Ин-витро в Истанбул 5

• 81 039
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Мишо, браво и на теб  Hug

Разбира се, че никъде не е перфектно, то ако беше така щеше да има една-единствена клиника  Peace

Аз смея да твърдя, че английския ми е супер (работила съм с англичани 11 год, много изпити в Британски съвет, бивш мъж хангличанин  Mr. Green и т.н.) и аз понякота се чудя какво точно е искала да каже Кюбра в някой мейл, но ако нещо не ми е ясно, питам пак и пак докато не ми стане ясно. Същото беше и в Истанбул когато бяхме. Вярно, понякога е по-изнервящо, но предпочитам да съм "загубена в превода" понякога отколкото в това какво да се направи за да се случат нещата.

Не,че си представям, че като отидем там за процедура и те с някаква магическа пръчка ще ме забременят, но много се надявам да намерят правилния подход и да мога и аз да споделя радостна новина.

Накратко, не мисля, че някой от тук е тръгнал към Истанбул ей така - да похарчи пари и да убие малко време, а просто защото е стигнал до задънена улица тук и се надява там да му помогнат  Peace

Мишо, жалко, че сте изпуснали фоликула  Sad, но това си е риска при ЕЦ. Пожелавам ти най-искрено да не стигнете до Истанбул за процедура, а на екскурзия например  Peace Praynig

# 466
Много съм съгласна и с luce и с Михо. Според мен всичко зависи от нивото на английски , което владем ние като пациенти. Без да искам да обиждам никoй ако нивото на владеене е сходно на новото на владеена на Кубра разбира се че тя ще Ви се стори с перфектен английски. За жалост не е с такъв, когато превежда не превежда половината неща налага се да се пита повече от веднъж докато се разбере за какво става дума. Далеч по- лесно ще е ако може да се говори с лекаря директно и да се обсъжда с него каквото ни притеснява да не се получава този развален телефон. Но факт не говорят английски не знам как е с другите езици сигурно са и по-добри. И също ще се съглася с rozichka  и sunflower че мнения трябва да има защото така най- пълно се изгражда представата за клиниката.

Все пак сме различни хора и усещаме света по различен начин. Когато всичко стане захаросано и цветно до степен че не може да се прецени реално какво се случва става опасно и болеснено , че като отидеш и ти се случи друго от това дето си чел оставаш приземен за дълго време.

# 467
  • In a surreal moment!
Секс поне правите ли?

Неее!!!  Sunglasses Embarassed От него няма да забременея, ако ще и на уши да се изправя  Mr. Green тубарен фактор.... Освен това изпитвам по-голямо удоволствие от планове за преглед в Турция от колкото от полов акт.  Crazy  За в момента де, утре може и да се развинтя, кой знае...
Освен това ме е страх да не лепна и някой гъби или други гадости, дето ти се появяват от нищото когато най-малко ги очакваш.  За 2011 имам приблизително 1 актче, защото имах 3 хистероскопии - януари, февруари и април, после ИКСИ-то, после хиперстимулация, после цветна снимка и някъде след нея нещо, ама зверски ме болеше. Не се хваля и не го препоръчвам, но аз имам нужда да ме гушне, да ми размачка старите кокали и  ред такива доказателства за любов, не от муши-муши...20г се насексувах  Cry  сега душата ми иска друго!

пп. хихи..ама като прочетох секс и одма се явих, а?!?  Joy

# 468
ИКСИ Laughing Mr. Green  bouquet  Heart Eyes

Момичета, разбира се, че всеки има право да изразява мнението си в темата. Ето, и аз го правя - нали може? Wink Относно езиковите познания на лекарите в Мемориал, и цитирания недостатък в комуникацията с докторите, мисля, че всъщност така формулирания проблем (или минус на болницата) е прекалено преекспониран от вас. Независимо дали Кюбра владее перфектно английския, мисля, че важното е да се разберем с докторите и да получим качествена услуга срещу заплащането си, а не да си лафим на някакво професионално ниво и резултат нулев. Считам, че това преекспониране дава невярна представа на момичетата, които не са ходили в Мемориал, но четат и планират да ползват услугите им. Споделих, че при мен изобщо не се случи това, което споделят някои от вас, че перфектно се разбрахме и уточнихме по всички въпроси, и е добре да се чуе и това. А не само да се натрапва, и с това да се вярва, че видиш ли - няма шанс да се разберем добре с докторите, а оттам и да се поражда съмнението, че няма да получим качествени услуги. Peace Naughty newsm10

# 469
  • Sofia
Надежда, fair enough, както се казва. Нормално е да има различни гледни точни  Hug

# 470
Надежда, fair enough, както се казва. Нормално е да има различни гледни точни  Hug
  202uu
Мили момичета, съвсем нормално е да имаме различни гледни точки и мнения. Нека да си споделяме и помагаме без да порицаваме и даваме оценки за мненията, различни от нашето.
Ще се радвам много ако се засечем в Истанбул по време на процедурите ни.  Hug Hug Hug

# 471
Ей, ама никак не ме радвате с такива дискусии Simple Smile)) Тамън човек да сложи розовите очила и се приземява Simple Smile То е ясно, че истината е по-средата - не са богове, но поне разчитам на богат опит, апаратура и добронамереност.
Не ми е лесно да реша - все пак съм пробвала в БГ само един път...а пък и отношението тук беше повече от добро.

