С февруарчета засмени, вече сме в родени!!-Тема 1

• 37 562
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
За АДАКС-ите съм с две ръце ЗА! Hug Peace Ефективно топлят и не изсушават..много много мека топлина!Не съм забелязала драсти4но увели4ение на сметките...а и те си стоят нон-стоп вклю4ени ....все пак топлим 200 квадрата

# 601
Ехо и от мен,
 Ние сме добре, гледаме се и така. Рзбихме се мот ядене по празниците. Като невиждали и резултатът е 2 кила отгоре. Животът е несправедлив  Mr. Green стерилизирам и аз все още със стерилизатор на чико на две нива. Няколко шишета развалих вече, че понякога не поглеждам и се случва да сложа шишето върху капачката и от парата става вакуум вследствие на, което шишете се свива и айде купувай ново  #2gunfire като цяло съм толкова изглупяла! Дано не е необратимо... Баси забравям думи, имена, случки. Зацепвам по- късно. Смея се на вицове постфактум и забавлявам фамилията с тъпотата ми...  chef ми така. Карина иначе не слуша, кака и не слуша, мъжа ми си ходи на бач. Като е хбаво времето най- често мога да бъда видяна на сладкарница неделя, на красно село. По паркове още не ми се ходи, че после кръста ме боли. Аааа ето, докато пиша се сещам, че на каката и откриха стрептококи причинители на скарлатина, та ходихме цялото семейство на изследвания. Оказа се, че не сме болни от скарлатина, но Ния е на антибиотик аугументин 10 дни... За трети път в живота си пие антибиотик и много тежко го приемам. Дано повече не ни стряска така и да е здрава, че и малчо ще се разболява покрай нея... Хубав ден от нас Simple Smile

# 602
BoBoDes    Относно въртенето на главичката,ако го прави постоянно може да боли ушенцето,а може и просто да е любознателно бебчето и да иска да гледа,както прави моята бебка Simple Smile

Видях че споменавате сребърната вода за стерилизация..как точно я ползвате навън,че и аз се чудя с какво да почистя като изтърве бибата.

И моята госпожица и е леко сплескана главичката отзад Sad тя винаги се извърта и спи по гръб..и в количката прекарва по 5 часа и през цялото време е така..Кога ще се оправят нещата?

И въпрос към мамите,които кърмят..Кърмите ли бебчетата си навън,скривате ли се с нещо?Аз си купих слинг на Premaxx и ще се пробвам да я храня така.И с какво се почиствате преди кърмене навън,ако няма къде да се измиете,аз си купих мокри кърпички на Chicco ,за почистване на гърдите ,но ми идват малко скъпички.. 4 лв за 20 бр и се чудех дали няма по евтин вариант  newsm78

# 603
  • София
И аз ползвам на чико кърпичките. Ако намериш по евтини пиши  Peace
Аз още не смея а кърмя навън. Пък и повече от 2 часа навън се уморявам. Затова и само из квартала излизам.

# 604
maminka85, аз кърмя със слинг. Той достатъчно скрива. Някога ме домързява и си мятам пелената, с която я завивам в количката. Почистването....не почиствам зърното. Смятам, че поддържам нормална лична хигиена и редовното пране на сутиените и смяна на подплънките е достатъчна. Виж ръцете си почиствам с гелчето за миене на ръце без вода

# 605
кърмя с блузи за кърмене,вадя си само зърното и нищо не се вижда ,не го почиствам с нищо  Peace
ей такъв модел са ми блузките,имам няколко  Wink http://www.matatama.com/drehi-za-karmene/Bluza-s-dalag-rakav-1-1

# 606
кърмя с блузи за кърмене,вадя си само зърното и нищо не се вижда ,не го почиствам с нищо  Peace
ей такъв модел са ми блузките,имам няколко  Wink http://www.matatama.com/drehi-za-karmene/Bluza-s-dalag-rakav-1-1

Ааа много ми хареса тази блуза, че и цената е доста добра. До сега като съм гледала все по 35-40 лв са блузите за кърмене.

# 607

Ааа много ми хареса тази блуза, че и цената е доста добра. До сега като съм гледала все по 35-40 лв са блузите за кърмене.
Wink много е дискретно и удобно

# 608
определено е хубава блузата. Може да се престраша да кърмя навън с такава блуза, защото ме е срам иначе Embarassed

# 609
  • Варна
BoBoDes    Относно въртенето на главичката,ако го прави постоянно може да боли ушенцето,а може и просто да е любознателно бебчето и да иска да гледа,както прави моята бебка Simple Smile
да знам за ухото, имам опит от баткото. но той си въртеше главата през цялото време, а тоя само докато се храни. утре сме на ваксини, ако не забравя ще питам ЛЛ

# 610
Аз винаги съм си кърмила навън и никога не съм се крила!Изобщо не ми пука кой какво си мисли или казва!Не виждам нищо по естествено от това да си нахраня детето PeaceНа когото не му понася,да не ме гледа!
Ако имам къде да се измия-ок,ако не-не!
Ванеска,честита месечинка!

