ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 205
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
radost183 добре дошла. 61 см си е добре, мисля че напразно те е уплашил доктора. Ние сме на една капка вит.Д и няма да го увеличавам 1.защото вече ще сме повече на слънце и 2. това е мастноразтворим витамин и не се изхвърля при предозиране както водоразтворимите витамини. зелено човече (.)(.)е дала линк на чудесни статии на 29 стр. Hug за което.
milena_vraca аз съм фен на късното захранване след 6 навършени мес. с оризова каша, но сме само на кърма(да отбележа)

# 451
Здравейте и от мен Hug Hug
Ние няколко дни сме в един особен мрънкащо-ревящ период,даже и през нощта не спеше спокойно ooooh! ooooh! ooooh!-дано наистина е само период......мислих си ,че е зъбче,както бях споменала,но не виждам особено развитие  Thinking Thinking

Марса-за чистенето хич не ми го побира ума как ще стане,ти поне до 1-ви май ,аз може и до 1-ви юни Mr. Green Mr. Green
Да питам вие по цял ден ли сте навън,когато е слънчево се опитвам мах дълго да сме навън,но по цял ден не успявам,все пак имам и домакинска работа...пък ме гризе съвеста за този рахит..........

За захранването-почнахме с плодово пюре-морков,тиква,пъщернак/като последният много го хареса/сега ще стартираме и с картофче,за момента аз го варя и пасирам добре,педи каза че трябва да е хомогенна смес като бозичка-мисля да купя и пюренце на Хип-гъстичк оми се вижда,ако се разрежда с водичка или .........
До писане Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 452
За да се започне захранване не е ли по-добре детенцето да може вече да сяда. Ако се направи по-рано как се процедира - в каква поза е бебчо?

# 453
  • София
Да питам вие по цял ден ли сте навън,когато е слънчево се опитвам мах дълго да сме навън,но по цял ден не успявам,все пак имам и домакинска работа...пък ме гризе съвеста за този рахит..........
Мечкони,не знам защо се притесняваш за рахита.Не мисля,че е толкова лесно да се развие.И аз не съм на вън по цял ден.Далеч съм от подобно нещо.Много ще е изморително.Спомням си преди с баткото съм изкарвала по цял ден навън и големи преходи съм правила,но си спомням и как ме боляха краката след това Sad.Домакинската работа е едно,почивката за мама също не е за пренебрегване...когато е възможна Wink.

Позата може да е в шезлонга или в столчето за кола,но много пъти са публикувани хубави статии за предимството на късното захранване.Но все пак всеки си решава за своето дете как да го отглежда.

# 454
Момичета, влизам да ви почерпя, че днес остарявам.   party023 Ставам на 28 Simple Smile Тъжно ми е, че без мъжът ми сме днес, но няма как.
Добре дошли на новите момичета  Hug
За захранването- ще започна със сок от мека ябълка при 4 навършени месеца, а след месец и със зеленчуково пюре. Само на кърма сме. Нашата дунда беше 7кг на 3 месеца, но нито ми увеличиха капките, нито ме изплашиха с рахит...
Цвете, при доктор Новакова водихме малката. Отиваме на село тези дни, да дишат децата въздух, но времето и в Русе не предразполага разходки последните два дни Sad

# 455
  • София
 Lyubi, Честит Рожден ден! Да си жива, здрава, много щастлива и да изчезват тези болести при вас.
Добре дошли на новите момичета!
Ние продължаваме борбата с неакането, нещо не му харесва на момчето това действие. Педи му даде още една седмица и сигурно ще го праща на гастро. Но да видим какво ще стане.
Хубав ден, макар и намръщен!

# 456
Люби, честит рожден ден! Желая ти много късмет и щастие! Дано и малката госпожица се стабилизира по- скоро.

За слънцезащитните кремове - тук не ги препоръчват преди 6-тия месец, педи съветва само с шапка, дълги ръкави и по-малко излизане по пладне, като последното не знам как точно ще става. Ние докато се наспим, закусаме и направим тоалета то станало 11ч... а и някой беше споменал че високия фактор възпрепятства натрупването на вит Д  newsm78

за захранването мисля да изчакам до 6мес. С виктор започнах при 5 навършени с оризова каша, след това зел. пюренца и накрая плодови. Сега се двуумя между тази схема и захранване водено от бебето. Но има време още, сега се наслаждаваме на кърмаческите моментите  breastfeeding

# 457
  • София
Люби,честит рожден ден!!!Бъди здрава и много обичана!

Това с пищенето май е свързано със спането.Спи и се, а не може да заспи и се изнервя.Или пък преспала е 30мин и се пробужда,аз си мисля, че се е наспала,взимам я и я разсънвам.И тя започва да се нервира.Днес от сутринта в 10ч спа до 15ч с доста пробужданици Thinking,но като не я взимах и и давах биберона пак си заспиваше.

# 458
Евридика HugИнформацията ми беше много полезна. Смятам да приложа лечението, без да спирам кърменето след като прочетох, че количеството лекарство, което ще достигне до бебето е минимално. Може би някои от кърменията ще давам замразена кърма с биберон. Но това другата седмица, че сега малчо е хремав и му трябват полезни вещества от кърмата и успокоение на гърда.