# 472
  • София
Alexiana,едно нещо е сигурно-апаратурата и професионалзима на ембриолозите им, сравнен с това,което имаме в БГ,не подлежи на коментар  Peace, а това си е повече от 50% от успеха на опита. И за мен отношението на лекарката ми е повече от добро,но,за съжаление,не мога да губя повече месеци в опити,да докарат приличен ембрион-уж,все връщаме "перфектни",после се оказва,че "ембрионите не са качествени"  Close...явно,до там им стигат възможностите над микроскопа  Thinking

# 473
  • Sofia
Ей, ама никак не ме радвате с такива дискусии Simple Smile)) Тамън човек да сложи розовите очила и се приземява Simple Smile То е ясно, че истината е по-средата - не са богове, но поне разчитам на богат опит, апаратура и добронамереност.
Не ми е лесно да реша - все пак съм пробвала в БГ само един път...а пък и отношението тук беше повече от добро.

Alexiana, ние още след първия неуспешен опит отидохме в Мемориал, докато да започнем обаче тук взеха че ми видяха полип, направихме хистероскопия и ни излезна номера по фонда и затова решихме да отложим Истанбул.

Според мен никога не е "твърде рано" да се отиде в Истанбул. Няма смисъл да чакаш няколко неуспешни опита тук. И аз съм убедена че техниката им е на по-високо ниво отколкото в България и много разчитам на това и на опита на ембриолозите. Успех!

# 474
Преди няколко дни посетих лекарка от клиника в БГ, която прави инвитро процедури, за да установи наличието на овулация на УЗИ, и също така да се подсигуря, че няма останал неспукан фоликул. Споделих й каква е причината на прегледа и тя полюбопитства къде ще правя процедурата инвитро. Като чу, че ще правя процедрата в Мемориал в Турция, възторжено възкликна: "Браво момиче, правилно, че отиваш там. Там са много добри", като няколко пъти повтори, че там са много добри. Аз й споделих, че доста съм чела из нета, преди да избера клиниката и докторите, на които ще се доверя за следващия си опит и съм установила, че в Турция, и в частност Мемориал разполагат с много добра техника. А тя побърза да ми каже: "Не само техниката, те са много по-добри от нас. В сравнение с тях, ние в БГ едва прохождаме. Имат много богат опит и ние се учим от тях".

Същото сподели ендокриноложката ми, след като я информирах, че втория си опит ще правя в Мемориал. Каза ми, че са много добри и че има вече 5 пациентки от нашия град, които след доста неуспешни опити в БГ, са успели там от раз и че едната в момента чака близнаци Heart Eyes Пожела ми от сърце аз да съм шестата Praynig Praynig Praynig

Тъй че момичета, носете си розовите очила и мечтайте! Wink Пък то че няма клиника и лекари, които да гарантират успешен опит - няма! Аз за себе си съм спокойна, че съм в добри ръце и вярвам в успеха. newsm10

# 475
Благодаря ви за споделеното. И аз мисля, че в никакъв случай няма да сбъркам, отивайки там. Дори съпругът ми веднага се съгласи, защото той мисли много по-трезво от мен - в смисъл, че логично прецени, че там няма как да не са по-напред и с техника и с опит. Иначе субективно аз съм си малко "анти"турски настроена по принцип, надявам се да ме изненадат приятно.
П.С. Другата седмица повтарям цветната снимка, дано са добри резултатите, ще споделя тук.

# 476
Иначе субективно аз съм си малко "анти"турски настроена по принцип
Недейте така бе хора- иди там да видиш за какво става въпрос- магистрала като магистрала, качествена храна в изобилие, охрана навсякъде, полиция, патрулки нон стоп, хората отзивчиви, помагат, като чуят България и се почва едно комшу комшу, на колко места ни черпиха чай  икафе без пари, не се лъжат и мамят, бъзнесът върви- работят като волове до 10-11-12 часа вечерта, там криза няма. Пък ние кво- лъжливо, крадливо и мързеливо племе,  дето все другите са ни виновни- сърбите, гърците, румънците и турците били лоши и гадни, пък ние тук по средата сме цъфнали и вързали, направо цветенца за мирисане- сори за спама  Crazy Crazy

# 477
Alexiana, признавам, че в началото и аз така бях настроена, но сега направо ме е срам да го призная  Embarassed. И по отношение на техника, внимание, база, нормално човешко отношение по улиците или в ресторант или където и да е, та чак до мноооогото места за посещение и развлечение. Вярно, че Истанбул е огромен, а София мъничка, но разглеждайки снимки на техни паркове, сигурно ще ми се изсмеете, но бях много впечатлена от подредба, поддръжка и опазване. Това тук, за момента просто няма как да се случи, казвам го с болка защото си обичам България.

Аз за опита там, залагам най-много на  добрата диагностика и преценка на професорката, ембриолозите след това и техниката по отглеждане на ембриата  Peace 

# 478
Аз пък ще ви кажа, че единственото, което ми хареса в Истанбул е любовта към котките и, хайде, от мен да мине, сусамените гевреци.
Иначе не им ща ни меда, ни жилото.
Когато ходих за първи път преди 10 години, бях потресена в какво са превърнали Roma Seconda, а в Света София истински ми се плачеше.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 16:38 от vi_ga

# 479
Delight31   202uu..)))

Общи условия

Активация на акаунт