И победител е ... Софи Маринова

• 48 803
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Primum non nocere !
Занда, колко ти платиха да пуснеш тази тема?

Като учителка мислех ,че ще имаш по-добра българска култура. Жалко!
Няма да гласувам, анкетата е дирижирана.

Не ме е срам от песента, но думи като "боза"нямат място в анкета.
Пиши си и  печели активи.

# 106
Много жалко, че така се чувствате, наистина.
Аз не мисля, че ме /ни/ представлява циганка, а жена с чудесен глас и темперамент.
Расизмът има нисша/явна/ и висша/ покрита/ форма.

То бЕлите и русите, Хексе, даже на състезания за красота не ни оправят. Дори красотата няма цвят и етнос.
 Но тук не си говорим за телесна красота.

Упорито си държиш на циганката, защо? Няма проблем, че е циганка (поне за голяма част от списващите). Проблемът е в песента. Нека е циганка, нека изпее циганска красива песен. Целият свят навремето беше луднал по "Табора отива към небето" и се пееха песни от там. Защо не излезе с нещо автентично, а се изсмукват от пръстите такива бози?

Упорито наблягаш на етноса. Защо? Жената си има име, представи си.  Laughing
Очевидно има проблем "че е циганка" за теб, за други- никакъв.
На песента нищо й няма, това поне може да се запомни и запее. За разлика от редицата ни безлики творения- дълбокоинтелектуални /основно според съчинителите им и следващите модите/, но с нищо незабележими.
Не сме на класически изпълнения, нито сме в операта, все пак. И не е длъжна да пее цигански песни тъй, както българите, пардон, нециганите, не пеят само народни.

По - добре е вниманието да се насочи към това, как точно с тази песен да се представим най - добре, а не към това, какъв е етническия произход на изпълнителката.
Определено и това е напълно възможно.

Анкетата е голяма смешка. Ще си я запиша за номинациите. Достоен конкурент на темата за книгите от края на миналата година. Онази, поне, бе пусната с явно желание да се посмеем всички, вкл. и авторът. Тук някои само ще се посмеем.

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 16:21 от Judy

# 107
  • n/a
Песента не е чалга. И на Десислава не беше чалга.
Може да е кич, но това е масова култура. Защо да
искаме повече? На каква база да очакваме повече?

# 108
Гласувах с "не ми харесва".
Не схванах защо в спора се намеси етносът ?

# 109
Не можеш ли да пуснеш анкета с нормални отговори?

# 110
Не можеш ли да пуснеш анкета с нормални отговори?

Ти пък!  Laughing

# 111
  • Бургас
За първи път оставам очарована от българската Евровизия!
Всичко ми хареса - сцената, озвучаването, повечето изпълнители и разбира се гост изпълнителите от другите държави.

От всички песни.... най ми хареса Софи Маринова!
Може да е циганка, може да е поп фолк певица и т.н. ,
но нали важното е самата песен да е добра и изпълнението й да е на ниво, друго няма значение!
Софи Маринова има невероятен глас,
песента е с модерно звучене, в началото ми се стори малко странна...
но пък мисля, че след представянето на Елица и Стунджи.... и тази песен ще ни представи на ниво!
Поне да не се излагаме!

НО мисля, че ще е страхотно, ако на сцената не е само Софи Маринова,
да има танцьори, ефекти.... и Софи да се раздвижи малко повече. И ще е супер.

# 112
  • n/a
Е, определено анкетата е извън добрия тон.
Много се надявам, че няма да има гласували.

# 113
Е, определено анкетата е извън добрия тон.
Много се надявам, че няма да има гласували.

А, има две категории, които може да участват- отявлени фашисти и хора с чувство за хумор.  Laughing

# 114
Песента ми харесва, в пъти ми е по-ритмична от Лорейн и всички останали песни след нея. А и дори сравнена с много други от чуждите, "бели" държави.   Laughing
Пожелавам на Софи Маринова успех и се надявам, че ще й помогнат да се подготви по най - добрия възможен начин.  Peace

# 115
  • Майничка
Моите уважения, Занда, но да те попитам: от така представените на финал песни, ти лично коя би избрала да ни представя не пред света по принцип, а конкретно на Евровизия?

Защото лично моят избор би бил пак между двете видни представителки на поп-фолка, нищо че този стил музика не ми е любим (меко казано). Харесах момченцата с противогазите, но за клубно изпълнение, харесах и дамския състав, който пееше с Цецо Елвиса, песничката им щеше да спечели от неговото отсъствие, по мое мнение, ама той беше там - нямам алтернатива.

Иначе и аз бих желала да чуя и видя нещо, дето да ме грабне и остави безмозъчна и тананикаща, но изборът беше между тези песни, факт.

# 116
Песента на Софи бе най - добрата измежду останалите и заслужено ще ни представи в Баку. Peace

# 117
  • Бургас
Песните на Ивайло Колев, Стиляна Христова, Тодор Гаджалов, Go week, Вяра Панталеева и Елвиса... не са лоши, но според мен не са за сцената на Евровизия!
Това си е мое лично мнение...

Песните на Софи Маринова, ДесиСлава, Рене Ранев, Светозар Христов, Симона Сиванио, New 5... ми харесаха.

В крайна сметка Софи Маринова спечели и мисля, че е заслужено!  Hug

Може и да не е най-доброто, което може да представи държавата ни пред света,
но е най-доброто от това, което ни се представи вчера!  Peace

# 118
 Ще гласувам в нормална анкета.

# 119
Що? На таз кво й е? Някой препинателен знак липсва, освен в първите две опции, ма кво толко? Изградена е в низходяща градация, за лесна ориентация, като на тест за ентелегентност за американци. Изразява становището на съчинителя й, очеизбодно дори за хората с хипопотамска емоционалност.

Предлагам да помислим какво ще правим със срамежливите. Не им е лесно, трябва да им се помогне.
Като въведение предлагам да съберем пари за колективно посещение в Софийската опера.
На предпоследните може да се добави и баница.

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 16:48 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт