ДУБАЙ - тема 2

• 128 010
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Можеш спокойно да си сменяш лирите директно в дирхами,а навсякъде в хотелите има и приставки за всякакви ел.системи Wink

# 481
Много ви благодаря.

# 482
Искам да ви попитам за визите,защото ми казаха че можело от аерогара да си я купя или ми трябва агенция.

# 483
Искам да ви попитам за визите,защото ми казаха че можело от аерогара да си я купя или ми трябва агенция.

Този, който го е казал това, да отиде и да се удари 3 пъти по главата (за щастие).  bash Взимането на визи беше широко обсъждано. Накратко това са следните варианти:
1. Агенция - най-безболезнено е, но трябва да се ангажира хотел и/или самолетен билет през самата агенция.
2. Чрез Emirates, ако се лети с тях.
3. Самостоятелно, за целта трябва хотелът, където ще отсядате да се съгласи да гарантира за вас, но пък ви блокират една солидна сума от кредитната карта, за всеки случай.

Моля останалите да ме допълнят, ако съм пропуснала нещо.  Peace

# 484
  • Sofia
Някой беше писал, че и Етихад вадят визи.

# 485
И аз тези начини знам,ама да питам аз.

# 486
Здравейте, включвам се да следя темичката Ви. Мненията и разказите Ви са много полезни , roje22 изчетох блога Ви на един дъх, както и повечето от разказите Ви- страхотни са. Аз също съм намислила да пътувам на 18 март, тръгвам с организиран превоз  и хотел. Ще пътувам сама до там и не искам излишни главоболия.  Аз имам въпрос  през март Т какви са по това време? Записала съм си повечето от местата които сте споменали, че трябва да се посетят, но за 5 дни ще се постарая максимално повече неща да видя. Другото което исках да попитам е, колко дирхама струва изживяването да плуваш с делфини? Ако някой друг освен мацката Tears Of The Sun ще пътува тогава  да пише Simple Smile

# 487
Остават по-малко от 10 дена до нашето пътуване, да си призная още не съм направила програмата, но и това ще стане Whistling Имам няколко въпроса към вас:
1. Мога ли да нося къси панталонки или задължително трябва да съм с нещо под коляното?
2. Алкохол мога да пия само в заведенията към хотелите, но важи ли същото за цигарите? Има ли обособени места за пушене?
3. Каква е цената на атракцията с делфините в Аква парка на Атлантис?

# 488
  • София
Здравейте, включвам се да следя темичката Ви. Мненията и разказите Ви са много полезни , roje22 изчетох блога Ви на един дъх, както и повечето от разказите Ви- страхотни са. Аз също съм намислила да пътувам на 18 март, тръгвам с организиран превоз  и хотел. Ще пътувам сама до там и не искам излишни главоболия.  Аз имам въпрос  през март Т какви са по това време? Записала съм си повечето от местата които сте споменали, че трябва да се посетят, но за 5 дни ще се постарая максимално повече неща да видя. Другото което исках да попитам е, колко дирхама струва изживяването да плуваш с делфини? Ако някой друг освен мацката Tears Of The Sun ще пътува тогава  да пише Simple Smile
Ema, благодаря Simple Smile Радвам се, когато разказите ми за Дубай и другите места могат да бъдат полезни на тези, които ще пътуват, защото зная колко трудно е да откриеш необходимата информация. Всъщност затова съм ги и писал по този начин, с практическа насоченост, а не с описания на природните красоти като едновремешните пътеписи. Peace
925 дирхама струва плуването с делфините ако резервираш онлайн. 975 дирхама е ако купиш билетите на място.
Температурите през март месец са си високи, но мисля че Тити Hug най-добре може да каже това дали е така и колко по-точно са.
Nati87, можеш да носиш къси панталонки без никой да ти се кара, и разбира се ако няма дрескод за местата, които посещаваш. В джамиите няма да можеш да влизаш по този начин облечена newsm78.
Има обособени места за пушене примерно около Моловете. Скамейки и кошчета за фасове, обикновено към задните входове/Mall of Emirates/ и паркингите.
Посещението на Dolphin Bay и влизането в плитките води пред хангарите на делфините, за да си поиграеш с тях е 795 дирхама на място и 745 с онлайн резервация. Ако не ти се дават можеш да стоиш отстрани  на около 50м./има и кафе/ и да гледаш от там. За плуването с тях вече го написах Peace

# 489
roje22, благодаря ти за бързите и точни отговори  Hug и поздравления за блога, много ми помогна!
Случайно някой да е посещавал баровете и заведенията около Джумейра, защото ми се иска да пробваме и от нощния живот в Дубай Simple Smile

# 490
roje22, благодаря ти за бързите и точни отговори  Hug и поздравления за блога, много ми помогна!
Случайно някой да е посещавал баровете и заведенията около Джумейра, защото ми се иска да пробваме и от нощния живот в Дубай Simple Smile

Ето някои идейки за нощни клубове, но по принцип избора е много голям:
Не са всички около Джумейра, но са популярни клубове:

Cavalli Club Dubai -Sheikh Zayed Road: Fairmont Hotel

В района на Дубай Марина
Buddha Bar Dubai - Grosvenor House Dubai, Al Sufouh Rd.Dubai
Toro Toro - пак в  - Grosvenor House Dubai, Al Sufouh Rd.

