервзната фирма, която така плюе по реномето на марката. Направо нямам думи..... а докато те мотаеха, дадоха ли ти временен хлодилник за ползване? Най-вероятно не..... а са длъжни, щом уреда е в гаранция / разбрахме го случайно, хладилника на брат ми е Горене и се порвреди и сервизната фирма им даде временен, докато отстранят проблема по техния, но си попитаха...../.

# 394
  • Sofia
И.Тодоров, пренесе ме в света на Кафка.... Искрено ти съчувствам, аз изживях нещо подобно с един климатик и знам какво е.  Mr. Green

Моля за съвет относно бъдещата ми кухня.
Имам малка, почти нова и много симпатична миялна, която не е за вграждане, но не ми се ще да изхвърлям. Мечтая си да я мушна в някой шкаф, но си мисля дали няма да мухляса от влагата, която излиза след отваряне?  Някакви отвори ли да оставя на вратичката? Ако някой е минал по моя път, ще съм много благодарна да сподели опит...

# 395
  • Раковски
Свободностояща миялна няма как да се вгради (в много редки случай).

# 396
  • Sofia
А не може ли просто да я сложа в някой шкаф? Тя е 45Х46...

# 397
  • Раковски
Оставя се празно пространство 47см и става работата, шкаф не се прави за нея.

# 398
  • Sofia
Благодаря...
Жалко, разваля ми се цялата концепция, ще стане грозно...
Боже, и миялна ли да купувам?  Money

# 399
искам да попитам има ли някой за гръб на кухня мозайка
тъй като смятам да слагам ето тази

а плота е камък,майстора настоява да сложи водобранна лайсна между двете за да отдели фугиращата смес на мозайката от плота,но на мен идеята не ми допада.Дали е възможно самата керамика да се залепи плътно до плота newsm78

# 400
Естествено, че няма нужда от грозната водобранна лайстна. Моите плочки стъпват върху плота (който не е камък, а термоплот) и за всеки случай една тънка нишка силикон по фугата между тях - вече 15г - никакъв проблем. Само да кажа, че плотът ми е черен с някакви малки цветни петънца, та и силиконът е черен, не знам, ако е бял, или прозрачен, как ще изглежда след няколко години.

# 401
  • Пловдив
бисерина, честито и от мен, със здраве да я ползвате!

колебая се за аспиратор - взехме уреди -фурна и котлони на гореня (Ора ито), бялата серия и има един аспиратор от тази серия над 1000лв, еми няма да стане! Искам подобен, само, че да може да смуче 35-40 квадратното отворено помещение и да изглежда също толкова добре.
ето го този на ора ито:
http://www.gorenje.bg/built-in-appliances/hoods?c=274961

виждала съм на еуролукс и тека леко подобни, но разбира се по-грозни и около 600 лв.
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=3&pid=1118

предложения за такъв наклонен аспиратор 60 см, бял, може с инокс около 600-800 лв?
и аз ще купувам същите котлони и фурна и много ме е яд че не са направили и микроълнова за вграждане.Ще ползвам ширма си от страта кухян (напълно инокс е) защото е толкова силен че на повече от 1 като го пусна и засмуква вртата на банята и не мога да я отворя,не искам да си помислям какво ще става на 3та степен
а би ли споделила на какъв цвят плот ще слагаш котлоните,аз много се чудя ...клоня към бял плот(вртичките ще са бял гланц)
моите врати също за бял гланц, дръжките - тънки, нов модел на тека, матиран инокс, мивката еуролукс средно сива (нито светла, нито от най-тъмните), фурна и котлони - чисто бели, миялна ще е вградена, пералня няма да е в кухнята, хладилник - харесала съм на либхер 75 см широк, инокс, плота е технически камък бял с малки сивеещи частици вътре. аспиратора ми е проблем да е изцяло инокс, трудно ще намеря да се върже на останалото сиво в кухнята и ще се получат няколко цвята инокс и ще ме дразни, по-добре лек елемент на инокс само да има!

shadowman благодаря ти, точно този аспиратор на тека съм гледала, посочих в мнението си, но не му намерих линка, еми по-грозен е действително, но ми обясниха, че в хиляди пъти с по-добри качества от Ора, притеснява ме това иноксовото как ще се мие и как ще е мазно и видно  Laughing иначе го има и в бяло, не съм го виждала наживо

Само не хладилник Либхер! Виж моята тъжна история: http://www.hamali.bg/blog/884/

ами какво да ти кажа...тъжни истории съм чела много, но не за материални неща! ето това са тъжни истории: http://www.bg-mamma.com/?board=36.0

либхер затова се пита откъде точно идва, има либхер немски има и бг, уж трябва да са еднакво качествени, но едва ли. нашия идва утре, немски, тук не правят широките модели в бг завода. за разваляне - дано не е веднага, всичко така или иначе се разваля, оправя, отново се разваля.
пример - пералня аристон аквалтис, от която оплаквания из нета почти няма, наистина е уникална, но при нашите се разваля заради слабото напрежение, дисплея гасне, после гори, сменят и т.н. 3 пъти досега и какво, да напишат историята си и те ли и да кажат не на аристон. просто в случая е тока, при теб некадърници и лош късмет. моята пералня също ще е аристон аквалтис със сушилня, при все че имам този пример при нашите.
за хладилник избрахме модела 5126, когато го положим, може най-накрая да снимам кухнята, добре изглежда за момента!   chef

# 402
Естествено, че няма нужда от грозната водобранна лайстна. Моите плочки стъпват върху плота (който не е камък, а термоплот) и за всеки случай една тънка нишка силикон по фугата между тях - вече 15г - никакъв проблем. Само да кажа, че плотът ми е черен с някакви малки цветни петънца, та и силиконът е черен, не знам, ако е бял, или прозрачен, как ще изглежда след няколко години.
Благодаря ти страшно ми помогна  bouquet  bouquet  bouquet и моя плот ще е черен,значи му казвам да мята черния силикон Wink

# 403
А не може ли просто да я сложа в някой шкаф? Тя е 45Х46...
моята е с големината на печка Раховец и 8г беше в шкафа под мивката. отварях и 2те вратички за да я заредя, но отстрани си имах място и за препаратите Simple Smile
сега правим нова кухня и пак ще е така, само дето вместо препарати, ще имам минибойлер- 5л/10л  Laughing

# 404
Благодаря ти страшно ми помогна  bouquet  bouquet  bouquet и моя плот ще е черен,значи му казвам да мята черния силикон Wink

Ето нагледно фугата
http://www.dropbox.com/gallery/70494407/1/fuga?h=47620e

Общи условия

Активация на акаунт