Орхидея - тема 7

• 87 190
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Оп, пак съм аз. За горещите точки във Варна искам да споделя един магазин, страхотен е, но не знам какви цени са орхидеите. Има мнооооого , но не вярвам да са много евтини.......и все пак http://www.facebook.com/pages/Ama-No/160441507362344

# 151
Здравейте отново от мен.имам едно въпросче относно моята орхидея.Още когато е взех едно от листата и ми се стори малко клюмнало,а сега почти всичките са така.иначе не са сбръчкани или изсъхнали,просто седят увиснали надолу.На какво може да се дължи това?Гледам на вашите орхидейки са си нагоре.Иначе си е цъфнала ,по-старите цветове прецъфтяват,нови пъпки се отварят всичко друго си изглежда наред.
http://xelena772.snimka.bg/flowers/cvetq.661581.26766355

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 23:13 от mini_mouse==>

# 152
  • София
Корените бели ли са? Да не би да има нужда от вода?

# 153
Не зелени са.На снимките които сега качих не се вижда добре защото светлината в стаята не е добра.Листата нямат петна,пожълтяване или нещо такова.Просто се отпуснаха,иначе са месести

# 154
  • Бургас На пресечката за Рая
Нищо им няма на листата. Просто вече не са в целофан и повдигнати на горе и не се огряват от горе както е в оранжериите за орхидеи а отвсякъде...Чудесни са..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 155
  • София
А твърди ли са или меки листата?

Някой посети ли вече новия магазин в София, където орхидеите щяха да са по 7 лева?

# 156
Момичета здравейте  Hugотдавна не съм влизала тук,липсвахте ми много , отскоро съм собственик на цимбидиум и имам няколко въпроса след като прецъфти цветоноса до къде да го отрежа и поливането пак с накисване ли става ?

# 157
  • София
FEN, добре дошла отново!
За цветоноса нямам идея, но за поливането едва ли е с накисване, че те са с големи саксии и трудно ми се вижда.

# 158
А твърди ли са или меки листата?

Някой посети ли вече новия магазин в София, където орхидеите щяха да са по 7 лева?

Здравей, аз го посетих вчера. Наистина имаше ИЗОБИЛИЕ от Орхидеи (само Фалчета но стотици) по 7 лв. и МНОГО хора, които примамени от цената пълнеха количките. Повечето явно за да заредят някои и друг магазин, защото взимаха по 10-20 бр.
Аз се върнах само с 3  Laughing
Наистина имаше само няколко цвята като избор, като имаше изобилие от бели и св. и тм. розави. След голямо ровичкане се намираха и жълти, оранжеви и петнисти Simple Smile Видях една много красива но с лошо качество. Слагам снимчица...друга за съжаление не намерих. След малко ще снимам новите попълнения и ще ви ги покажа. Предполагам,че и друг ще се похвали с новопридобивки от там.
За съжаление този магазин ми е много далече и едва ли ще отида пак. Ще си разчитам на промоциите по другите магазини Simple Smile
Ето снимка на тази, която прежалих и не взех Simple Smile  на една обща от магазина и се извинявам за лошото качество, но са от телефона Simple Smile

# 159
А ето и моите нови красавици Simple Smile Не можах да ги оставя на по-студено да се аклиматизират, защото в нас навсякъде е една температурата, но се надявам да не окапят пъпките.

# 160
Честито за новите придобивки, много са красиви!  Hug
Аз отново имам въпрос...  Rolling Eyes Цветоноса на един фаленопсис като че ли съхне, ето как беше преди:
http://bp78.snimka.bg/flowers/orhidei.665566.26763718.big
а сега жълтеещото слиза надолу:
http://bp78.snimka.bg/flowers/orhidei.665566.26772084.big
Да го отрежа ли до зелената част и цветоноса поръсва ли се с канела като корените?  newsm78

# 161
  • София
Katq, честито! И трите са много красиви! Дълго да те радват с цъфтеж!

ПиПеЛолита, няма живот в цветоноса. Режи изцяло. Само внимавай да не нараниш някое листо или розетката. Не се ръси с канела. Това се прави само при корените, за да се спре загниването.

# 162
Момичета здравейте  Hugотдавна не съм влизала тук,липсвахте ми много , отскоро съм собственик на цимбидиум и имам няколко въпроса след като прецъфти цветоноса до къде да го отрежа и поливането пак с накисване ли става ?

FEN  Hug Липсваше ни!
За цимбидиума- той се полива отгоре и се отцежда, а цветоноса се реже.
Сега прегледах материала за Цимбидиума на първата ни страница - има какво да се желае още. Ще ги допълня .Снимах страниите за цимбидиума от моите три книги - едната статия е мноооого добре и ще ги пусна след малко.

Катя_82 честити нови придобивки - да те радват с дълъг и обилен цъфтеж!

Знаете ли че аз навремето като начинаеш орхидеист винаги се ориентирах по цветоноса, в началото дори не поглеждах към корените или листата. "Изгорях" само с една орхидея, която загубих защото се оказа болна. Сега, вече повече от 4 години по -късно и да е само с един цвят орхидеята и той да е увяхнал или на увяхване - ако листата и корените са ок пък било и със сфагнум или мухъл в саксията веднага я  вземам ако е с екзотична окраска , като винаги си казвам- нямам проблем да я накарам  да цъфне. Аз лично бих я взела тази на първата снимка лилавата на петна -точно такава няма, и ако трябва да съм честна - купувала съм орхидеи и с доста по лоши цветоноси.

мини_маус - това дали са щръкнали листата или не зависи от хибрида фалче, имам и такива дето все стърчат и такива дето са точно като твоите надолу,  че чак завити, понякога откровено мековати, обаче си цъфтят - нищо не им пречи. Твоите листа ми изглеждат супер.

Пипелолитка- присъединявам се към мнението на Таня- отрежи цветоноса, той е заминал. Обаче много влажен ми се вижда този субстрат - направо плува във вода, кога си го поливала.?

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 15:11 от _re_ge

# 163
_re_ge мен ме притесни не цветоноса, а това че корените бяха всичките много жълти и прогнили. Аз с моя скромен опит сигурно не бих я съживила. Даже още не мога да си накарам Орхидеите от миналата година да цъфнат, не знам вие как успявате но аз май нещо не се справям. Може би е прекалено топло в нас или са доста далеч от светлината, но за съжаление няма как да ги сложа до прозореца. А и всичките са ми южни и лятото пече зверски. Но пък едната има 2 бебета, което ме обнадеждава. Дано и мен ме зарадват пак някой ден с нови цветове Simple Smile

# 164
На едната снимка беше точно след поливане, оттогава не съм го поливала... Как изцяло да режа  Rolling Eyes До къде? Не трябва ли да резна малко над долния държач - 2 - 3 см над спящата пъпка?

Общи условия

Активация на акаунт