Заедно със Баба Марта дойде и моята двучертичкова награда - тема 94

• 25 967
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Прашулина, ама ти с твойто здравословно и ограничено хранене, къде все се вреш първа под закуските  hahaha

Мецанке, ще взема да замижавам при твоите почерпки   Whistling

# 181
Фейти спя, ама като делфините Mr. Green

Все е нещо   Mr. Green

Милена   fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 182
Ха добър ден Simple Smile
Меци, благодаря за закуската.  bouquet Ще ме осветлиш ли как спят делфините, че изпаднах в чуденка рано-рано  newsm78
Милена, стискам, стискам до посиняване  fingerscrossed fingerscrossed
Блонди, кога ще разбереш резултатите от амниото?  Flowers Four Leaf Clover
Рейни нещо ми се губи Thinking
Гуш на всички  Hug

# 183
Благодаря на всички, дето се включиха по кулинарният ми въпрос.
Гуакамолето ми стана трепач. Препекох филийки и останалата храна почти не се докосна  Mr. Green

# 184
И на мен ми стана интересно, та намерих това

Умните и грациозни морски бозайници не се нуждаят от специално място за почивка. Докато спят, те се носят близо до морската повърхност, защото и те като нас трябва да си поемат редовно въздух. Особеното е, че винаги само едната половина на мозъка на делфина спи. Другата трябва да остане будна, за да поддържа три до седем вдишвания на минути.

На два часа мозъчните половини се сменят. Будното полукълбо внимава – докато се намира в състояние подобно на полусън – за приближаващи се врагове или препятствия. Делфините се нуждаят от осем часа сън в денонощието. Те биват прекъсвани на редовни интервали от активни фази, през които морските бозайници търсят храна.

и това

Делфините спят само с едната половина на мозъка си
Делфините трябва да избират-сън и смърт или да останат будни, за да живеят. Дишането при тях е волеви процес за разлика от хората , при кито то е рефлекс.
За да се справят с този физиологичен факт,
те спят буквално "с едно око". Делфините са си изработили великолепен механизъм за адаптация в океана, която позволява на тези бозайници да "спят" само с едната половина на мозъка си.
За да може да спи, но и да е буден в същото време, делфинът "изключва" едното от своите мозъчни полукълба докато другото осигурява контрола върху основните жизнени функции - на първо място дишането. В този момент на полусън бозайникът практически е неподвижен, а неговият метаболизъм е забавен. Така делфините могат да бъдат забелязани на повърхността на водата, с едно отворено око и една перка, която се показва над повърхността.
След известно време те сменят позицията и се обръщат, така че другото им око остава отворено, а в поддръжката на жизнените функции се включва другото полукълбо, а досега будното - заспива. Делфините спят по този начин около осем часа в денонощие на периоди от няколко минути до два часа.

# 185
Шанел, мерси   bouquet
Сигме, заинтригувА ме с това гуакамоле. Ще взема да го пробвам   chef

# 186
Аз не сложих лук, а чесън и доматите ги спестих. Стана един зеленяш, ама много як.
В събота ще се пробвам на пиле с броколи и сметана.
Блондиии, задминах те  Joy

# 187
  • София
миле-на чакам хубави новини от теб.
Много се възхищавам на делфините,за мен те са страхотни.
 Уф тия дни все нещо ми е куцо -до вчера ме скъсваше кръста от болки,от вчера гърдите ме сърбят като крастава,незнам вече какво ще е следващото.

# 188
 Добър дееен  Heart Eyes . Аз тази сутрин се успах, та тъкмо закусих  Blush. И след малко ще трябва пък да обядвам, че после работа ме чака  Mr. Green .
 Естелче -  hug , не спирай да вярваш , че и ти ще гушнеш твоето детенце  Heart Eyes .
 Миле- на - много мило се е загрижил мъжът ти, дано имате повод за радост  Praynig Hug
 Моят както се разбра, вече предусеща кога ще съм в овулация, но нищо не пита покрай цикъл. Или се надява на изненада , или пък се страхува да не избухна в някой рев , после да се чуди как да ме успокоява  hahaha.
 Меции - гледам задлъжняла съм вчера към теб  Whistling  Heart Eyes
 Сигме- сега вече се навих в най- скоро време и аз да забъркам едно гуакамоле  Flutter , бях се разколебала , заради този царевичен чипс . А съвсем наскоро правих авокадо на пастет за мазане , с крема сирене, чесън и лимон  Simple Smile .

# 189
Здравейте момичета
Незнам защо но все повече си мисля,че чудото с мен този месец е станало. Гърдите ми порастват, ореолите леко са поръмняли на места, някакви странни незнам как да го опиша-като пъпчици имам по ореолите и зърната.Стискайте палци да се окажа права и съвсем малко остана до датата на М

# 190
Сигме, само така   Party

Роник, вчера звънях на секретарката на доктора, но тя каза, че не е получила резултати и ако има нещо, веднага ще ми се обадят. Но то ако имаше, може би щяха да звънна и от самата лаборатория, знам ли? Нали трябва после бързо да се действа  Cry Абе, ще си тръпна до понеделник, настроила съм се  Tired

Сладката, дано  Praynig

# 191
Добро утроооооооо

# 192
Здравейте момичета
Незнам защо но все повече си мисля,че чудото с мен този месец е станало. Гърдите ми порастват, ореолите леко са поръмняли на места, някакви странни незнам как да го опиша-като пъпчици имам по ореолите и зърната.Стискайте палци да се окажа права и съвсем малко остана до датата на М
Дано не те лъже предчувствието Praynig
При мен нищо ново ,днес май ще прекарам по голямата част от деня във WC за проверка Embarassed,но започнаха да ме болят яйчниците по на често #Cussing out,усещам че ще има много рев smile3514

# 193
Добър ден и от мен.
Меци страхотна закуска.
smile3501
sladkata2 дано предчувствието не те излъже fingerscrossed fingerscrossed .
Миле-на стискам палци и на краката  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Блонди и за теб стискам палчета всичко да е наред.  Praynig Praynig Flowers Four Leaf Clover
Аз изпратих лелята и се захващаме за работа, дано този месец е нашия. Praynig
Хубав ден момичета  Hug

# 194
здравейте и от мен. сега с това гуакамоле и на мен ми се прияде и ще трябва да карам мъжа да прави (той го прави много добре, слага и малко доматче, ама само месестата част -без семките) и го хапваме с царевичен чипс докато гледаме някой филм. мммм tongue2
Шанел, мерси за инфото, не го знаех Embarassed
хубав ден ви пожелавам и стискам палчета за всички, които не чакат!

Общи условия

Активация на акаунт