# 611
  • София
Момичета и ЛЛЛ консултанти,
имаме драма: изключително кърмени са моите близнаци, храним се обикновено в тандем, наддават повече от добре (1,5 кг. предния месец), пишкаме и акаме като по книга ...

НО, днес например (случва се от време на време, не ежедневно), ядоха кой когато поиска, на по-чести интервали, в резултат на което според мен преяждат и почват да плюват, а след това пак си искат  #Crazy и съответно не смогва да се произведе новата кърма и когато дойде време за същинското хранене, пускам по малко на порцийки ... бебетата стават недоволни, започват да бутат гърдата и да реват  ooooh!

ето току що девойката повърна преработена кърма и то на три порции,
какво правя в тези ситуации
дохранвам с АМ?!? размразявам кърма от фризера (то докато стовне ще имам нови порции в гърдите де)  хич не ми се иска ... те досега на кърма си карат успешно, защо сего да е проблем ...

Аааа и най-важното, кърма по принцип имам, имам и замразена и се доизцеждам всеки път като остане нещо след лакомнците!

ПОМАГАЙТЕ, МОля  Blush[/color]

Привет, medimed!

Описваш една съвсем обичайна картинка в кърмаческата практика на много майки  Simple Smile . Тъй като кърменето не е просто хранене, а и начин за общуване, и успокоение, понякога бебенцата търсят да сучат, защото са нервни и/или искат да те предизвикат да ги гушнеш. Или пък преминават през период на усилен растеж, когато временно се нуждаят от повечко мляко.
 Споменаваш, че често цедиш след кърмене. Удобно ли е да попитам с каква цел го правиш? Това поддържа по-високо количество на произведеното мляко, което от своя страна си има своите минуси. Близнаците наддават чудесно, но е възможно по-голямото количество мляко да прави по-бърз поток, който да е труден за синхронизиране с дишането и така да се поглъща въздух, който при връщане да излиза и с количество мляко. Или ако някое от близначетата иска да си посуче за успокоение или удоволствие, то може по-трудно да го прави без да поглъща много мляко, когато гърдата е по-пълна.

А за да помогнеш за по-лесното отпускане на следващи порции мляко при същинското хранене може да правиш нежни масажи на гърдите или компресия( ще обясня как се прави, ако има нужда), ако кърмиш в поза, в която ръцете ти са свободни. Но и да не са, търпението да изчакат следваща порция подлежи на "възпитание"  Wink . Бебетата се научават, че като посучат още малко, идва отново мляко и стават по-търпеливи. Хубавото при кърменето в тандем е, че дори само едното бебе да е достатъчно спокойно да продължи да суче, то ще предизвика спускане на мляко и в двете гърди.

# 612
  • Малта
Благодаря ти  за отговора  Скреч   bouquet

Що се отнася до цеденето, правя го за да събирам и замразявам кърма, че веднъх - дваж в седмицата  излизам по работа и бебчетата ги храни някой от помощниците (пък искам да са си на крма, а не да даваме АМ)
 Peace

# 613
Здравейте и от нас  Hug
Не съм се вясвала дълго време, щото бяхме малко в прованса при бабите за празниците. Ние сме все така будни и енергични. Само ние ли останахме с това ядене през нощта, не знам  Close Много искам да го махна, ама засега не става. Опитвам да спи до  по-късно, да давам само водичка, а не ядене и не става и не става... иска си мляко и тва е. Вече съм като пияна от не спане  Sad
Миналата седмица за малко да направя мастит. Като ме втресе... цяла нощ не мога да стана, всички мускули ме болят, завита с 4 одеала и Т 39.4  Confused Циците ми бяха на камък, опитах се да се цядя, ама няма да ви казвам за ква болка ставаше на въпрос. Очите ми се насълзиха. Беше много весело! В резултат съм на антибиотик и засега се закрепих малко.
На 09.04 направихме 40 дни  Sunglasses Отидохме на църква и попа ни прочете молитва. Още не съм правила погачата, ама то и как да стане. 9-ти беше понеделник, уикенда същата седм. беше великден, тази седм. съботата е работна, другата са пак почивни дни. Всичките ми причтелки по тези почивни дни все забяхват нанякъде и тук не остава никой, Та си мислих  newsm78 може ли да я направя чак другия мес началото?? Много ли ще е късно?

Айде пак ще се включа, че да ходя при докито сега...

# 614
  • София
Сребърната вода я ползвам на спрей, като, ако е залъгалката, след това я забърсвам с еднократна стерилна кърпичка на Чико за целта (така процедирах и в родилното, останали са ми още 2 кърпички - за да са стерилни, са опаковани поотделно и като свършат, ще действам само със спрея).  Peace

Общи условия

Активация на акаунт