Художествена поп-фолк самодейност

• 26 638
  • 370
  •   1
Отговори
# 135
  • София
и каква е идеята на рапа, че нещо съм пропуснала!

Мила елен, ако може да ти е някаква утеха, не съъм фен на никой конкретен стил музика, а чалгата направо не я понасям. Но от обща култура съм се интересувала каква е историята и развитието на различните стилове.

# 136
  • На земята, която е всъщност звезда.
Има рап и рап. Еминем е мнооооого далеч от чалгата.

# 137
  • София
добре де, светнете ме за рапа и рапа - кой какъв е и защо такъв е! С удоволствие ще допълня знанията си по въпроса. Каква е основната идея на текстовете, какво му е философията, произхода?

# 138
добре де, светнете ме за рапа и рапа - кой какъв е и защо такъв е! С удоволствие ще допълня знанията си по въпроса. Каква е основната идея на текстовете, какво му е философията, произхода?

Мисля, че е ясно се разбира от тази песен:

# 139
Имаш компютър, имаш нет, има информация.

# 140
  • София
А, не не, да си ги нямаме такива подхвърляници на клипчета! Naughty Например, аз може да не знам английски, как да разбера какво пее! Искам с няколко изречения, кратко описание на стила. Дори базови въпроси зададох, за да е по-лесно. Иначе, като гледам, пишман-разбирачи падате!

# 141
  И на рапа не му е мястото в детската градина, макар че на мен ми допада. Но не е там работата... Аз например харесвам Рамщайн, да им занеса диск, да заменят Слави?

Абе не може ли да се задоволят с нещо неоспоримо, свършиха ли се класическите парчета!?

# 142
  • Kопенхаген
Хайде...сега и рапърите правили чалга?!?!

Andariel , сериозно ли това ти прилича на нашенския поп-фолк
http://www.youtube.com/watch?v=lj9FVlEtknU ?

И аз това попитах един колега по горе, как може да сравнява световно признати певци и т.н. с нашите чалгаджийки станали известни благодарение на свирките във ваната, а не с гласови данни.

Milla Elaine, много добър избор...  Grinning На тези и другите, които правят този стил музика съм им фенка  Grinning

Argent , видя ли, че дойде на моята...

# 143
А, не не, да си ги нямаме такива подхвърляници на клипчета! Naughty Например, аз може да не знам английски, как да разбера какво пее! Искам с няколко изречения, кратко описание на стила. Дори базови въпроси зададох, за да е по-лесно. Иначе, като гледам, пишман-разбирачи падате!

А да ти сдъвча обяда, че да ти е по-лесно? Ако те интересува чети. Мога веднага да ти пусна 1000 публикации, без дори да съм чувала за рап. Ако мислиш, че с тези номера от ДГ, ще засегнеш някого.

# 144
Ето превод на текста на горното парче:

http://tekstove.info/browse.php?id=18762

Мисля, че всяко сравнение с чалга текстове е безпредметно.

Iris04,  Peace. Спомням си, че ние танцувахме на някакви песни от детски филми, които бяха много хубави.

# 145
  • София
ами да, Трещи, сдъвчими го, аз съм една проста домакиня, не ги разбирам тези работи и трябва всичко да ми е сдъвкано! не искам публикации, искам кратко описание и то от вещи разбирачи като вас. Щом защитавате една теза, направете си труда да я защитите в кратко резюме, не ви искам романи да пишете!

# 146
Хайде, пак намесихте и рап.
За разлика от чалгата, където изобилстват тъпотиите, в рапа има цели изпълнители, които нямат нито една песен за цици, мици, мекици, ланци и т.н.
Пък в чалгата, я се намери песен с нормален текст, я - не.

# 147
Всеки път разговорът стига до тук и вече дори ми става смешно:)
Еминем бил от  'другия ' рап- ОМГ:) Та нали той пее за  fucking mother. Както и Джим Морисън между другото- father, i want to kill you, mother, i want to f*** you alln ight long.
Тъпотията, елементарният живот, необразоваността,  инертността, липсата на цели и ценности са причина, а не последствие за избор на музикален съпровод и начини на забавление, и е просто безумно да вините чалгата за тях.

# 148
 Е да, но въпросът е защо музикалния съпровод в една институция или обществено място трябва да следва пошлостта, не е ли по-нормалното да е насочен към формиране на добър вкус, а простотиите да си стоят според предпочитанията в семейството.

Художествения ръководител на такъв тип изяви би следвало да е педагог, нали? Ако на занимание по музика на акордеона им подкара Милчо Калайзжиев, вместо някое хорце, дали ще следва да сме доволни и да кимаме утвърдително?

# 149
На мен винаги ми е бил интересен въпросът - ама еди-кое си по-добре ли е? Говорим за конкретно нещо, не сравняваме.  Темата не е чалга срещу Риана.

Общи условия

Активация на акаунт