Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е процедурата на ТЕЛК и какви документи са необходими за кандидатстване?
Какви са правата на децата с увреждания, родителите на деца с увреждания и какви помощи могат да получат?
Какви са изискванията за получаване на помощ за деца с увреждания?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е процедурата на ТЕЛК и какви документи са необходими за кандидатстване?
-
Какви са правата на децата с увреждания, родителите на деца с увреждания и какви помощи могат да получат?
Децата с увреждания имат право на различни видове подкрепа, като детски надбавки, процент от минималната работна заплата, социална оценка, личен асистент, безплатни винетки и намаление в детска държавна кухня. Родителите на деца с увреждания имат право да получават подкрепа, включително надбавки за деца, процент от минималната работна заплата и други обезщетени. Те могат да се борят за тези права чрез подаване на заявления до ТЕЛК и социалните служби и като са запознати със законите, които ги защитават.
-
Какви са изискванията за получаване на помощ за деца с увреждания?
-
Колко комисии трябва да премина през човек, когато подава документи за ТЕЛК?
-
Какви са условията за получаване на двойни детски надбавки по Закона за семейни помощи за деца?
Аз имам близнаци с поставена диагноза аутизъм,минахме на стелк,подадох си документите в социалните,на мен също ми връщат 3 пълни години назад помощите,но не и детските надбавки.Нямам представа от закони и т.н.,но ходих и до кмета на общината ни ,защото имам право да бъда назначена като асистент на децата ми.Много сложно,но не и невъзможно.Можете ли да ми кажете как да намеря законите,които са ми нужни,защото направо се лутам и нищо не намирам.Благодаря ви
, а при синът ми, който е с поправим проблем 80 за 2 години.
. И още нещо, няма значение от доходите, които имате, тези пари се полагат на децата(сигурно си го знаете, но нека всеки споделя информация, че както виждам социалните работят за Дянков и интересите му, не за интересите на децата ни). Редактирам се с днешна дата. Била съм тълкувала закона както ми изнася, т.е. да имам да взимам. Само 70% от МРЗ се дължат със задна дата. Е поне опитах. Да попитам имам ли право на намаление в детска държавна кухня? Благодаря предварително ако някой ми отговори
.
Lacio не исках да те отчайвам, просто при нас така протекоха нещата, което не значи, автоматично ,че и при вас ще е така 
. Е той е доста голям вече, но пак си е дете