Математически турнири - 14

• 83 930
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Отново за 13 задача-Няма как Николай да е сам на себе си съученик.Ясно е посочено в условието "сред съучениците на Николай"
Доста деца са се подвели в тази задача.Аз смятам,че не са толкова лесни задачите,защото времето според мен не е много.Напрежението е голямо.

# 226
  • София
Аз съм изумена от леснотата на задачите и то от гледна точка на третокласни умения. За 4-токласници пък да не говорим.
Въпреки, че е сбъркал 3 задачи моят второкласник, неговите думи бяха "задачите са за трета група на ДГ". Напълно съм съгласна с него.
На мен изобщо не ми хареса ЕК в този му вид.
Все едно са били на друго състезание днес децата!
Аз мисля че на 13 е А, защото пише броя на всички  деца от класа

И аз мисля , че е 13а.
Значи не само на мен ми се видяха лесни задачите / сравнени с минали години/ ,въпреки че моят е сбъркал четири.

# 227
  • Варна
Отново за 13 задача-Няма как Николай да е сам на себе си съученик.Ясно е посочено в условието "сред съучениците на Николай"
Доста деца са се подвели в тази задача.Аз смятам,че не са толкова лесни задачите,защото времето според мен не е много.Напрежението е голямо.
Peace

# 228
дали е удобно да помоля за отговорите  на задачите за 2 клас Laughing

# 229
  • София
Аз съм изумена от леснотата на задачите и то от гледна точка на третокласни умения. За 4-токласници пък да не говорим.
Въпреки, че е сбъркал 3 задачи моят второкласник, неговите думи бяха "задачите са за трета група на ДГ". Напълно съм съгласна с него.

Беше си класическо "Европейско Кенгуру". Нивото на трудност бе същото като миналата година, и като по-миналата, и като по-по-миналата...

# 230
  • София
И аз съм на това мнение. Класическо кенгуру - сравнително не много трудни задачи, но много на брой за ограничено време.

# 231
На мен също ми се видя много лесно.
В крайна сметка като излязат резултатите ще се ориентираме за "леснотата".
За 2010 г. например гледах, че са се класирали около 60 деца за националния кръг.
За 2011 не знам, ако някой има информация, моля да сподели.

# 232
  • София
За моята девойка са си трудни, тъй като не й е достигнало времето за две задачи и една е объркала.Тя е бавна, бавно чете, пише:)Не е за такъв тип състезания.

# 233
За моята девойка са си трудни, тъй като не й е достигнало времето за две задачи и една е объркала.Тя е бавна, бавно чете, пише:)Не е за такъв тип състезания.

Три нерешени задачи е супер постижение.

# 234
  • София
За 2010 г. например гледах, че са се класирали около 60 деца за националния кръг.

Ако говориш за четвъртокласниците - 2011 г. - около 80.

# 235
Някой спомня ли си дали за 2011г. разрешиха на четвъртокласници с 3 грешни задачи да се класират за Национален кръг?Върти ми се нещо,че се коментираше,но не си спомням за кой клас Rolling Eyes

# 236

Ако говориш за четвъртокласниците - 2011 г. - около 80.

Да, за четвъртокласници, не се уточних  Simple Smile

# 237
  • София
Беше си класическо "Европейско Кенгуру". Нивото на трудност бе същото като миналата година, и като по-миналата, и като по-по-миналата...
Аз говоря конкретно за втори клас.
Гледам класиранията от минали години, гледам и излезлите дотук.
 В този линк са класиранията от 2005 до 2011.
http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/
Като пример хващам 2011. Има само 11 деца с 80 и повече точки от 3300
А сега са двойно повече само от пуснатите линкове с резултатите от Габрово и Русе и около 150 деца.
Това не прави ли около 40 пъти повече, грубо, разбира се.

# 238
Кенгуруто си е спринтово състезание. Задачите сами по себе си може да не са трудни, но в съчетание с малкото време, са си изпитание за всички. За малките класове се падат по около 3 минути на задача. За по-големите и по-малко. Тук проличават концентрацията и тренингът при децата, за да съумеят да избегнат уловките в част от задачите.

А това, че много деца се класират на национален кръг не е показател, че състезанието е лесно. Все пак това е едно от най-масовите състезания - явяват се хиляди деца. Погледнах за 2010 г. от 4 клас са се явили 3155 деца. 60 класирани за национален кръг е 1,9%. Реално въобще не са много.

# 239
  • ride my bike...
и моето чудо е посочило 13-D.

Общи условия

Активация на акаунт