Люби, да си жива и здрава ти, а и всички около теб, за да е пълно щастието ти! Ще имате още много РД да празнувате заедно с мъжа ти, не тъжи за това.
За слънцезащитните кремове и аз съм чела, че не се прилагат до 6 м., защото пречат на усвояването на вит.Д. В крайна сметка и не възнамерявам да водя на плаж Борис/ в смисъл да го пека на слънце/, нито пък ще играе в пясъчника, така че си мисля не е толкова трудно да се предпази от слънцето до тази възраст.
За захранването и преди съм писала, че смятам не по-рано от 5 навършени месеца, а ако все още се кърмим успешно може и към 6-ти месец да отидем. Понеже имах успех при каката, мисля и при Борис да започна със зеленчуково пюре.
me4koni, ама то е нечовешки изморително по цял ден навън. Да си призная и аз не се притеснявам за рахита, макар че редовно забравям да давам витамин Д Embarassed
milena_vraca, поздравления за добрите мерки, които сте постигнали Grinning Дано сте намерили подходящото мляко и да нямате повече подобни проблеми

При нас положението е малко неприятно, че вече 6-ти ден Борис е с хрема и страшно ми се мъчи човечето. /Люби, не мога да си представя ти как се чувстваш след толкова проблеми и хреми с кашлици Rolling Eyes/ Правя редовни промивки с физиологичен разтвор и чистя нослето с аспиратор. Струва ми се, че от вчера дребчо е малко по-добре, но вече две вечери ме изумява - след обичайното къпане категорично отказва да суче. Започва неистово пищене и мятане, не иска и да го нося на ръце, само като дам бибата утихва и за секунди заспива. Вчера и през деня не беше особено ящен, но днес си суче нормално. Не знам дали е много уморен или пък са някакви стачки newsm78 Миналата нощ изкара 11 часа без да суче и накрая в 4.30 сутринта го нахраних полузаспал, поне малко цокна. Сега пак спи и ще го пробвам да яде, но ме съмнява - много дълбоко си похърква. Странно ми е, че като беше в най-тежкия период от хремата и едва дишаше от сополи сучеше безотказно, а сега като е по-добре губи апетит. Ама явно още много странности ме очакват и мен, и вас покрай дечурлигата. Иначе в тези ветрове си стоим у дома, само прескачаме до магазина и до доктора. Чао засега и спокойна нощ.

# 459
ние вече се захранихме от вторник-първо моркови 2 дни и 2дни пъщарнак,днес ще мислим какво е наред...нещо не намирам много пюрета само от 1 зеленчук....Наложи се защото не иска АМ а кърмата намаля..

# 460
Момичета споменах ви, че съм взела Нивеа 50 +, но спрях да го мажа и няма проблем, така че май ще го отложа, защото май наистина слънцето още не е толкова силно.

Към ЛЛЛ

За сенната хрема ми изписаха Риналержи

# 461
  • София
Да питам вие по цял ден ли сте навън,когато е слънчево се опитвам мах дълго да сме навън,но по цял ден не успявам,все пак имам и домакинска работа...

Домакинската работа - когато вали и каквото смогна - като сме вечер всички в къщи  Mr. Green Така бяхме с баткото, често сме така и с момата  Whistling Whistling Whistling Намирам за особено маловажно в момента дали са ми измити прозорците и дали дрехите в шкафовете изглеждат като в магазин. ЦЯЛ ден навън вече ми е по-малко възможно да организирам, но не е като да не се случва  Mr. Green

За захранването ми се ще да ви предложа един текст, който ми се струва много полезен. Малко е дълго, но си струва. Общите положения се отнасят не само за този вид захранване. Има и специален раздел за изкуствено хранените бебета.

Захранване, водено от бебето / Въвеждане на твърди храни след 6- …  възраст – І част
Захранване, водено от бебето / Въвеждане на твърди храни след 6- … възраст – ІІ част

Съдържание

Въведение
    Кърменето като основа на самостоятелното хранене
    Развитие на бебето около 6-я месец
    Бебето желае само да открива света
    Малко практическа помощ
    Задяване и гадене
    Предлагане на здравословни храни
    Какво да предлагам за пиене?
    Какви са предимствата?
    Бебета, хранени с адаптирано мляко
    Полезни съвети
    Прочети също
    Обмяна на опит

# 462
Добро утро, момичета! Hug
Милена, аз се оказах с алергична хрема и пия ринитал и цинабсин. Двете са хомеопатични. Може да се съчетават с кърмене.

# 463
Привет дами!
Marsa водих я на лекар...Не заради пищенето ,разбира се  Laughing  Спря да се храни толкова охотно и бързо като преди.Намали и дажбата на половина и се притесних.Заведох я на лекар,той я прегледа и каза ,че зъбите работят във венеца ...Пищенето и плюнченето са просто бонус.По-гадното е,че не яде ...
За захранването -аз започнах отдавана.Но много дълго време давах само сокове,сега давам само морков.Мисля 7-8 дена да давам едно ,после друго и така.Да и свиква стомахчето.

# 464
 Hug Здравейте! От доста време не съм писала тук! Зелено човече, както винаги имаш страхотна и полезна информация.   bouquet Благодаря ти, че я споделяш! Аз съм леко притеснена относно нашето хранене, но ... ще си покаже. Гърдите ми от няколко дни са някак си плътни - а мляко няма. В смисъл, след като ги е изсукал. Определено има поне 2 пъти в деня когато не му достига кърмата, но не иска мляко(АМ) в шише.
Захранването - детето си показва, когато му стане интересно и си иска от моята храна - тогава. Баткото го захраних с ориз на 5 месеца. На 6 месеца го захраних с заешко месо ... искаше суджук!
Поздрави на рожденичката! Късмет и здраве!
Отивам да чета...

Общи условия

Активация на акаунт