Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 589
  • 729
  •   2
Отговори
# 285
Irena83, здравей!
Аз приемам, че не ни зарибяваш и че си алергична. Ще ти кажа защо никой не ти отговaря. Повечето момичета тук ползват различни прахове в период на една година, с различни цени, дози и за различни материи/при вълнени например е много различно/. Друг е въпросът колко често пускат пералня. Може в седмицата да се пуснат 10 перални. Толкова, колкото ти за месец, нали? Може през лятото да са повече, през зимата по-малко? Тогава е некоректно да се сравнява кой колко пари дава на година. Трудно може да ти се отговори категорично. Аз обаче ще пробвам. Пускаме пералня на три дни. Сега сме намалили състава у дома. Значи, колкото теб. Пера с най-качествените прахове и гелове на немски производители. Може би най-доброто в Европа. Момичетата тук знаят. Една доза ми излиза до 30 стотинки, което значи при 120 перални годишно – 36 лева. Но това не е истинската цифра. Опитах се да съм полезен с пример.

За праха, от който си доволна, имаше мнения вече, които се покриват с моето. Най-обикновен прах, без фантастично действие. Не е екологичен - нито по европейските, нито по американски стандарти. Цената му е с пъти по-висока от сродни като качество продукти и не бих го препоръчал. Хубавото е, че твоите алергени не се събуждат от него и си доволна – от изпиране и цена.

А и още - предполагам Гес има прахове над 5 години със суперкачество Wink

# 286
Видях темата за праховете и реших да споделя, че съм алергична към изброените и ползвам друг ,който не е включен там, но хората тук решиха,че ги зарибявам и че съм дистрибутор,аз просто споделих.
Няма лошо човек да сподели веднъж. Писахте веднъж, втори и трети път. Не съм броила колко пари давам на година за пране, но ясно посочих, че за около 100 пранета може да се вземе приличен препарат за около 25-30 лева, което в сравнение  80 лева за хваления от Вас Амуей /който между другото въобще не е екологичен и антиалергичен по състав както се разбра/ е в пъти по-изгодно. Та едно е споделяне, друго е натрапване.  Радвам се, че семейството Ви е намерило подходящия прах, ползвайте го със здраве, но ние в къщи не сме алергични и сме се спрели на доста по-изгодни варианти във връзка с цена и качество. И нямаме оплаквания нито от едното, нито от другото.

# 287
Благодаря,че ми отговорихте! Simple Smile
Къде има материал ,че не е екологичен и не е антиалергичен? Ще ми бъде полезно да го прочета?

# 288
Irena83, много прахове не само запазват качеството си на еднакво ниво, но и го подобряват. Западноевропейските. Не съм върла противничка на Amway, а съм противничка на това как ценообразува.
Интересно ми е, защо, щом като сте алергични, не ползваш бебешкия прах: той трябва да е най-хипоалергенен.

*

Да, AQUА, за праха Тема и Савекс имам впечатления, че две партиди една с друга не си приличат. И за други производители важи същото, например Булеко. В една партида прахът е на ситни гранули, в друга на едри; в една парфюмът е малко, в друга някой е изпуснал шишето; в една белият прах е смесен със сини топчета, в друга - със зелени и сини, а в трета - със сини пръчици. За това дали е еднакво качеството на изпиране все пак се искат нарочни тестове, но съм 99% сигурна, че варира от партида до партида.
В корелация с това, което писах по-горе, явно нашите производители не работят по никакви стандарти. Може да има известни отклонения меджу партидите, но такива забележими с просто око разлики са недопустими. И навремето така рабетехме - едно към гьотере.

# 289
Мегисан, не мога да ти препоръчам омекотител, тъй като не ползвам много такъв. А и всеки има различен вкус за ароматите, опитай може би някой от Ленорите там или тук в темата да ти препоръчат хубав.

Дано темата за праха на Амуей е приключена вече, че стана вече досадно.

