Прием детски ясли Варна 2012

• 56 687
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Сигурно е този,започва или с 6*** или 7***.Същия е с който проверяваш в сайта и ти е изписало че не е участвало детето в класиране.

# 586
да наистина е със седем,Вие как разбрахте:)

# 587
  • Варна
Номерата, които дават са поредни, така като дойде класирането по номера приемат децата, на последното класиране за района, в който кандидатстваш са стигнали до номер 5999(там някъде), това значи, че до 7...(твоят номер) трябва да приемат към 1000 деца за цяла Варна, за да дойде вашият ред. Дано ме разбра.

# 588
Номерата, които дават са поредни, така като дойде класирането по номера приемат децата, на последното класиране за района, в който кандидатстваш са стигнали до номер 5999(там някъде), това значи, че до 7...(твоят номер) трябва да приемат към 1000 деца за цяла Варна, за да дойде вашият ред. Дано ме разбра.
Да разбрах,сигурно ме помислихте за молоумна,но няма кои да ми обясни така подровно,имам една приятелка и тя само ме лъже защото не взеха нейното и да не ходи и моето,беше ми казала че е голяма за ясла и малка за градина,че нямало да я вземат,нямало места  и сроковите били минали само януари се подавали докоменти и други такива
Още веднъж много Ви благодаря и пожелавам оспех на всяко детенце и мама
Като трябва ,ще чакам,нямам друг избор.
Живот и здраве и малко късмет с някои ще се виждаме без дори да знаем ,че сме си писали тук.Много сте готиниБлагодаря Ви отново:)

# 589
Да разбрах,сигурно ме помислихте за молоумна,но няма кои да ми обясни така подровно,имам една приятелка и тя само ме лъже защото не взеха нейното и да не ходи и моето,беше ми казала че е голяма за ясла и малка за градина,че нямало да я вземат,нямало места  и сроковите били минали само януари се подавали докоменти и други такива
Още веднъж много Ви благодаря и пожелавам оспех на всяко детенце и мама
Като трябва ,ще чакам,нямам друг избор.
Живот и здраве и малко късмет с някои ще се виждаме без дори да знаем ,че сме си писали тук.Много сте готиниБлагодаря Ви отново:)

Щом не си изчела подробно всичката информация от сайта на Общината и не я знаеш вече наизуст, значи не сте толкова на зор да почнете яслата  Laughing

Ако искате детето ви да почне ясла от точна дата- например като стане на 2 годинки, то задължително трябва да се подадат документите и да се вземе номер още като се вземе акта за раждане.  От тази година доста родители започнаха да правят така и това остава единственото сигурно нещо, че ще приемат детето, от датата от която сте заявлили.  Peace

Пиша това, защото доста от родителите (за мое голямо учудване) не са наясно как и кога става подаването на документи...

# 590
 Poly , много майки наистина не са наясно, но не защото не се интересуват и не искат децата им да ги приемат. Имам няколко познати, които имат по-големи деца (3 и 4 клас) и мислят, че както са записали тогава децата (отиват и след седмица, максимум месец започва детето) и сега става така. Не всеки чете БГмама , рови се по форуми или  общува с майки, които го правят , за да е наясно. 
Просто в последните години нещата са се изменили, а за това не са виновни майките и всички го знаем  Sad

# 591
Poly , много майки наистина не са наясно, но не защото не се интересуват и не искат децата им да ги приемат. Имам няколко познати, които имат по-големи деца (3 и 4 клас) и мислят, че както са записали тогава децата (отиват и след седмица, максимум месец започва детето) и сега става така. Не всеки чете БГмама , рови се по форуми или  общува с майки, които го правят , за да е наясно. 
Просто в последните години нещата са се изменили, а за това не са виновни майките и всички го знаем  Sad
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ПОДКРЕПАТА
АМИ АЗ СЪМ НА 23 И ДО ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ НЕ ЗНАЕХ КАК СЕ СМЕНЯ И ПАМПЕРС КАМОЛИ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ
Poly
АКО СЕМЕЙНОТО МИ ФИНАНСОВО ПОЛОЖЕНИЕ БЕШЕ ДОБРО НЯМАШЕ ДА ПОДАМ ДОК. ЗА ЯСЛА
СМЯТАМ ЧЕ ИМА РОДИТЕЛИ КОИТО НАИСТИНА СЕ НУЖДАЯТ ОТ ТОВА ДЕЦАТА ИМ ДА ПОСЕЩАВАТ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И АКО ИМАХ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ Я ГЛЕДАМ,НЕ БИХ Я ПРАТИЛА ЗА ДА СИ СТОЯ В КЪЩИ И ДА ЛЕЖА

# 592
АМИ АЗ СЪМ НА 23 И ДО ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ НЕ ЗНАЕХ КАК СЕ СМЕНЯ И ПАМПЕРС КАМОЛИ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ
Poly
СМЯТАМ ЧЕ ИМА РОДИТЕЛИ КОИТО НАИСТИНА СЕ НУЖДАЯТ ОТ ТОВА ДЕЦАТА ИМ ДА ПОСЕЩАВАТ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И АКО ИМАХ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ Я ГЛЕДАМ,НЕ БИХ Я ПРАТИЛА ЗА ДА СИ СТОЯ В КЪЩИ И ДА ЛЕЖА
честно казано за ясла е наистина почти пълен абсурд да ви приемат . Както ти обясниха момичетата следващия голям прием на деца ще е август- септември другата година, когато детето ти ще е около 3 годишно.
ДА не забравиш април месец да подадеш документи за градина - там има срок около месец , в който се подават необходимите документи. Ако не ти е проблем може да следиш темата, само ще ти е от полза.
Частните ясли са другия ти вариант, ако имаш тази финансова възможност .( не се заяждам, не знам професията ти , може и да можеш да си го позволиш)

И тази твоята "приятелка" май ти е нещо  друго ама не и приятелка

# 593
  • Варна
И тази твоята "приятелка" май ти е нещо  друго ама не и приятелка

Peace

Следи и темата за градините. Яслената система автоматично ще изхвърли детето, когато навърши 2г. и 8м.

Аз да питам, какво изискват да се носи в "Приказен свят" при започване на детето? Никой не е споделял май, че са приети там.  newsm78

# 594
Poly , много майки наистина не са наясно, но не защото не се интересуват и не искат децата им да ги приемат. Имам няколко познати, които имат по-големи деца (3 и 4 клас) и мислят, че както са записали тогава децата (отиват и след седмица, максимум месец започва детето) и сега става така. Не всеки чете БГмама , рови се по форуми или  общува с майки, които го правят , за да е наясно.  
Просто в последните години нещата са се изменили, а за това не са виновни майките и всички го знаем  Sad
Poly

Аз не нападам никого, просто изказвам мнение, че ако нещо наистна те  интересува ще почетеш поне малко в нета и ще се поровиш за нужната информация- щом пишеш в бг-мама значи имаш нет. Навсякъде по медиите се тръби, че няма места в детските ясли и  градини във Варна и София.
Правилата за прием се променят с годините, с големият ми син "спахме" едно денонощие  пред яслата, сега с малкия приема е по пореден номер, но определено мога да кажа, че това че е "по-различно от преди" не е  основателна причина да не си осведомен за това кога и как да подадеш документи за ясла, още повече ако няма кой да го гледа и трябва да се върнеш на работа.

Кристиана, ако  наистина нямаш възможност да гледаш детето си, защото няма да го приемат скоро, подай документи в яслата в Аспарухово, там поне приемат без да си от района и почти винаги има места  Peace

# 595
Аз не нападам никого, просто изказвам мнение, че ако нещо наистна те  интересува ще почетеш поне малко в нета и ще се поровиш за нужната информация- щом пишеш в бг-мама значи имаш нет. Навсякъде по медиите се тръби, че няма места в детските ясли и  градини във Варна и София.
Наистина е пресилено подобно мнение. Аз също късно се поинтересувах как става приема в ясли и си нося последиците. Но продължавам да мисля, че подаването на документи за ясла веднага след раждането е пълен абсурд.

# 596
МИСЛЕХ ,ЧЕ ФОРУМА Е ЗА ДА РАЗМЕНЯМЕ ИНФО. А НЕ ДА СЕ УПРЕКВАМЕ КОИ КАКВО ЗНАЕ И КОИ КАКВО НЕ
ВАШЕТО ДЕТЕ ПОСЕЩАВА ЛИ ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ?

# 597
Аз не нападам никого, просто изказвам мнение, че ако нещо наистна те  интересува ще почетеш поне малко в нета и ще се поровиш за нужната информация- щом пишеш в бг-мама значи имаш нет. Навсякъде по медиите се тръби, че няма места в детските ясли и  градини във Варна и София.
Наистина е пресилено подобно мнение. Аз също късно се поинтересувах как става приема в ясли и си нося последиците. Но продължавам да мисля, че подаването на документи за ясла веднага след раждането е пълен абсурд.

И за мен е ПЪЛЕН АБСУРД !!!!! Както беше и абсурд висенето на опашки цяло денонощие! Но това е самата реалност в България, ако искаш да ти вземат детето на ясла на точно определена дата, трябва да подадеш документи още с раждането на детето, а преди това да "спиш" пред яслата....

Всеки сам избира кога да подаде документи за ясла , просто изказвам своето мнение и виждане по въпроса ....   Peace 

# 598
МИСЛЕХ ,ЧЕ ФОРУМА Е ЗА ДА РАЗМЕНЯМЕ ИНФО. А НЕ ДА СЕ УПРЕКВАМЕ КОИ КАКВО ЗНАЕ И КОИ КАКВО НЕ
ВАШЕТО ДЕТЕ ПОСЕЩАВА ЛИ ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ?

Ако въпросът е отправен към мен ще отговоря  Simple Smile

Не упреквам никой какво знае и какво не , просто давам съвет на тези които наистина се нуждаят от ясла за децата си, все пак за втори път минавам по този път  Peace

И на втория въпрос- Големият ми син е на градина, а малкия скоро ще започва да ходи на ясла.

# 599
Поли, още веднъж казвам - не съм подавала документи при раждането на сина ми, подадох март месец и август му излезе номера. Така че колкото и да са малко местата в яслите, очевидно не са необходими чак такива драстични "мерки".

Общи условия

Активация на акаунт