Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 469 273
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 510
  • Sofia
   Здравейте и от мен.

И на моят син след по-малко от две седмици му предстои отстраняване на третата сливица (не сме в Б-я). Той няма да преспива в болницата, хирургът ми обеща да бъда до него, докато заспи и преди събуждането пак да съм до него, за да ме види при излизане от упойка. Ако кажа, че не се страхувам - ще излъжа. Ужасена съм от предстоящето изпитание, но няма с кого да го споделя. Знаете как се чувства една майка в това положение.
  Въпросът ми е - какво давахте на децата за ядене в деня на изваждането и в следващите няколко дни; колко дни (средно) ще са необходими, за да се възвърне (живот и здраве) нормалкният начин на ядене?
   Благодаря Ви, мами, и да са ни живи и здрави дечицата!  Hug А и ние, за да им се радваме и помагаме.  Simple Smile
Два часа след операцията трябва да пие само течности. Бях му взела кроасанчета за баща му ( защото той остана първата нощ с него в болницата). 40 мин след операцията ги видя и искаше да му дам, дойдоха на визитация, питах дали може и лекарката каза "как да не може - щом му се хапва - дайте му". Целият плик замина... Joy защото не беше ял от вечерта преди операцията, докато мине изследвания, подготовка...стана обяд..към 14 часа вече беше мноого гладен Simple Smile

# 3 511
Нормално е да се страхуваш. Аз много се страхувах също. Най-важното е, че всички деца реагират различно при излизането от упойка. Моя е по-чувствителен(като майка си  Joy) и доста буйства,при което ми изкара ангелите. Но пък други деца се събудиха все едно от дрямка.
Операцията беше в 9, на обед им дадоха супа, вечерта също. На другия ден му купих една голяма кутия сладолед. Поне седмица по мои спомени трябва да се ядат меки храни.
Успех и горе главата! bouquet

# 3 512
  • Калифорния, САЩ
   Благодаря, момичета, за отговорите (и очаквам още  Hug).  Hug Hug Hug

И ние имаме опит с излизането от упойка, който не е никак приятен ( на 2.5 г. се наложи да го приспим, за да направим коронка на счупен зъб и три пломби, беше кошмарно преживяване, което пак ме очаква за съжаление).

# 3 513
Защо се буйства след излизане от упойка? Как се обяснява? Казахте ли им какво се е случило?

# 3 514
Моето дете не е буйствало, но и не е като да се събуди от сън. При всеки е различно. Той беше на 4г2м

# 3 515
На кой да кажа какво се е случило? Имаше сестра в стаята,тя дойде да помага като видя какво става. Мяташе ръце, крака. Аз бях бременна и ме накараха да изляза,за да не ме срита и   звъннах на баща ми,който беше отишъл до колата. Той дойде и го усмириха. После малкия нищо не помнеше. Дядо му разказа, че е бил дезорентиран и е викал''защо съм пиян''! Общо взето стреса беше не за него,а за мен.

# 3 516
Дали преди операцията или по-скоро след нея казвате на детето какво се е случило? Приспиването, премахването на нещо си...

# 3 517
  • Sofia
Ние не сме му обяснявали манипулацията. Той познаваше докторката, която му я прави, тъй като вече месец го следеше и за него беше все едно отиваме на пореден преглед. Мисля, че така и не разбра, че нещо по-необичайно му се е случило. Най-го стресира абоката, но го махнаха същия ден следобяд.

# 3 518
  • Калифорния, САЩ
Защо се буйства след излизане от упойка? Как се обяснява? Казахте ли им какво се е случило?

Преди да подложим сина ми на пълна упойка за правенето на зъби се срещнах с трима различни зъболекари. Всички те ми казаха едно и също: "Синът ти е много буен/игрив и с темперамент, няма да съдейства при манипулациите затова е необходима ПЪЛНА упойка. Другите два варианта бяха местна и с райски газ (при мен никога райският газ не е действал, в каквито и дози да е) или да го вържат със специални колани и с местна упойка. НЕ БИХ подложила детето си на това, поне сга така мисля (ем че скоро ще се наложи още едно ходене при зъболекар и сърцето ми се свива). Избрахме пълната упойка (която тук ми струваше тогава $575 от моя страна, само упойката!!!). След като го боцнаха с нещо, за да го упоят, но да е в съзнание, за да направят снимка, той усети, че нещо става и това нещо хич не му хареса. Смени и поведение, и вид, и поглед, мяташе се като диво животно, издаваше страшни звукци, мислих, че и двамата ще полудеем... Не искам да ви плаша, но някои деца са така. При излизането от пълната упойка положението беше още по-страшно, окло 35-40 минути бях в АДА. После повърна в колата на прибиране за вкъщи, наспа се и след 3-4 часа си имах старото детенце.

Дали преди операцията или по-скоро след нея казвате на детето какво се е случило? Приспиването, премахването на нещо си...

