Великденски пости - 2012

  • 64 645
  • 675
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 8 500
Аз не пиша да мислите само за ядене. Просто отбелязвам, че това е готварската тема за постите и всякакви такива умотворения от сорта „ще изтичкам до свещеника“, „не вярвам на свещеници“, „наживяла съм се“ на не помня вече какви действия и събития едва ли точно в тази тема им е мястото - това имам предвид.

Появява се някой си хвърля някакво мнение, колкото да се изкаже и след това другите пък тръгват да му отговарят, а ония ни лук ял ни лук мирисал. Друг пък вече няколко пъти хвърля смут с написани от него православен календари и правила.

Съжалявам, ама когато не приемаш начина на живот на другите това не значи, че трябва да им налагаш твоето мнение.

# 511
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Появява се някой си хвърля някакво мнение, колкото да се изкаже и след това другите пък тръгват да му отговарят, а ония ни лук ял ни лук мирисал. Друг пък вече няколко пъти хвърля смут с написани от него православен календари и правила
Hug Много си права! Следващият път ще си премълча smile3505! Намирам тонът ти е малко остър, но така си преценила, така си написала Hug
Искам да ви споделя едни кравайчета,които ми се видяха много вкусни,само дето нямам време да реализирам   chef.
Обелва се ябълка(аз пиша за една,ама ако сте повече народ,преценете), нарязва се на кръгчета и се отделя с малка чашка или пръстенче вътрешността, така че да се получи геврече. Приготвяте предварително смес за паниране:брашно,малко бира или мая,сол, яйце(може и без) и вода, потапяте кръгчетата в сместа и ....пържите! Приличат на понички,само дето аз не обичам да пържа  Thinking Иначе стават страхотни! Дали да ги опека в тиган с ензалепващо покритие newsm78

# 512
  • София
  • Мнения: 1 464
 danilu, аз пък все си мислех, че дядо хаджия е мъж  Mr. Green  Peace

# 513
  • Мнения: X
Тази вечер нямах сили за готвя, та китайският ресторант дойде на помощ - тънките им спагети и ориза със зеленчуци са идеални за постите.  Simple Smile

# 514
  • София
  • Мнения: 1 464
 Аз да споделя, че днес кюфтенцата от леща/от Щъркелово гнездо, има ги на 1- ва страница/  станаха превъзходни, имах леки съмнения, защото този пък ги правих без яйца и със соев кашкавал, но са били неоснователни.

# 515
  • София
  • Мнения: 8 500
...
Обелва се ябълка(аз пиша за една,ама ако сте повече народ,преценете), нарязва се на кръгчета и се отделя с малка чашка или пръстенче вътрешността, така че да се получи геврече. Приготвяте предварително смес за паниране:брашно,малко бира или мая,сол, яйце(може и без) и вода, потапяте кръгчетата в сместа и ....пържите! Приличат на понички,само дето аз не обичам да пържа  Thinking Иначе стават страхотни! Дали да ги опека в тиган с ензалепващо покритие newsm78

Направи си смело по гъста смес за паниране (не знам дали да не добавиш малко сода все пак) и ги изпечи на тава с хартия за печене.

# 516
  • На топло...
  • Мнения: 584
Да допълня разсъжденията на Дядо Хаджия Blush.
Може би и малко олио освен содата в сместа за панировката или да се напръскат с пулверизатор Peace.

# 517
  • Мнения: 204
Научих и приложих следната рецепта, хареса ми и я споделям:
1 картоф, 1ч.ч. овесени ядки, 1 голяма глава лук.
Овесените ядки се накисват в топла вода за около 1/2 час. Лукът се нарязва, картофът се настъргва. Всичко си смесва и пасира. Прави се на шницелчета и в намазнена тавичка се пече на 200 градуса.