# 290
Благодаря,че ми отговорихте! Simple Smile
Къде има материал ,че не е екологичен и не е антиалергичен? Ще ми бъде полезно да го прочета?
Ето материалче за Амуей http://www.---/114875/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B8%D0%B5 … %B7%D0%B0-%D1%82/ За да бъде съвсем откровена, ще кажа, че пробвах някои от продуктите им /разбира се, не вътрешно, не бих го направила никога!/ В равносметка - Лок - почиства добре. Зуум - не съвсем. Препарат за фурни - почиства добре, скъп. Препарат за килими - пълен боклук - не чисти никак, и е скъп, а на всичко отгоре ми остави петна, на това отгоре пък трябва 6 часа за се остави на повърхността да съхне, т.е килимите са неизползваеми. Има много по-приемливи алтернативи за препарати, отколкото тези с марка Амуей.

# 291
  • Варна
Малко оф, но моля да ми дадете съвет. В момента нямам възможност да купя специалнен препарат за почистване на пералня и се колебая:
* доза прах + висока Т
*2 пак. лимонтозу + вискока Т
*прах+лимонтозу + висока Т
Сменяха лагерите днес и майстора каза да пусна на празно, та да използвам, а после ме чака много пране.

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 20:24 от stenly

# 292
Абе я да Ви питам нещо, че аз нали все недоразбрала. Новият Персил Експерт само прахът ли е по-концентриран? Течният със същата доза като преди ли си е? Ако си е със същата доза, то какво тогава му е подобрено?

# 293
Малко оф, но моял някой да ми даде съвет. В момента нямам възможност да купя специалне препарат за почистване на пералня и се колебая:
* доза прах + висока Т
Сменяха лагерите днес и майстора каза да пусна на празно, та да използвам, а после ме чака много пране.

По третия вариант - колко ти е лимонтозутоо? 300 грама? ОК!

Абе я да Ви питам нещо, че аз нали все недоразбрала. Новият Персил Експерт само прахът ли е по-концентриран? Течният със същата доза като преди ли си е? Ако си е със същата доза, то какво тогава му е подобрено?

Само прахът.
Гес да каже за подобренията Laughing

# 294
Малко оф, но моял някой да ми даде съвет. В момента нямам възможност да купя специалне препарат за почистване на пералня и се колебая:
* доза прах + висока Т
stenly, две пакетчета лимонузу няма да свършат работа. Трябват ти 200 - 250 г лимонена киселина за тази работа.
Според мен - прах за бяло и висока температура (90 - 95°С).

Абе я да Ви питам нещо, че аз нали все недоразбрала. Новият Персил Експерт само прахът ли е по-концентриран? Течният със същата доза ли си е? Ако си е със същата доза, то какво тогава му е подобрено?
Преди години течните си дойдоха в България концентрирани. Така че да, само прахът е компактизиран.
Според Хенкел формулата на Персил експерт е подобрена, а също така има добавен нов ензим, който премахва петна от петкин пектин (пюрета, сладка, конфитюри и т.н.).

Опа! Дедото е светкавичен, но се допълваме. Допълвам и още нещо: прах за пране и лимонена киселина не ми се струва много редно да се смесват. Прахът е с високо pH, а лимонената киселина е киселина, т.н. с ниско pH. И какво става?

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 20:35 от Guess Who

# 295

Опа! Дедото е светкавичен, но се допълваме.

Дедо Тъндърбърдов Laughing
Гес, удоволствието е изцяло мое Hug

# 296
Не е изцяло твое. Какво ще кажеш да си го поделим. Wink

# 297
Здравей,Milittana,ще го копираш ли пак url-то ,че не мога да го отворя?
Съгласна съм за препарата за килими и аз не съм доволна от него.

# 298
  • Варна
Мерси на Дедо и на Гес, май ще чакам до утре. Оказа се, че имам на прах само Ариел колор Експерт и 3-4 пакетчета лимонена киселина. Утре ще отскоча до ДМ за техния препарат и айде пак да питам, а прах да сложа ли? Да купя 1 пакетче(300 гр) Ехо савекс?

# 299
Ако ще купуваш препарат за почистване на пералня, не е необходимо да слагаш прах. Употреби препарата според указанията и всичко ще е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт