Хайде на театър 2

• 266 909
  • 1 843
  •   1
Отговори
# 1 575
Горещо препоръчвам "Холстомер" - моноспектакъл на Веско Мезеклиев. Учебник по актьорско МАЙСТОРСТВО. Нямаше миг на отегчение, напротив - страхотно представление.
Също така и Вишнева градина в Народен теАТЪР - заслужава си, въпреки че е около 2.30 ч.
Гледах Валпоне в Сатиричния и Шумът на върбите - режисьор Здравко Митков. НЕ СТАВАТ. Въобще на този човек трябва да му се забрани да поставя. #2gunfire 
Тази неделя съм на Контрабасът в Народен театър и на 31.12 ще гледам Солунските съзаклятници - ще дам отзив.
Весели празници!

# 1 576
  • София
Да споделя отлични впечатления от "Момо" в Младежки театър.
Сериозен текст за откраднатото време, сивите хора, приятелството, тълпите и безумното ни бързане, умело адаптиран за сцена. Освен това - пищна сценография и оригинални костюми, танци със завидна хореография и синхрон, хубава музика, чудесна режисура и прекрасен тандем от 15 актьори!
Режисьор  е Веселка Кунчева.
Според мен е подходящо за по-големи деца и за възрастни.
Весели празници!

# 1 577
  • София
Гледах "Жана" в Народния. До сега не бях ходила на пиеса на камерната сцена. Хареса ми постановката и близостта с актьорите ми усили усещането. Препоръчвам. Страхотна роля прави Светлана Янчева.

# 1 578
  • Sofia
Гледах "Солунските съзаклятници" - хареса ми, особено Караммазов! За жалост, не е от пиесите, които остават дълго в съзнанието. Съвсем друго се получи с "Две"! Невероятна постановка с прекрасни актриси! Една много българска пиеса, която ме кара непрекъснато да се ровичкам в гугъл за повече подробности за живота и личността на всяка от поетесите - Габе и Багряна. Удивителна игра на Бойка Велкова!  Peace

# 1 579
Гледах "Контрабасът", моноспектакъл на Вальо Ганев, хареса ми. Прекрасно превъплъщение. Имах чувството, че в залата имаше много музиканти - те се смееха най-силно. Laughing  Представлението е интересно  и за хора, които не се занимават с музика.

# 1 580
  • София
Здравейте, бях на премиерата на Разбиване, в 199 не е лошо представлението. Някои гледал ли е Самотният запад, пак в 199! Много ми го похвалила и смятам да го гледам скоро.

# 1 581
Някои гледал ли е Самотният запад, пак в 199! Много ми го похвалила и смятам да го гледам скоро.
Преди време го гледах, но не ми хареса особено, защото явно имах големи очаквания. Актьорската игра е добра.

# 1 582
  • София
Някои гледал ли е Самотният запад, пак в 199! Много ми го похвалила и смятам да го гледам скоро.
Преди време го гледах, но не ми хареса особено, защото явно имах големи очаквания. Актьорската игра е добра.

Дайте идеи за постановка от този сезон, която не трябва да се пропуска?

# 1 583
Честита нова година, да живее театъра Simple Smile
За мен този сезон от представленията, които съм гледала е "Холстомер" - моноспектакъл на Веско Мезеклиев.
Гледах "Солунските съзаклятници" - няма да ви доскучае. Добри роли правят Валери Йорданов, Мария Каварджикова, Юлиан Вергов, Ани Пападопулу. Много скучна сценография, на моменти дори - противоречива спрямо населеното място по пиеса, където се развива действието и прехода към друго населено място, където започва ново действие от пиесата. Участва и Леонид Йовчев, но все един и същ - харесвам го но играе  "Хамлет" и в това представление. Освен това играе с голямо вътрешно напрежение и една скороговорка, на места не чувах по няколко думи.  Разбира се, това че пиесата е по истински случаи впечатлява!
Какво ви е мнението по въпроса: Винаги ли трябва да се става на крака за аплодисментите?

Следващо представление, което ще гледам е "Жана" на любимия ми режисьор Явор Гърдев.

# 1 584
И в моя списък е Жана за този сезон, но да видим как ще се вредим за билети.

# 1 585
Честита нова година, да живее театъра Simple Smile
За мен този сезон от представленията, които съм гледала е "Холстомер" - моноспектакъл на Веско Мезеклиев.
Гледах "Солунските съзаклятници" - няма да ви доскучае. Добри роли правят Валери Йорданов, Мария Каварджикова, Юлиан Вергов, Ани Пападопулу. Много скучна сценография, на моменти дори - противоречива спрямо населеното място по пиеса, където се развива действието и прехода към друго населено място, където започва ново действие от пиесата. Участва и Леонид Йовчев, но все един и същ - харесвам го но играе  "Хамлет" и в това представление. Освен това играе с голямо вътрешно напрежение и една скороговорка, на места не чувах по няколко думи.  Разбира се, това че пиесата е по истински случаи впечатлява!
Какво ви е мнението по въпроса: Винаги ли трябва да се става на крака за аплодисментите?

Следващо представление, което ще гледам е "Жана" на любимия ми режисьор Явор Гърдев.

Солунските съзаклятници е може би най-голямата грешка този сезон. Не знам дори как хората харесват такова нещо. Да, Лео не беше за тази роля, но най-добре се вписва Вергов. Разкошен! Друго положително нещо в постановката няма, за съжаление. Това е. Слабо!

Жана определено си заслужава. Сценография, музика, игра... Всичко е много добро. Дано ви изненада приятно.  Simple Smile

# 1 586
  • София
Попаднах на тази статия. Може би ще е от полза за някого да се ориентира в изобилието от спектакли. Аз лично съм си набелязала за задължително гледане "Червено" в 199. Препоръча ми го близък човек, на чието мнение държа.
http://fakti.bg/mnenia/125716-teatralnite-bijuta-na-2014-a-?utm_ … campaign=oftheday
Иначе завърших 2014 година с "Недоразбраната цивилизация" на Теди Москов. Типична негова постановка, хареса ми.
Хубави театрални преживявания на всички през Новата година!

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 13:26 от chocolate1

# 1 587
Понеже съм им приятел във Фейсбук, първите 7 харесали информацията за Червено печелеха пропуск . И аз бях на линия
тогава.Постановката е сериозна, но ми допадна.А Иван Юруков беше страхотен. Не бях го гледала в театъра досега.

Да, трябва да се види Червено.

# 1 588
Снощи гледах "Човек от земята" в театър "Възраждане". Имах известни резерви заради жанра, но останах очарована. Великолепна роля на Христо Шопов.  Peace

# 1 589
Ох, момичета, аз пък не мога да се нарадвам, че както тук в Бургас, така и в София човек не може да се вреди за билети месеци наред. Не, че е хубаво да не си намерим билети, но съм много щастлива, че хората ходят на театър! Напук на кризата, бедността, сивотата...Все така да е!

Общи условия

Активация на акаунт