Все още обмислям как да постъпя. Във вторник имаме среща с педиатъра му, мисля, че той ще се опита да му обясни по детски нещата. Аз за сега му казвам, че скоро ще го заведа на един специален лекар, който ще премахне "гадните лоши сополи" (той така ги нарича) и ще му помогне да диша по-добре. Когато потвърдиха третата сливица хирургът (който ще го оперира) влезе със специални "жици с камера" (незнам как се нарича този уред, извинете) през едната, а после и през другата ноздра. Всичко трая не повече от минута, но синът ми се дърпа, рева, пищя, едва го удържахме. И запомни доктора, а и мястото на тази болница. Сега съм сигурна, че като наближим в деня на операцията до болницата, той ще разпознае сградата и ще има дърпане, реване... А ще трябва да сме там много рано (ще ми се обадят предишния ден, но ще е м/у 6 и 7 сутринта). А живеем на 20 минути с кола до там, ставане сутрин, обличане....
   Ще пиша повече след това, чета ви от месец ноември 2014 година (откакто майчиното чувство в мен за пореден път не ме излъга) , веднъж-дваж питах  туй-онуй; но и нашия час дойде за съжаление.
  Благодаря още веднъж за отзивчивостта.

# 3 519
  • В.Търново
Ние не сме махали трета сливица.Но малкия има две операции за херния.Едната на 2г.2мес , а втората на 6г. 1мес. И при двете операции съм казала на детето си, че ще бъде оперирано и какво ще му правят.Абсолютно не трябва да се крие от детето и да се мълчи до последно какво ще му правят.Сресът след операцията ще е минимален, та дори може и да няма такъв, след като се обясни на детето какво ще му правят.
В момента чета, че Виброцила има доста лечебни свойства.Помага включително при възпаления на ухото.В момента моя син отново е с възпалено ухо.Четох, че помага дори при ларингит, алергични хреми.Капала съм го навремето на големият ми син, но сега с малкия не съм прибягвала до него.Какъв опит имате с Виброцила при деца с проблеми с трета сливица, възпалени уши, ларингити...?
Не мога да си обясня за правенето на зъби как ще прилагат пълна упойка на дете?!?Пълната упойка си има своите поражения.Има други методи за справяне с буйни деца при зъболекар.

# 3 520
Какви поражения има?
Смятам, че преди самата операция, ако му е споделено, стресът ще е по-голям.

# 3 521
  • В.Търново
Щом смятате правилно за обратното не му казвайте, но ще сбъркате.

# 3 522
  • Калифорния, САЩ
  Аз съм в САЩ и тук процедират така - с пълна упойка. Не мога да вървя срещу правилата и закона. Това е. И смятам, че взех правилното решение. Точка.
  " Виброцил" използвам откакто малкият стана на 6 месеца - при силно запушено носле. Гледам да е нарядко (през последната седмица 4-5 вечери преди да заспи капвам по капка във всяка ноздра, че още не може да духа и се е "запушил" милия. Действа срашно бързо и ефикасно - за няколко часа. Доволна съм, но знам, че не е добре да се употребява често.

# 3 523
Момичета от София моля за мнение дали има добър УНГ в болница Токуда.Искам да направя консултация дали да махаме сливиците на сина ми.Ще сме в София само един ден и ще ходим на очен преглед в Токуда ,за това ми се иска да съчетаем двете неща.Ходила съм във Варна на няколко места,но не съм доволна.Синът ми има високо АСТ ,което не можем да свалим.
Благодаря предварително!!!

# 3 524
  • София
аз имам ужасни спомени от Токуда и д-р Георгиева, който и да изберете, нека не е тя!
Ще го разказвам винаги и на всеки който споме токуда и УНГ  ooooh!  Tired

Бях завела 2г ми дете само да го прегледа, тя беше здрава тогава, нямаше Т, нямаше хрема, нищо нямаше. Но тъй като преди това имаше ангина, реших да я види УНГ.
И тя като я погледна направо ахна... каза, че има серозен отит и че е за операция, ще маха и сливицата и ще слага макари на ушите.
Изписа ми АБ през устата, АБ през носа и АБ през ушите и след 4 дни да отида да ми насрочи операцията!

Каза, че детето ми е глухо и че вече Т няма да вдигне, защото е твърде зле! Обясни ми и за здравната каса, че няма да ми струва нищо и че после детето ми няма повече никога да боледува!!!! Каза, че за следващата седмица има над 5 такива операции вече!!!

След това газ в Исул - гледаха я .. няма отит, няма 3-та сливица, нищо й няма. Изследвания пускахме, пак - здрава. На др ден в Пирогов - пак й няма нищо...
Е, дали купих АБ и дали оперирахме!?

ЛЛ се потресе и дори си я записа тази лекарка!

Два пъти сме били в Токуда - един път за детето и един път за мен, за детето ви разказах, а за мен - искаха да ми оперират ЩЖ, а аз просто имах леко възпаление, което се оправи с НУрофен след като посетих Начев! Реално нашия опит с болницата грам не е добър  Crazy  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт