В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 035
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Лавал-Пловдив
Тарили, по вода да му върви на ученика и да му купиш семки  Wink
Най-лошото на бот а ланчовете е като си ги забравят в училище. Ники така беше забравил един деня преди коледната ваканция, а и сандвича не си беше изял. Като го донесе след ваканцията съдържанието на кутията изглеждаше толкова страшно, че не посмях да я отворя, а директно замина в болкука.
Камбанка, на нас картата за автобуса ни я даваха директно в калъфче на връзка за врата от училището. При  вас са решили да поспестят. Нямам идея от къде се купува. На големите вече не им
дават карти.
Успех на всички ученици утре, нека имат една страхотна учебна година  Hug

# 511
Успешен старт и от mен на mалките ученици, че и на по-голеmите!
Ние днес си иmахmе една първолачка, София беше 1-ви ден на градина,  Heart Eyes, а баткото ни е в четвъртък.
И аз още не съm донакупила всичко, но утре в обедната ще наваксаm (ако не забравя пак списъка)

Кебежчанки, а вие гласувахте ли newsm78 Mен днес mе приmързя на предварителните (първи ден на работа на всичкото отгоре), но задължително ще гласуваm  Peace

# 512
  • Монреал
Благодаря момичета за поздравите!
И от мен успешен старт на всички първолаци, а и на порасналите ученици - само шестици да носят хехехе  Joy  bouquet

Кака Дора, семки, семки, ама белени  Mr. Green

Ние започваме в сряда. Тарилимам, пиши довечера повече подробности - как се е чувствал младежа, какви са му впечатленията?

Аз толкова се притеснявах, цял ден го мислих, а той нашия кеф - рисувал, редил пъзели, ходили на двора, гледали филм - Шарк Тейлс, абе с две думи много му харесало, доволен беше. А току що се похвали на баща си, че се запознал с едно момиченце Валери цитирам "One day she's going to be my girlfriend  Joy" Сладура на мама! Дано и занапред да е така доволен Praynig
Тази седмица им е много объркана програмата, понеже са разделили класа на 2 по-малки групи, явно да свикнат по-бързо, но се редуват при учителката, и затова ще изкарва повече време в сервиз дьо гарда, ама какво да се прави  Crazy От нашия клас май само 2 дечица са записани във сервиз дьо гард - ума ми не го побира как се справят другите родители честно казано да си прибират децата в 2 и 30 всеки ден. И аз искам, ама няма  Sad
Иначе класа е 16 деца, а учителката ни е една тихичка, но много добре контролираше мъниците, прилича на Сара Джесика Паркър хахаха

Айде чакам с нетърпение да споделяте впечатления всички  Hug

# 513
  • Vaudreuil Canada
Ние днес си иmахmе една първолачка, София беше 1-ви ден на градина,  Heart Eyes  

Честито ви  Hug Ние другата седмица ще имаме градинарче  ooooh! Иначе баткото също от четвъртък е на училище.

А току що се похвали на баща си, че се запознал с едно момиченце Валери цитирам "One day she's going to be my girlfriend  Joy" Сладура на мама!
Е много сладко начало .. утрепа ме!

# 514
Ние днес си иmахmе една първолачка, София беше 1-ви ден на градина,  Heart Eyes  

Честито ви  Hug Ние другата седмица ще имаме градинарче  ooooh! Иначе баткото също от четвъртък е на училище.

Ох, да mинава тази първа седmица (дано да е саmо тя де), че доста си поплаква mоmиченценто  Rolling Eyes

Леко и безаварийно градинарстване и на вас, в каква градина сте?

# 515
  • Калгари, Канада
Ами да се включа с честитките: Честит първи учебен ден на всички ученици и от мен! А на малките дано бързо се приспособят към градините!

МaНЕВрата, как беше БГ-то?

Аз малкия ще го пускам на прискул два пъти в седмицата за по два часа (нищо работа).
Миналата седмица обаче беше на летни занимания до обяд (за пръв път без мама, тати или бати наблизо) и уж за динозаври (които той обича), пък то се оказа, че не иска да седи там. Първия ден като си тръгнах просто каза чао, но после бил ме търсил и дори плакал; втория ден стоях с него първия половин час и после му обясних, че трябва да свърша нещо и той ме пусна да се измъкна (накрая на деня получи подарък, бях му го обещала ако не реве). До края на седмицата посвикна, но пък кампа свърши.  Wink

Днес пък на плуването една позната "майка" беше записала и двете си дъщери (групите са по възраст така че не бяха заедно в група, но бяха заедно в басейна), голямата си изкара урока, но малката излезе от водата на 2-рата минута и така и не пожела да влезе пак.
Та децата са различни, всяко различно свиква, и дори неочаквано за нас, може да харесат или да не харесат нещо и това е. За някои деца е комфортно да са с по-големите си братче или сестриче, за други пък няма значение. (Марти все иска да стой в училището на батко си, да стои на камповете с батко си и т.н. Едва го удържам да не влезе в басейна, като водя Влади на плуване. Голяма любов, голямо нещо  Laughing)

TariliMom , оправно ти е момчето, още на първия ден се е ориентирало за гаджетата  Laughing

Аз съм голяма разпитвачка като става въпрос за момичета (а и не само). Владко един ден носи картичка (направена) с нарисувано сърце и пише I missed you, питам го и той ми казва, че е от едно момиче, то било на ваканция и сега се било върнало (не беше много впечатлен). На другия ден питах майката на момичето къде са били на ваканция, а тя ми разясни, че през почивните дни са ходили някъде, обаче дъщеря и държала да направи и даде на всичките си приятелчета картички. Та "совите не са това, което са" тука "обичам те, липсваш ми" и т.н. си се разменят ежедневно без да се впечатлява нито този който ги пише/казва тези неща, нито този към когото са отправени.

# 516
Здравейте,
Тарили, Честито както и на всички първокласници и започващи училище. Ние сме утре, и сме купили единственно рокля и ризка за първият учебен ден, днес татито ще вземе списъка, и довечера сме на експресен шопинг.
Благодаря ви за отзивите за обувките и обяда. спях се на еко и геокс за сега, да видим дали ще сме доволни.
МaНЕВрата, дано бързо ви мине, малакт аоще я държи, сега сменям градината да видим дали ще има разлика.

# 517
Ами да се включа с честитките: Честит първи учебен ден на всички ученици и от мен! А на малките дано бързо се приспособят към градините!
МaНЕВрата, как беше БГ-то?

Ох, дано да mине по-бързо това приспособяване, че днес е било още по-голяm рев, нали си ни е досетливичка mоmата, сетила се е за какво иде реч. Добре, че таткото се е нагърбил с тази задача, аз се инфорmираm по телефона...

А в Бг, на mен mи беше супер,като на курорт,  разбих се от път, но и до mорето стигнах...
Иначе, и тук сmе си добре  Wink

# 518
  • Калгари, Канада
Дай малко впечатления, де. Къде ходихте? Как беше морето?
Ние сме замислили изкачване на планини за другия път (а децата при бабите  Wink )

# 519
Здравейте,
първо бих искала да честитя започването на учебната година на всички деца и да им пожелая много здраве и добри резултати в училище!
Ние сме новопристигнали имигранти в Торонто и имаме дъщеря на 4 години и половина.

Това, което бих искала да попитам е, случайно някой от вас да е купувал "Шуслерови соли" в Канада? Ние си взехме по една кутийка от тези, които ни трябват, но когато реших да потърся тук по дрогериите, навсякъде ми казваха, че не са чували за тях.

Благодаря!

# 520
Ариела, добре дошли.  Солите можеш да ги вземеш от тук http://hpn.to/Schuessler-Tissue-Salts/s/12782  или от тук http://www.canadianvitaminshop.com/Product/Schuessler-Tissue-Sal … trawberry-Flavour. В повечето Health Stores ще ги има сигурно, в дрогериите едва ли.

# 521
Набързо да докладвам за нашите първи учебни дни, че нали си имам в секондер и в матернел Simple Smile.
С големият - никакви грижи, само сутринта се оказа, че маратонките от пролетта не му стават и тръгна с едни по-есенни такива, та след работа ходихме на експресно закупуване на маратонки и гуменки за малки и големи. Този етап с израстването на обувките го бяхме пропуснали в подготовката. На малкият пък му изгубили документите и го нямаше в списъка на service de garde, попълнихме ги отново нямаше проблем. Харесва му, но на края на деня е изцеден и заспива в 20ч  Wink
Учителката му иска collation-а да е: зеленчуци, плодове (без киви, че има дете с алергия) или сиренца, никакви сокове, млекца, бисквити и тн. Каза, че не и работа да бърше сок по пода или да им мие ръцете и бузите, нито ще се навежда да им вързва обувките, нито ще им облича зимните костюми, е, можела да помогне с ръкавиците, но тя била много за автономността...
За мен голямата изненада беше искането на хавлия за плаж. Целта била да се постила на пода и там да си полежавали децата да си починат...  sleepuu
За картите за автобуса - купихме от Доларама едни самозалепващи листчета, малки по размер и ги сложихме на картите. На практика става като ламинирана карта.
Пожелавам на всички успешна учебна година!

# 522
Момичета, влизам пак с въпросче, надявам се да бъдете отново отзивчиви  bouquet

Социалните помощи колко време се изплащат т.е. има ли времеви период в който са ограничени?
Човека за когото се интересувам е на соц.помощи от 2007 година до сега. Странно ми се вижда, ми той може цял живот на помощи да си изкара newsm78

# 523
  • Лавал-Пловдив
Доживотна може да е социалната помощ, но защо самия човек не ти обясни това, щом е на такава? Не ми става ясна целта на въпросите ти... newsm78
Всъщност, като разгледах постовете ти разбрах защо разпитваш. В случая нищо не може да се направи - наистина можеш да живееш неограничено време на социал, особено ако поработваш и на черно, което не може да се докаже, разбира се. Не е първият, не е и последният. А след като се води социално слаб, не може да плаща.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 05:11 от kaka_dora

# 524
Всъщност това може да се промени скоро, според зависи от резултатите от изборите, но понеже не съм никак в час може някой по-запознат (Маневрата? Simple Smile) да кажа по-точно кой за какво се бори в Квебек. Иначе и за мен неограниченият във времето социал не е непременно предимство на социалната политика в Квебек (от гледна точна на плащащ данъци).

Като стана дума в тази посока, да ми кажете документи за гражданство за деца (родени извън Канада) подават ли се или само възрастните, а децата вървят в пакет с тях (знам, че и за тях се плаща, но се чудя дали има отделни формуляри за тях)?

И при нас първите впечатления от училището са положителни, на ученика му хареса. Много неща са ми странни в училищните им порядки, с които тепърва се запознавам, но се надявам да не се стига до сериозни сблъсъци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт