Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да предотвратим канибализма при кокошките?
Как да използвам коприва за торене и какви са нейните ползи?
Как да мулчираме с борови иглички и какви са ползите от това?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да предотвратим канибализма при кокошките?
За да се предотврати канибализмът при кокошките, от съществено значение е да се осигури достатъчно пространство в курника и да се наблюдава тяхното поведение. Ако агресията между пилетата ескалира, препоръчително е да ги изолирате за определен период. Освен това осигуряването на адекватно хранене и вода може да помогне за намаляване на конкуренцията и агресията.
-
Как да използвам коприва за торене и какви са нейните ползи?
За да използвате коприва за торене, препоръчва се да създадете разтвор от свежа коприва, който ферментира за 12-24 часа. След това този разтвор може да се използва като листен тор или коренов стимулатор. Копривата е с високо съдържание на азот и може да бъде полезна за подхранване на растенията. Важно е обаче да се има предвид кога се прилага торът с азот към различни видове растения, за да се избегнат потенциални проблеми със свръхрастежа или развалянето.
-
Как да мулчираме с борови иглички и какви са ползите от това?
Мулчирането с борови иглички е техника за предотвратяване на заплевеляване и прекомерно изсушаване на почвата през горещите месеци. Тази техника се използва за градински растения като азалии. Боровите иглички създават защитен слой върху почвата, който запазва влагата и намалява изпарението. Освен това те се разлагат постепенно, добавяйки органични вещества към почвата и подобрявайки нейната структура.
-
Каква е разликата между картофите за консумация и тези за семе?
-
Как се интегрират новите пилета в кокошарника?

не си взех защото такова животно немаме но ако някой се интересува може да пита. За ранни не знам, сега експериментирам с два сорта да видим ще ми харесат ли Импала и Трезор, някой ако има впечатления да сподели ,но за късни горещо ви препоръчвам сорт Пикасо -висока добивност ,отлична съхраняемост,едри клубени и са вкусни както и да ги сготвиш!
. На мен част от семето, дето си го бях отделила есента ми е измръзнало ( горе долу около 5 кг хвърлих) та не знам дали ще ми стигне. Обикалях и не можах да си купя. А аз си търсех от сорт не знам как се казва, но е жълт отвътре и е за пържене, не е много едър. Много е сладък. Родопските са такива. Сигурно ще прося от комшии на село

