Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 386
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
_az_,
Концентрат ли си поръча,или готова комбинация? Ако  е готова,не е нъжно да ги разреждаш във вода-капят се на гладно под /на езика.Ако е концентрат ( който е и по-скъп) се разрежда,виж в 1 пост,сигурно има описано как,много ми е бавен интернета да търся.

Това за 2-та месеца питай този,който ти е казал,че траят толкова,какво точно е имал предвид.КОнцентратите траят години,а готовите комбинации-докато замиришат,замътни се разтвора или мухляса-зависи колко консервант ( т.е.алкохол ) имат.

и има ли разлика дали ще си взема готов спрей или ще си поръчам комбинация? Това за спрея не го разбрах,но аз така или иначе не съм ползвала спрей,предпочитам капките.

Stelfy ,Може да приемаш и по-начесто,особено в момент на криза или по-силна нужда.Просто ще ти свърши за по-малко от месец шишенцето.Няма нужда от сукусио ( почукване),а може леко да и разклащаш настрани,като махало на часовник, преди прием.

Успех,момичета  Grinning

# 316
  • София
Пак благодаря! Hug

# 317
  • Бургас
благодаря  bouquet готов разтвор си поръчах, значи няма да го разреждам тогава..малко се обърках  Embarassed а за срокът на годност пишеше, че е толкова в сайта. за готовите комбинации.

за спрея - имам предвид този http://aspenbg.com/rescue-remedy-p-100.html. 25мл е 30лв и пише какво точно съдържа. ако си го поръчам като готова комбинация ще е 13лв 30мл. затова се чудя има ли някаква разлика, ако е направен както като обикновените смески?

# 318
благодаря  bouquet готов разтвор си поръчах, значи няма да го разреждам тогава..малко се обърках  Embarassed а за срокът на годност пишеше, че е толкова в сайта. за готовите комбинации.

за спрея - имам предвид този http://aspenbg.com/rescue-remedy-p-100.html. 25мл е 30лв и пише какво точно съдържа. ако си го поръчам като готова комбинация ще е 13лв 30мл. затова се чудя има ли някаква разлика, ако е направен както като обикновените смески?
Има да, разликата е че спрея е с по-висока концентрация на алкохол 28% и трайността му е 2 години.Можеш да го използваш когато ти е необходимо в рамките на 2 години.
Направен като комбинация е траен 2 месеца след нейното приготвяне.Може да издържи  и повече ,но не се наемам да прогнозирам.Количеството алкохол ,който се слага по-принцип когато се приготвят комбинациите е около см. от бутилката в която се приготвя.Може и да издържи , а може и да не.За това  казвам 2 месеца

# 319
  • Бургас
благодаря  bouquet
а може ли малко повече инфо относно държането настрани от компютри и подобни? в моя случай няма стая, в която няма компютър или микровълнова. колко далеч от подобни уреди трябва да стоят? в хладилника примерно достатъчно ли е, въпреки, че микровълновата е до него?

# 320
благодаря  bouquet
а може ли малко повече инфо относно държането настрани от компютри и подобни? в моя случай няма стая, в която няма компютър или микровълнова. колко далеч от подобни уреди трябва да стоят? в хладилника примерно достатъчно ли е, въпреки, че микровълновата е до него?
Не е нужно да държиш комбинацията си в хладилник, тя е защитена с консервант(в случая алкохол) и няма да се развали.Ако не е с алкохол тогава е нужно да я съхраняваш на студено.Относно електромагнитните лъчи и влияния върху капките са много преувеличени.Допитвала съм се до производителите на цветни есенции с които работя и те не отричат стоенето на капки в близост до такива уреди.Е ...ако мислиш, че ще навредят на "твоите капки" ,значи ще навредят, но ако не отдаваш голямо значение на това ,ще си работят.Самовнушението е голяма работа Laughing

# 321
Пак да питам за скърцането със зъби нощем. Аз поръчах следната комбинация:
Holly
Agrimony
Vervain
White chest.
 Видях я в някаква книга. Давам трети ден, намаля скърцането, не е толкова силно и продължително. Дали може да пробвам и при баща му същата комбинация. Той също от дете страда от бруксизъм (скърцане със зъби нощем)?

# 322
Holly
Agrimony
Vervain
White chest.
 Видях я в някаква книга. Давам трети ден, намаля скърцането, не е толкова силно и продължително. Дали може да пробвам и при баща му същата комбинация. Той също от дете страда от бруксизъм (скърцане със зъби нощем)?
Нищо не те спира да опиташ...може само да помогнеш ...или по-добре му определи на него индивидуална терапевтична комбинация в която да наблегнеш освен на неговите лични емоции и на скърцането му със зъби нощно време.Есенцията Cherry plum  не е за подминаване при него Peace

# 323
Holly
Agrimony
Vervain
White chest.
Сериозно ли намаля скърцането? Впечатлена съм. Ще направя и на двете ми дъщери, че те са направо стерео нощем. А иначе можеш да даваш и на таткото-няма проблем, особено пък, ако има и от чертите на есенциите Grinning

# 324
Здравейте моля да ме посъветвате какво да давам и на двамата си сина
По-малкият е на9 год. рисува непрекъснато, представя си разни герой ,води битки с тях, фантазира много, разсеян ,чувствителен. Спи неспокойно, казва че сънува кошмари и все му се привиждат разни неща
Наскоро имаше инцидент със свой съученик който много го изплаши От тогава спи при мен, никога не остава сам в къщи иска да стоя при него дори когато си мие зъбите или се къпи.
За него съмсе спряла на
Rosck rose  и Aspen за чудовищата и кошмари
Chesnut Bud за разсеяност                               

По-големият ми син е на 12 год. Доста се промени откакто навлиза в пубертета Все е унил, няма желание за нищо нито да излиза вън нито да спортува, дори когато ходихме на почивка му бе много скучно , има малко приятели,няма хоби или някакви интереси, дори да се захване с нещо бързо губи интерес, голям чистофайник.
Той също наскоро се изплаши много от някаква игра в интернет до такава степен, че също около 20 дни спях при него , не искаше да остава сам дори за малко като и по-малкия ми син. От скоро спи в стаята си но аз пак стоя при него докато заспи Неговият страх, е че непрекъснато нещо върви след него и или че във всеки един момент нещо може да изкочи от някъде в неговата стая и да му направи нещо лошо.
За него съм се спряла на
Aspen и Mimulus може би и Rosck rose
Wild Oat i Grab apple  за това че няма интереси и е чистофайник
За двамата за уплахата може би Star of bethlehem
Извинете ме за дългия пост моля да ми кажете дали правилно съм ги подбрала или ми препоръчайте други цветя
Хубав ден на всички

# 325
Здравейте.

Направих комбинация на дъщеря ми - 2 , 20 ,7, 14, 29. И тя я изгуби. Търсихме я из цялата къща една седмица, просто потъна в земята. Вчера й направих нова, но без 29, него забравих да включа и ще й го накапя сега. Значително по-малко я боли корема.. Не знам как не съм се сетила по-рано да й включа 7. Има много стереотипи в поведението, които й пречат и които влачи отдавна.

dgidgo, аз бих те посъветвала да посетите и психолог заради тези страхове, че нещо ходи след него и т.н.  Hug Защото те са много напрягащи и неприятни, аз съм имала от тинейджърка подобни.

# 326
.....
По-малкият е на9 год. рисува непрекъснато, представя си разни герой ,води битки с тях, фантазира много, разсеян ,чувствителен. Спи неспокойно, казва че сънува кошмари и все му се привиждат разни неща

dgidgo , бих заменила Chesnut Bud с Clematis

за всичко останало си се ориентирала чудесно  Grinning
само дето аз бих дала и на двете хлапета вместо Star of Вethlehem от Спешните капки, защото действат по-комплексно и освен Витлеемската звезда съдържат и Rock Rose  Mr. Green

# 327
dgidgo  Има ли още във форума тема за консултация с детски психолог-пиши там,да те насочи към специалист във вашия град.Една консултация няма да ви навреди.
И аз съм за Clematis .

Прочети им  с вяра и любов някоя молитва за ограждане от зли сили! Прикади с тамян в къщи, или някакво друго енергийно пречистване,децата са много сензитивни и ще реагират добре. Успех  Peace

# 328
  • Бургас
може ли да се пие алкохол, докато се пият капките?

# 329
  • София
Сигурно, предвид че те самите са в алкохол Grinning

Общи условия

Активация на акаунт