Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 28

• 56 001
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Незабравка ,косата , поне при мен много пада , ръся косми навсякъде . Даже  и така както е - 2-мм пак пада .Поне на мен така ми е по удобна Wink

# 106
  • Пловдив
За определяне процента инвалидност. (така ли се казва  newsm78 )

Така се казва. Операция и терапии при мен надвишиха  180 дни, 6 месеца взимах болнични от Онкология Пловдив, след това 2 месеца болнични от ТЕЛК и след това подадох за документи за определяне процента инвалидност или пенсия. Прочети наредбата или някои от момичета, защото аз минавах преди 5 год.

# 107
Да, да, щях да чета точно това утре. Отпечатала съм си го и ще го проверя. Благодаря за разясненията   bouquet Още съм като муха в тъпан  Laughing

# 108
Момичета , лека нощ от мен , беше ми драго Heart Eyes Нещо не ми излезе бройката във фейса  newsm78 ама утре ще проверявам кой липсва Joy

# 109
  • Пловдив
Нали знаеш поговорката " С питане до Цариград се стига"

Мили, момичета мачовете свършиха, изпих си виното и ви казвам Лека нощ.

# 110
  • Пловдив
Приемаш ли друга муха в тъпана ти, че лафа ти ми стана любим?  Grinning

# 111
Приемаш ли друга муха в тъпана ти, че лафа ти ми стана любим?  Grinning

bouquet Добре си дошла Simple Smile

# 112
  • София
Сладки мои,
Хули ми напомни за сериала, който започва, така че ви пожелавам лека нощ!
Сладки сънища и до утре, когато във Феса ще има снимки на бабки!

# 113
Добро утро! Снощи много сте бъбрили...Аз изпробвах нови рецепти, и след това с удоволствие си ги изконсумирах, на домашните не им харесаха обаче, а мислех ,че ще ги впечатля. LaughingСпестиха ми оценката, но фактът, че ми остана голямо количество говори сам за себе си. За сравнение-от неделната ми питка и цяла тава сладкиш до вечерта нищо не беше останало.
Не успях да им покажа и новата си кичара-малката сякаш беше пила енергийна напитка-подскаше и бъбреше до 11 ч, накрая на мен ми се доспа и си легнахме двете.А към 21ч се подпали един уличен контейнер срещу нас, започнаха да гърмят боклуците, дойде и пожарна-та явно се превъзбуди детето-беше му атракция цялата тази какафония.
 Хули, знам че голата глава ми е най-малкия проблем, големият знае всичко-това, което се случва, и това което ще се случи занапред. Но малката...там стоят по различен начин нещата.Това е дете, което за да млъкне поне за миг, трябва да бъде помолено-любезно или не чак толкова любезно Laughing. Настанява се между нас и започва да плямпа така, че не можеш да подредиш едно изречение, без да те прекъсне. Понякога , когато си говорим със съпруга ми, трябва да викаме, за да се чуем.
 Преди време ,беше "прихванала"от разговорите ни, че баба И си е правила мамографска снимка на гърдите. За нея асоцияцията беше снимка-цици. Е не остана човек, който случайно дори да сме срещнали, който не разбра , че баба И си е снимала циците...Представи си реакцията на хората , или че дядо И си яде зъбите /човека просто си слага и маха ченето/. JoyСега е смешно, но като си представя, как срещаме някой случайно, и тя без никой нищо да я пита започва да обяснява как мама е с гола глава , обаче си слага коса-сега, ...дори и да ти звучи като изкривена драма-още ми е трудно. Може би ми трябва още малко време. Аз ще си я понося повечко време перуката, така че наистина не мога да се крия непрекъснато, но нека и аз да претръпна малко, пък после ще видим.
 Момичета, имам чувството ,че кожата ми се изсуши след химията-на ръцете , на тялото , на главата-втълпявам ли си, или наистина има връзка-главата ме сърби, ръцете ми са в безобразно състояние...

# 114
  • Варна
Добро утро на всички Simple Smile
KaRoLa
Много си красива ! Изпратих ти съобщение в сайта със снимката.
Тези невероятни очи и с перука и с коса греят. Носи си я само с отлично настроение Simple Smile, че нали знаеш - трябва сами да си сбъдваме приятните неща в живота.

Луди Пеперуди ,
това със сухата кожа го имаше и при мен - моментно е - за месец някъде беше при мен. Също тогава установих, че кожата на главата ми е много чувствителна. Настръхваше от леко потрепване на въздуха дори. Ама сега като ми избликна новата коса - нещата се нормализираха.

# 115
Добро утро, мили ми !!!

Благодаря ви за милите думи! Някакси ми е по-спокойно като видя реакциите на хората  Hug Днес, Слава Богу нямам никакво ходене по разни институции. Чак в понеделник влизам във въртележката. Nanastef, ама и ти си една весела и позитивна  Flutter

# 116
Ооооооо, Карола, забравих-много, много си красива,излъчването е съвсем естествено.  bouquet

# 117
Добро утро и от мен!Минавам да раздавам кафето-който не е пил -да заповяда!

# 118
  • В царството на игрите:)
Привет и от мен...Да ви кажа и аз за перуката. Избарх си я сравнително бързо, но си доставих "удоволствието " да се видя и с други коси без да ми искат по 2 лв. за проба Mr. Green После отидох с перуката при моята фризьорка и ии казах да ми я направи, така, както прави мен. Щеше да припадне момичето JoyНо каза, че това е добър опит, защото до сега не го е правила, та ми я пооформи и бях готова. Сина ми беше на 4 години, а щерката на 7 месеца. Обясних му, че косата ми е болна и за да оздравее трябва да я махна, но ще порасне нова. За гърдата казах същото. Притеснявах се  естествено, но се убедих, че децата ни обичат не защото имаме или нямаме някои неща, а защото сме мами и докато сме до тях нищо друго няма да има значение. Когато косата ми почна много да пада и къщата да се зарива в косми /Много е неприятно!/ извиках моя братовчедка да ме подстриже с машинката в банята. Не ме подстрига на 0 номер, а остана 2 мм., което на практика е гола глава. Мъжо ме хареса, за детето ви казах. Ходила съм и със шалове. Но си спомням, че първото лято, когато бях на химия в Т-ще си счупих ръката и бях като мумията - без коса, без цица и с гипсирана ръка - мани,мани. Но тъй като луд умора няма, ходех на басейн с кърпа и с високо вдигната гипсирана ръка Joy Наперила се Мара в басейна hahaha Странното е, че сина ми преди няколко седмица, както си пътувахме в колата ми каза, че много се радвал, че косато ми пораснала и че му било мъчно, като била болна newsm78 Явно има спомени, които оставят трайни следи....Като го вземах от градина след химия и му викам да бърза, че ми е лошо, той викаше: Трай малко, прибираме се и ще повръщаш спокойно Rolling Eyes
Някой попита колко е преживяемоста с РМЖ? И аз бих искала да знам отговора на този въпрос, но има само Един, който знае....
Сега влизам във фейса да ви търся. Аз там съм Милена Хаджийска Hug

# 119
Аз питах за преживяемостта при РМЖ-в моя случай-1 стадии без лимфни и далечни метастази, хирурга каза 95 процента е вероятността за пълно оздравяване, но все пак  каза аз не съм Бог  и има едни 5 процента ,които са си чисто божа работа.И така....ако някой друг знае нещо  по въпроса рна драго сърце ще изчета.

Общи условия

Активация на акаунт