# 518
  • Мнения: 508
Здравейте!
Аз да се включа с едни бутер банички, които правих вчера. Тъй като имах много замразена коприва още от миналата година реших, че баничките ще са с нея. Сложих към пасираната коприва, белени домати от буркан, малко маслини и малко задушени гъби, разбира се и сол. Това ми беше плънката на баничките. Сложих повече плънка, но баничките като се надуха, не изглеждаше да е много. И трябва да ви кажа, че не очаквах вкуса да стане толкова добър, но наистина станаха вкусни. Hug

# 519
  • Мнения: X
Здравейте!
Аз да се включа с едни бутер банички, които правих вчера. Тъй като имах много замразена коприва още от миналата година реших, че баничките ще са с нея. Сложих към пасираната коприва, белени домати от буркан, малко маслини и малко задушени гъби, разбира се и сол. Това ми беше плънката на баничките. Сложих повече плънка, но баничките като се надуха, не изглеждаше да е много. И трябва да ви кажа, че не очаквах вкуса да стане толкова добър, но наистина станаха вкусни. Hug

Много интересна рецепта. Копривата я пасираш направо, без предварителна обработка, или я задушаваш и нея? Доматите обработваш ли ги по някакъв начин или и тях ги задушаваш? Ще пробвам тези банички, че и аз имам замразена коприва.

# 520
  • Мнения: 508
Копривата я замразявам предварително бланширана и пасирана (или нарязана на ситно). А доматите са си консервирани от буркан, нищо не съм задушавала, само поизстисках водата на копривата, за да ми е по-суха сместа. Намачках доматите с ръка, сложих маслини нарязани, гъбите ги бях задушила, но без мазнина, само със сол и сока който те си пуснаха. Аз така направих баничките, защото с такива продукти разполагах, но ти можеш да ги подобриш и допълниш Hug Но ако твоята коприва е замразена сурова, според мен е по-удачно да я бланшираш за няколко минути и след това да я използваш за баничките.

# 521
  • Мнения: X
Благодаря ти много за съветите. Ще опитам рецептата.   bouquet

# 522
  • Мнения: 0
Тази година постите нещо май вече ми идват в повече, взе да ми доскучава, колкото и по принцип да обичам постни ястия. Но все пак продължавам. След огромната порция мюсли, която погълнах на закуска сега смятам да спретна нещо с киноа, като май ще ползвам тази рецепта http://www.supichka.com/2012/01/blog-post_19.html . Първо мислех за някоя топла салата с киноа, но за да не останем мн гладни ще направя това плюс голяма зелена салата! Simple Smile

# 523
  • Мнения: 1 273
Тази година постите нещо май вече ми идват в повече, взе да ми доскучава, колкото и по принцип да обичам постни ястия. Но все пак продължавам. След огромната порция мюсли, която погълнах на закуска сега смятам да спретна нещо с киноа, като май ще ползвам тази рецепта http://www.supichka.com/2012/01/blog-post_19.html . Първо мислех за някоя топла салата с киноа, но за да не останем мн гладни ще направя това плюс голяма зелена салата! Simple Smile

Ами те си доскучават, затова и се отслабва от тях. Поне при мен е така, от една седмица загубих и апетит и интерес към храната... И други казват, че е така.

# 524
  • Мнения: 0
Тази година постите нещо май вече ми идват в повече, взе да ми доскучава, колкото и по принцип да обичам постни ястия. Но все пак продължавам. След огромната порция мюсли, която погълнах на закуска сега смятам да спретна нещо с киноа, като май ще ползвам тази рецепта http://www.supichka.com/2012/01/blog-post_19.html . Първо мислех за някоя топла салата с киноа, но за да не останем мн гладни ще направя това плюс голяма зелена салата! Simple Smile

Ами те си доскучават, затова и се отслабва от тях. Поне при мен е така, от една седмица загубих и апетит и интерес към храната... И други казват, че е така.

Хихи! Така си е, наистина се отслабва и хубавото е, че резултатът е сравнително стабилен. Пък и е полезно пречистването на организма след зимата.

Общи условия

Активация на акаунт