В района на Jumeirah/JBR:
Barasti Beach Bar- Le Méridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina
Café del Mar Dubai - The Walk , JBR

В Атлантис на палмата - Nasimi Beach, Sanctuary

По скоро тип ресторанти:
Веригата Reem al bawadi - Имат заведения на Джумейра Роуд, на Шейк Зайед Роуд, Дубай Марина

За заведения тип пъбове не мога да помогна.

Ако сте любители на ориенталската кухня може да посетите и някой ливански, ирански ресторант. Изборът особено на ливанските пак е много голям, включително и по моловете  Peace

# 491
Ето някои идейки за нощни клубове, но по принцип избора е много голям:
Не са всички около Джумейра, но са популярни клубове:

Cavalli Club Dubai -Sheikh Zayed Road: Fairmont Hotel

В района на Дубай Марина
Buddha Bar Dubai - Grosvenor House Dubai, Al Sufouh Rd.Dubai
Toro Toro - пак в  - Grosvenor House Dubai, Al Sufouh Rd.

В района на Jumeirah/JBR:
Barasti Beach Bar- Le Méridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina
Café del Mar Dubai - The Walk , JBR

В Атлантис на палмата - Nasimi Beach, Sanctuary

По скоро тип ресторанти:
Веригата Reem al bawadi - Имат заведения на Джумейра Роуд, на Шейк Зайед Роуд, Дубай Марина

За заведения тип пъбове не мога да помогна.

Ако сте любители на ориенталската кухня може да посетите и някой ливански, ирански ресторант. Изборът особено на ливанските пак е много голям, включително и по моловете  Peace
[/quote] Много мерси за предложенията  Hug Ти кои от тях си посещавала, кое заведение ти хареса най-много  newsm78

# 492
Nati87, аз не съм кой знае какъв фен на нощните клубове, но все пак дадох някой предложения, защото в темата се споделя основно информация за туристическите атракции. Била съм в двата клуба в Grosvenor House - Буда Бар си е с интересния интериор за тази верига и клубна музика, Toro Toro e с превес на латино музиката. Била съм и в Барасти - приятен бийч бар, както и в един доста шикозен в Адрес Хотел, който е срещу Бурж Халифа, но него не го препоръчвам по други съображения. Веригата Reem al Bawadi e с многo инетересен арабски интериор и добра кухня.

Не знам за колко време ще сте в Дубай, но ако програмата ще ви е наситена с обикаляне по цял ден едва ли ще остане много време за нощните клубове, но все пак ако решите може да посетите някой от изброените места или в хотела може да ви препоръчат нещо - обикновените concierge-a в хотелите дава такъв тип съвети на туристите.

# 493
Здравейте,почти седмица мина от как се завърнахме от ОАЕ,но все още усещам топлия арабски въздух ,много приятни емоции(имаше и малко негативи,ще пиша за тях ).Дубай си е наистина един модерен град,в който можеш да видиш  изпълнени всички "фантазии" на архитектите ,сгради в най причудливи форми и размери,много добро място за shopping,но по моэ мнение 3 дни са достатачни да се разледат по известните забележителности,за отдих тмисля че не е най подходящото място,тварде много хора,трафик,шумно. Много по вече ми хареса в Абу Даби,много приятен град,плажът в центъра на града Family beach,много чист и със всички удобства ,особенно ако сте с деца е чудесно местенце.В Абу Даби отседнахме в Vision hotel apartments,чудесен хотел,добра локация,близо до Абу Даби мол,където цените на сувенирите са най евтини.
В Дубай не ни провървя с избора на хотел,толкова избирахме,а такова разочарование,никой,никога да не отсяда в  Comfort Inn hotel apartments,v Tekom,не мога да приема хотел който е поставил 4 звезди,да бъде такава мизерия,по шкафовете имаше отпечатаци от пръсти от предишни посетители,кърпите в банята толкова износени,с петна от белина,шишенцата с шампоан и сапун се доливат,а доколкото знам течности в пластмасови опаковки са за еднократна употреба,бебешкото легълце беше на петна,а от една страна беше скъсано и превързано с найлон и др.такива ,върха беше като видях хлебарка около хладилника.Въпреки че,не ни се вращат парите,решихме да тръгнем с един ден по рано,добрата новина е, че  от booking.com днес ни писаха, че ще ни върнаuт парите за този ден.
 Малкият малко се разболя,та се наложи да посетим и доктор,най близката болница беше German Saudi Hospital.Та всичко това малко ми помрачи престоя в ДуБАй. Sad
  Като напуснахме Comfort Inn,решихме да се варнем в Абу Даби(nие летяхме от там),наехме стая в хотел близо до летището,Al Raha Beach Hotel,много добро място,просторна стая и балкон,детски басейн с топла вода,с интернет в стаите и закуска вкл в цената,така беше и в първия хотел в Абу Даби,а и цената е наполовина от това,което платихме в Дубай.

Но като оставим,неприятностите около хотела в Дубай,всичко останало беше супер,с удоволствие бих се върнала отново  Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 21:52 от vlaseda

# 494
Здравейте!!

Може би ще бъда малко досаден но ще пътуваме на 11.02 за Дубай. Ще бъде в Аурис Фърст Сентрал Апартментс. Може ли някой да сподели мнение за този хотел ако е отсядал там и съответно да ми даде малко разяснения за придвижването от него - с таксита или метро? Виждам че има метро станция близо до хотела(поне така показва гоогле мапс) не колко е това близо - да не вземе да се окаче че е на 2-3 км Simple Smile

Ще бъда много благодарен на каквито и да са отговори! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт